9 Nyíl

Kezdetét vette a Grand Slam of Darts!

2018. november 10. 18:22 - matyi96

2018 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton - első nap, délután (összefoglaló)

Kezdetét vette a PDC-világbajnokság után sokak szerint talán a második legrangosabb torna, ami a PDC naptárában történik. Ez nem más, mint a Grand Slam of Darts eseménye. Ma délután kezdődött a program, ahol rögtön találkozhattunk pikáns mérkőzésekkel. Lássuk:

gs_2018.jpg

Max Hopp - Josh Payne 5-3 (E)

Az E csoport két fiatal srácának összecsapásával indult az idei torna. A német Max Hopp egész jó formának örvendhet, Josh Payne-t azonban nem mostanában láthattuk tévés tornán. Payne kezdett, és a kezdeti nehézségek után (23 nyilas leg első pályáról) egy tizenöt nyilassal sikerült breakelnie a Hopp-ot. Max kapcsolt és gyorsan dobott ő is két ötköröst - a másodikat 123-ról megoldva - és egyenlített. Josh egy újabb nagyszerű legnek köszönhetően megint előnybe került, azonban innentől kezdve valami megakadt nála. Először egy tizennégy nyilassal egyenlített Hopp, majd az azt követő két leget is behúzta, amivel megszerezte a nagyon fontos két pontot. Payne bánhatja, több volt ebben, főleg, hogy a kezdésében 3-3-nál nagyon sokat hibázott duplára.

Gerwyn Price - Andrew Gilding 5-2 (F)

Price és Gilding folytatta, már az F csoport küzdelmeit. Price viszonylag simán húzta be a mérkőzést, nagyon megerőltetnie sem kellett magát. Jól látszik ez a 90-es átlagán. Gilding a 85-öt is csak súrolta, de nem érte el. Papírforma győzelem született, de Price fontos két pontot szerzett, ugyanis Whitlock és Glen Durrant elleni meccssem bizonyul simának számára.

Dimitri Van den Bergh - Ryan Searle 5-3 (H)

A belga tánckirály (na meg dartskirály) nagyon szép teljesítménnyel rukkolt elő Ryan Searle ellen. Ötven százalék felett kiszállózott, 95 felett átlagolt és egy 120-as kiszállója is volt. Searle sem panaszkodhat, bár tud ő jobbat is, de a 90-es átlag tőle nem rossz. Neki is akadt egy száz feletti, mégpedig egy csodálatos 140-es checkout formájában. Ennek ellenére Dimitri megérdemelten húzta be az első mérkőzését. 

Stephen Bunting - Martin Schindler 5-3 (G)

Parádésnak azért nem mondanám sem a mérkőzést sem a teljesítményeket, azonban volt egy-két gyönyörű momentum. Mondjuk nem a huszonkét nyilas indításra gondoltam, amit végülis Bunting húzott be, hanem például arra, hogy a harmadik leget az angol egy nagyon szép 170-es kiszállóval oldotta meg, amivel 2-1-re módosította az állást. Egészen 3-3-ig nyüstölték egymást, majd ekkor jött egy újabb elsőpályás Bunting-leg, tizenöt nyílból megoldva, aztán pedig hátulról egy tizennégy nyilas, ami a mérkőzés megnyerését jelentette a darts Peter Griffin-jének. Schindler-nek ugyan 78-ra volt próbálkozása, de végül még csak duplára sem dobott belőle. Ez pedig ezen a szinten hiba, amit egy jó ellenfél azonnal kihasznál.

Simon Whitlock - Glen Durran 1-5 (F)

Azt tudtuk, hogy Glen Durrant rendre remekül teljesít a Grand Slam-en, és azt is, hogy Whitlock mostanság remek teljesítményre képes. Szóval az is biztos volt, hogy jó meccset játszanak majd. Így is lett. Igaz inkább Glen volt nagyon jó, közel százas átlag a nap eddigi legjobbja volt. Parádésan játszott, szerintem neki már bőven itt lenne a helye a PDC-ben, de tudjuk, hogy nem szeretne itt játszani. Kár. Whitlock csak követni tudta őt, Glen pedig tényleg zseniális volt, amikor pedig épp annyira nem, akkor a hibákat használta ki nagyon jól. Ennek köszönhetően meglepően (vagy nem) sima meccsen, 5-1-re verte az ausztrált.

Mensur Suljovic - Scott Mithcell 5-2 (G)

Mensur Suljovic mindössze két leget adott a BDO-sztár Scott Mitchell-nek. Suljovic jól kezdett, már 3-0-ra is vezetett, amikor Scotty Dog egy tizenöt nyilassal kozmetikázni tudta az eredményt. A következő leg is Scott-nak állt, azonban Mensur előhúzott egy 103-as kiszállót a kalapból (T20, 15, D14) és ahelyett, hogy Mitchell zárkózni tudott volna, az osztrák húzott el három legnyi különbségre. A következő leget így is behúzta a BDO játékosa, Suljovic még kiszállón sem volt. Azonban a kezdését nem hibázta el Suljovic és megszerezte első győzelmét a tornán. 

Rob Cross - Mark McGeeney 2-5 (H)

Két meccs maradt, az egyik Rob Cross és Mark McGeeney összecsapása. A BDO csillaga a pocsék dupláinak köszönhette a vesztét. A meccs első legében elképesztő volt nézni, ahogy szórta mellé a duplákat, persze ez mindenkivel előfordulhat. Csak hát lehet, hogy teljesen más lett volna a meccs képe, ha azt a leget ő nyeri. Mert nem ő nyerte. McGeeney - akitől egyébként mindenki sokat várt - még a 80-as átlagot sem érte el, hozzáteszem Rob Cross sem lehet túlságosan büszke 87-es átlagára, de a két pont az övé lett. A hibákat rendre kihasználta, amikor kellett jól dobott, azért figyelt és jól dobott. Sőt, volt egy gyönyörű tíznyilasa is, de ezenkívül más nem sok. 

Peter Wright - Jim Williams 5-4 (E)

A délutáni etap utolsó mérkőzését a skót kedvenc Peter Wright és a BDO mezőnyét erősítő Jim Williams játszotta. Wright közel sincs élete formájában az elmúlt hetekben, sőt úgy is fogalmazhatok, hogy pocsék formában várta a Grand Slam-et. Williams egy remek játékos, aki a BDO-vb-n bebizonyította, hogy képes remek játékra. Nem ez a meccs hozta meg az áttörést a jó forma felé Snakebite-nak, hiszen ma sem ért egy 90-es átlagot. Ami tőle nagyon szokatlan, és most már hetek óta szenved. Williams ezt próbálta kihasználni becsülettel. A mérkőzést döntő legben dőlt el, odáig pedig úgy jutottak el, hogy mindketten hozták a saját kezdésüket. Wright egyszer-egyszer megmutatta a klasszisát, például összehozott egy 130-as kiszállót, de összességében nem hozta azt, amit tud. A döntő legben Williams mondhatni jobban állt, azonban Snakebite a legjobbkor dobott egy 171-et, amivel letette magát 8 pontra. Williams elhibázta a kiszállóját, Wright pedig köszönte szépen és óriási csatában (főleg önmagával van már hosszabb ideje nagy csatában) hozta a kötelezőt. Kérdés, mi lesz a folytatásban vele...

Folytatás este! Az esti mérkőzések összefoglalójákat holnap délelőtt közöljük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7014363953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása