9 Nyíl

Gerwen megint odacsapott, de Smith előtt is le a kalappal

2018. november 16. 00:01 - Denis Potvin

2018 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton - hatodik nap (összefoglaló)

Kialakult a Grand Slam of Darts negyeddöntője. Csütörtökre is jutott meglepetés, amelyet a német Michael Unterbuchner szállította, aki 13 győzelem után állította meg James Wade-et. Krzysztof Ratajski és Wesley Harms is elfogyott a végére, de a napot egy csodálatos Michael Smith-Michael van Gerwen rangadó zárta le. A Grand Slam történetében pedig először fordult elő az a furcsa eset, hogy nincs angol játékos a legjobb nyolc között.

6_4.jpg

Jonny Clayton-Krzysztof Ratajski 10-3

Ez volt az a meccs, amikor Ratajskinak semmi esélye nem volt, pedig a tőle szokott 94-es átlagot dobta megint. Csak éppen Jonny Clayton 103,65-öt vert oda büszkén, és egy ötven százalék feletti kiszállót is. Így meg aztán könnyen jön a siker. Clayton 3-0-ra, 7-2-re is vezetett. Igyekezett a lengyel, de nem erre volt ma felkészülve, ez látszott is rajta. Claytonnak nem mellesleg még két százas kiszálló is üsszejött. Ratajskinak két 180-asa és 18 száz feletti dobása is volt. Clayton pedig negyeddöntős legutóbb a júniusi, 14. Players Championshippen volt.

5_7.jpg

James Wade-Michael Unterbuchner 6-10

James Wade nagyon beragadt az elején. Bár a tömeg az nem volt olyan rossz, de nagyon rosszul dobta a kiszállókat Michael Unterbuchnerrel szemben, aki szép csendben 4-1-re húzott el, ami azért már jelentős előny volt. Wade valamennyire visszajött, de csak követni tudta a BDO-vb-n legutóbb elődöntős, mindössze 30 éves németet. Unterbuchner szépen dobta tömeget és amikor tudott, ki is szállt. Wade 6-4-re jött fel, de aztán a német 8-4-re ment el és azt a négyleges előnyét a végéig megőrizte. Nagy meglepetésre az idén kiválóan játszó Wade kiesett, nem lesz ott a negyeddöntőben. Erre azért nem mertünk volna fogadni, 13 győztes meccsen után kapott ki Wade.

4_6.jpg

Gary Anderson-Wesley Harms 10-2

Talán csak az eleje volt izgalmas, de az sem annyira. Anderson 3-0-ra elment, Wesley Harms 3-2-re feljött, de aztán nyolc leget nyert egymást után a kétszeres világbajnok, volt 11, 13 nyilas legje is, 136-os kiszállója, és a végére 101,22-es kiszállója. Erről a meccsről annyit érdemes megjegyezni, hogy egy BDO-s odaállhatott a PDC-s világbajnok ellen, ami óriási dolog. Egészen biztos, hogy Harms is így gondolta.

3_7.jpg

Michael Smith-Michael van Gerwen 8-10

Gerwen most nagyon odatette magát, 108,32-es átlagig jutott, de így is nehezen nyert az egész Grand Slamen kiválóan versenyző Michael Smith ellen, aki viszont 100,69-cel fejezte be. Lenyűgöző teljesítmény mind a két játékostól. Smit 6, Gerwen 11 száznyolcvanast dobott. 18 leg alatt 17 száznyolcvanas. Ez is emelte a meccs amúgy sem alacsony színvonalát. Smith 11, majd egy 12 nyilas leggel 3-1-re is vezetett. Smith aztán is tartotta a lépést, tényleg káprázatos legek voltak, hol az egyik, hol a másik dobott 4-5 körös legeket. Smith-nek kétszer is száz feletti kiszállója volt. 7-7-ig fej-fej mellett mentek, aztán Gerwen nyert két leget és ezt az előnyét aztán a végéig megőrizte. Smith-nek egy csepp panasza sem lehet, a legtöbbet hozta ki magából, míg Gerwen az átlag felettit hozta, ez is kellett ehhez a sikeréhez.

7_3.jpg

2_14.jpg

1_14.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3014375261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása