9 Nyíl

Két BDO játékos a legjobb tizenhatban - Barney csúnyán búcsúzott

2018. november 13. 23:31 - matyi96

2018 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton - negyedik nap (összefoglaló)

Szép kis estén vagyunk túl, nem unatkoztunk. Kialakult a legjobb tizenhat mezőnye Wolverhamptonban. Volt itt óriási dráma, valamint egy nagy zakó is. Két BDO játékos is sikeresen túljutott a csoportküzdelmeken. Címszavakban ennyi, részletek lejjebb.

gs_2018.jpg

James Wade - Mark Webster 5-1 (C)

James Wade brutális formában dartsozik az elmúlt időszakban, főként mióta megszületett a fia. Hozzáteszem, egész évben stabilnak mondható a játéka, azonban amit három hete csinál az elragadó. Ezen a meccsen sem volt ez másképp, most is száz fölött dobott (nekem ez a legmeglepőbb, eddig alig láttam ilyen stabilan száz felett vagy száz körül dobni, mostanában meg rendre fölé kúszik) szegény Mark-nak esélyt sem hagyva. A duplák szintén rendben voltak (7/5), igaz ez a másik oldalon 100% lett. :-) Nem Webster tornája volt ez, kis túlzással tükörsimán pottyant ki a csoportból. Wade pedig nem kis túlzással magabiztosan, három győzelemmel lett csoportelső. 

webster-wade.jpg

Gary Anderson - Steve Hine 5-1 (D)

Szerintem a másik legjobb formában lévő játékos Gary Anderson. Ő sem szórakozik ezen a tornán, senkinek sem hagyott esélyt a csoportban. Háromból hármat húzott be. Steve Hine küzdött becsülettel, igaz már számára az is remek teljesítmény, hogy kijutott ide. Anderson újra száz felett átlagolt, remek játékkal rukkolt elő. A duplázással sem volt komoly gond (10/5), szóval egyelőre minden adott, hogy meneteljen egy nagyot. Hine azért mutatott valamit a tudásából, sikerült megoldania egy 108-as kiszállót, de másra igazából nem volt esélye. 

hine-anderson.jpg

Ian White - Michael Unterbuchner 3-5 (D)

A képlet egyszerű volt: a győztes továbbjut. Rá is nyomta a bélyegét ez a tény a meccsre, White-nak a duplák, Unterbuchner-nak a tömeg nem jött. Természetesen tömeggel nem lehet meccset nyerni, duplával annál inkább. White saját maga ásta meg a sírját, ugyanis az első három legben szerintem simán lehetett volna 3-0 a javára, de szörnyen dobta a duplákat. A német fiú javára szóljon, hogy ő pedig leküzdötte magát és kiszállt. Aztán pedig elkapta a fonalat ő is és elkezdte szórni a triplákat. Fontos szituációkban jól dobott, White pedig még mindig a duplákkal küzdött. 16%-os kiszállózással egy ilyen helyzetben nem lehetett más a vége, mint az, hogy Michael dobta be a győztes duplát a nyolcadik legben. Ezzel pedig meg lett az első BDO-s továbbjutó a versenyen.

white-unter.jpg

Keegan Brown - Wesley Harms 4-5 (C)

Hát ez mi volt, te jó ég???!!! Akkora meccset produkáltak ők ketten, hogy az valami rettenet. Itt is az volt a helyzet, mint az előző meccsen, aki nyer, továbbjut. Na, de ez nem olyan volt, mint az előző. Itt nem jöttek a nagyobbnál nagyobb hibák. Itt kőkemény harc, kőkemény darts folyt. A végén mindketten csípték a 104-es átlagot, de meccs közben 107 felett is jártak. Kicsit döcögősen indult, de tényleg csak kicsit. Brown hozta az első leget, majd Wesley a másodikat egy tizenkét nyilassal. Erre jött a válasz a rózsaszínbe bújt angoltól, egy tizenkét nyilas első pályáról, majd egy tizenegy nyilas hátulról. Ekkor Wesley óriási szintet lépett, dobott egy újabb négyköröst, amivel visszavette az elvesztett leget, majd egy tizennégy nyilassal egyenlített. Kezdődött minden elölről. Brown hozta a kezdését, kerekítő nyilat rontva, de a végén bull-lal megoldva. A következő leget a holland kezdte egy 45-ös dobással. Majd folytatta két száznyolcannal, aztán két nyílból kiszállt. Tizenegy nyíl. Jöhetett a döntő leg, aminek az elejét Brown elizgulta, szerintem. A végén 40 pontra tette magát Wesley, majd jött Brown 138-ra. T19, T19, 12. Nem jött a dupla, Harms pedig harmadik nyíllal kiszállt 40-ről. Ezzel meg lett a második BDO továbbjutó is. Azért írtam ennyi számot, mert szerettem volna érzékeltetni, hogy milyen szintű mérkőzés volt. Kilenc legből öt négykörös volt...

brown-harms.jpg

Michael van Gerwen - Joe Murnan 5-1 (A)

A világelsőnek nyernie kellett, hogy ott legyen a legjobb 16 között. Nem is hagyott sok kérdést, igaz Joe nem nagyon erőltette őt meg. Nem is dobott olyan brutálisat az Ogre, 97-es átlagot ért el, átlagos kiszállózással. Murnan egy leget tudott megnyerni, azt mondjuk egy tizenegy nyilassal, de még így sem érte el a 80-as átlagot a végére. Meglepetés nem történt, sima holland győzelem született. 

mvg-murnan.jpg

Jonny Clayton - Gary Robson 5-3 (A)

Az A csoport másik meccsét Jonny és Gary játszották. Nem volt lefutott a találkozó, egy nagyarányú Robson győzelem esetén akár tovább is juthatott volna. Na és persze Jonny akár csoportelső is lehetett volna egy győzelemmel. Robson-nak 5-0-ra vagy 5-1-re kellett volna nyernie, ahhoz, hogy ő jusson tovább. Ez gyorsan megdőlt, ugyanis az első két leg a wales-ié lett. Innentől kezdve az volt a kérdés, hogy Jonny Clayton be tudja-e húzni a csoportelsőséget. Óriási színvonalat nem hozott a mérkőzés, úgyhogy legyen elég annyi, hogy igen, Jonny Clayton be tudta húzni a meccset és a csoportelsőséget is Gerwen előtt. Mindketten 90 alatt dobtak, Robson sokat hibázott, de így volt ezzel Clayton is. 

clayton-robo.jpg

Krzysztof Ratajski - Adam Smith-Neale 5-1 (B)

A végére a B csoport küzdelmei maradtak, ahol minden nyitott volt. Akár Smith-Neale is továbbjuthatott, de Ratajski és Barney közül nagyobb esély volt a továbbjutóra, na meg ott volt egy bombasztikus Smith is. Az, hogy minek hogy kellett volna történnie azt hagyjuk. Legyen annyi elég, hogy Smith-Neale-nek nagyon nyernie kellett volna, Barney-nak meg nagyon kikapni, ahhoz, hogy újabb BDO-s jusson tovább. Azonban Ratajski-nak sem okozott gondot a továbbjutás kérdése. Ő már mire ezt leírom nyugodtan pihen a legjobb tizenhatos meccsére, ugyanis 5-1 arányban, száz feletti átlaggal verte meg Smith-Neale-it. Igazság szerint Adam-nak sok esélye nem volt. Nagyjából 90-es átlagot tudott dobni, de Ratajski klasszisokkal jobb volt a mérkőzés egészében. Nem mellesleg 19 lejátszott leg után a lengyel megdobta első száznyolcvanasát a tornán. Na persze akadt neki pár háromtriplás kör eddig is.

ratajski-smith.jpg

Michael Smith - Raymond van Barneveld 5-0 (B)

Ha azt vesszük figyelembe, hogy Barney-nak legalább 5-3-ra kellett nyernie a továbbjutásért, akkor a holland szurkolói csettinthettek, hogy ez akár meg is lehet. És ez így is van. Raymond képes 5-3-ra megverni Smith-t. Azonban Smith is a továbbjutásért küzdött. Aki szoros csatát és vérremenő legeket várt az most ne olvassa a következő sorokat. Történt ugyanis, hogy Barney mindösszesen kétszer dobott duplára, azt is az első legben és azt is elhibázta. Smith lemosta a hollandot a színpadról, olyan whitewash-t tolt, hogy csak pislogni volt idő, vagy még arra sem. Jó persze hozzátartozik, hogy Barney 90-es átlaga nem épp erős. Ettől függetlenül Smith olyan magabiztosan dobálta a nyilakat, hogy öröm volt nézni. Dobott két tizenhét nyilast, aztán három ötköröst. Igazából nem lett volna verhetetlen, de Barney nem volt megfelelő formában. És nem csak most, hanem az egész torna során.

barney-smith.jpg

gs_a-d.jpg

Kialakult a legjobb tizenhat. Holnap folytatás 20 órától a következőképpen: 

Stephen Bunting - Dimitri Van den Berg

Gerwyn Price - Josh Payne

Rob Cross - Mensur Suljovic 

Peter Wright - Simon Whitlock

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3314370871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása