9 Nyíl

Itt a GS első kilencnyilasa, Suljovic kiverte a világbajnokot

2018. november 15. 00:12 - Denis Potvin

2018 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton - ötödik nap (összefoglaló)

A nyolcaddöntők első négy meccsét játszották Wolverhamptonban, a Grand Slam of Dartson. Végre, az első meccsen történt valami olyan, amiért minden darts rajongó leül követni a meccseket. Dimitri Van den Bergh megmutatta, hogy helye van az elitben. Olyan gyönyörű kilencnyilast vert oda Buntingnak, hogy csak na, ez volt a tv-s meccsek 53. kilencnyilasa és Gerwen 2007. február 17-én dobott tökéletes legje után a második legfiatalabb játékosként dobott kilencnyilas. Price és Suljovic a jobb kiszállóinak köszönhetően nyert, ráadásul Suljovic a világbajnokot verte ki. Az est végén pedig a világbajnok után kiverték a világ második legjobb játékosát is. Ez egy ilyen nap volt.

dr_r_9cwsaaz534.jpg

Stephen Buntung-Dimitri Van den Bergh 6-10

Már az elején papírra le lett jegyezve, akármi is történik ezen az estén, Dimitri Van den Bergh a nap hőse. Kilencnyilast dobni alapból nagydolog, A belga srácnak ez most sikerült. Bejutni a Grand Slam legjobb nyolc játékosa közé, még nagyobb. Úgy nyerni, hogy van egy tökéletes lehet és nyerni is az eddig nagyszerűen versenyző Stephen Bunting ellen tényleg megfizethetetlen élmény. Van den Berghnek ez sikerült. Mondjuk úgy, volt egy tökéletes legje és pár nem olyan. Bunting 4-4-ig becsülettel hozta a saját kezdéseut, aztán egy csodás 14 nyilas leggel (közben Buntingnak volt egy 13-as is) brékeltm majd 6-4-re ment el. A belga 12 nyilast is dobott, aztán 8-6-os vezetése után jött az a bizonyos kilencnyilas, amit itt lehet megnézni. Ez tényleg demoralizálta Buntingot, mert úgy bukta el a végét, hogy 20-on volt, amíg Van den Bergh 206-on, a belga így is nyert, a végén 90,16-os átlaggal.

Gerwyn Price-Josh Payne 10-5

2-2-ig mind a ketten hozták a kezdésüket, aztán Payne egy 15 nyilas, 124-es kiszállóval brékelt. Amúgy volt a harag a két játékos között, de a meccs végén megbeszélték, de Price legyintéséből arra lehet következtetni, hogy sok mindenben a meccs után sem értettek egyet. Szóval Price visszabrékelt és 5-5-ig fej-fej mellett mentek, akkor 13 nyilas leggel a walesi elment 7-5-re, és innen már leget sem veszített. Lehet Payne-t jobban megviselte a teher és a vita is. A vége pedig egy 96-os kiszálló, tökéletes T20 és pontos D18. Price 93,37-tel zárt a 15 leg során.

Rob Cross-Mensur Suljovic 7-10

Érdekes meccs volt és sokáig úgy látszott, hogy Suljovic vezet, de Cross a jobb. Aztán az osztrák-szerb is nyerte a meccset. Suljovic egy 116-os kiszállóval 2-0-ra ment el, Cross gyorsan egy 180-as kezdéssel, majd egy 12 nyilas leggel és nem mellékesen 130-as kiszállóval szépített. Aztán a világbajnok nagy bajba került, Suljovic 5-1-re húzott el. Cross visszajött, de aztán két nagy hibát követett el. Előbb 85-ről besokallt, majd 80-ról nem tudott kiszállni. Mint később kiderült ez nagyon sokba került neki. Suljovic egyre bizosabban dobta a tömeget és a kiszállókat is és végül 10-7-re behúzta a meccset. Majdnem hasonló átlagot produkáltak úgy, hogy Cross elképesztő sokat hibázott a kiszállóra. Akadt olyan, hogy szerencséje sem volt. Lehet, hogy csak belemagyarázás, de Cross arcára is oda volt írva a végén a lényeg. 104-nél már tudta.

Peter Wright-Simon Whitlock

Érdekes kis rangadó zárta a nyolcaddöntők első éjszakáját. Simon Whitlock valami elképesztő bravúrral és persze játékkal jutott ide, míg Peter Wright útja azért ki volt kövezve. Két 15 nyilassal kezdődött a meccs, mind a két oldalra jutott egy-egy. Aztán Whitlock nem felejtette a magas kiszállókat, 108-cal szállt ki, aztán egy 13 nyilassal már 4-2-re vezetett. Whitlock aztán nagyon ügyesen tartotta az előnyét, 5-2 és 6-3-ra is vezetett. Wrightnak aztán jött egy csodás 11 nyilas leg, de egyből volt rá válasz. Valami olyan érzése volt az embernek, hogy Whitlock ezt a meccset nem fogja elbukni, 7-4-re is vezetett. Bár a szakmához mi nem értünk, de ez volt a legmagasabb színvonalú meccs az este folyamán. A Varászló pedig azt is ki tudta használni, hogy Wright kétszer is elszúrta a D8-at. Wright még feljött 8-6-ra, de érvényesült a meglátásunk, nem volt Snakebite-ban most annyi erő, hogy behúzza ezt a meccset. Whitlockot pegid valószínűleg továbbvitte az utolsó csoportmeccsén elkapott lendület, 15, majd egy 14 nyilas leggel legyőzte a világ idei második legjobbját. Megérdemelte.

dr_61kkwsaeddcq.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2614373201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.