9 Nyíl

Gerwyn Price nyerte az első Eric Bristow-Trophyt

2018. november 19. 00:19 - Denis Potvin

2018 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton - elődöntő, döntő (összefoglaló)

Véget ért a Grand Slam of Darts és valljuk be, elég nagy meglepetésekkel. A világ legjobbja, akinél ezen a versenyen nem egyszer gurult el a gyógyszer, persze jó irányba, kikapott az elődöntőben. Aztán a végső sikerre abszolút esélyes, az egész tornán kiválóan dobáló Gary Anderson éppen a döntőben mondott csődöt. A győztes pedig az, aki ezt az egészet túlélte, Gerwyn Price.

dsugrgpwkaeo7ov.jpg

Elődöntők

Gerwyn Price-Mensur Suljovic 16-12

Kezdjük is Price-szal, hiszen ő kezdte a vasárnap délutáni elődöntőket. Egy irtózatosan hosszó, 28 leges meccset játszott Suljoviccsal. Ezekben a meccsekben pont az a jó, hogy a mentális erő jön ki a végén. Mindenki tudja, aki látta már Prce-ot játszani, hogy elképesztő mentális erővel játssza végig a meccseit, ami nyilvánvalóan a rögbis múltjából fakad. Ő brékelt először 2-2 után. Aztán Suljovic nagyon belehúzott, 13 nyilas köre is volt és már 6-2 volt a javára. Egy forintot sem tettünk volna Price sikerére, főleg amikor Suljovic 12 nyíllal szált ki 121-ről és már 7-4-re vezetett.

De aztán jött a fordulat. Talán a legfontosabb momentum az volt, amikor Price 170-ről megdobta a klasszikust. Hiába bukott utána három leget egymás után és a szerb-osztrák már 10-6-ra vezetett, valami tűz ott lebeget mér a walesi szemeiben. 12-12-nél érte utol ellenfelét, és ha már ilyen mélységekből feltámadt, nem is adta alább, mint a győzelem. Price becsületére legyen mondva, hogy gyakorlatilag végig vert helyzetből sikerült felállni, a végén egy 100-as kiszállót dobni, ezzel pedig döntőbe jutni.

dsswqi4w0aamxnb.jpg

Michael van Gerwen-Gary Anderson 12-16

Van egy olyan történet, amikor a baljós jelekkel született vitéz kimegy, hogy levágja a sárkánynak mind a hét fejét. És akkor övé a király lánya és fele királysága. Tényleg nem egyszerű dolog ma a hollandot megverni, de Andersonnak ma ez volt a dolga és meg is csinálta. Mi volt a sikerének a titka? Talán nem is feltétlen saját maga, hiszen Gerwen 99,05-ön fejezte be a meccset és ilyen alacsony átlagon ritkán szokta. Szóval, akkor Gerwen hibái miatt nyert Anderson? Nem. Anderson azért nyert mert pontosan, és jól használta ki, amit ilyenkor egy profi játékosnak ki kell használni.

A skótok kétszeres világbajnoka a 28 leg alatt 78-szor dobott száz felettit (Gerwennek csak 60 ilyen volt). Majdnem ötven százalékos kiszállózott és öt darab száz feletti checkoutja volt. Ez kell Gerwen ellen egy sikerhez és ezt mutatta meg Anderson is. Amúgy meg fej-fej mellett haladtak az elején. Aztán Anderson 10-7-re elment, bár 11-11 is volt, a mentális előny elég volt a végére.

dstb0lvx4auneuk.jpg

Döntő

Gary Anderson-Gerwyn Price 13-16

Kevesen tettek volna pénzt arra, hogy Price behúzza ezt a meccset. A Sky Sports a meccs előtti elemzése pont arról szólt, hogy Andersen a holland világelső kiverésével olyan mentális előnybe jutott, amivel simán bedarálja majd Prite-t. Nem így történt.

Pedig Price nem csinált semmi különlegest, hozta a tüle szokott dobásokat és átlagot. Inkább Anderson nem tudott hozzá tenni annyi pluszt, mint például Gerwen ellen. A skót brékelt először, 2-2 után.

Anderson 7-4-re lépett el, de onnan Price 8-7-re fordított. Érezhető volt mind a két játékos dobálásában, hogy a végjátékra tartogatják az ereiket. Őszintén szólva Anderson 11-8-as vezetésénél én már egy fabatkát sem adtam volna Price-nek. Talán a kétszeres világbajnok is elhitte, hogy itt van vége a meccsnek. Nem volt. Price-nak 9-12 után is voltak ötletei és ereje, főleg agya, hogy fordítson. Ebből az aspektusból nézve pedig óriási bravúrt hajtott végre.

Ebben az évben az International Darts Open után a második tornáját nyerte meg. Nem is olyan mellékesen 110 ezer fontot vihet haza, amelynek nem csak ő örülhet, hanem a bájos menyasszonya is, akit éppen a torna előtt vett feleségül. Mondjuk ki együtt. Jó ómen volt. És megérdemelte. A torna 2007 óta íródó történetében ő az első nem angol, vagy holland, aki nyerni tudott. Michael van Gerwen hároméves uralkodását szakította meg.

dsugqw4woaaa7m2.jpg

3 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5314380176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Gamer 2018.11.19. 09:56:38

Tegyük hozzá,hogy ennél undorítóbb,sportszerűtlenebb viselkedést még nem tapasztaltam,mint amit Price csinált.
Már a Withlock elleni meccsen is figyelmeztették,de Suljovic ellen is ezt csinálta.
Jó játékos Price,de szerintem ezek miatt nem megérdemelten nyert.
Remélem a PDC vezetése a fejéhez kap,és legalább megbünteti valamennyire,hogy tanuljon egy kis sportszerűséget.Pedig ez az ember profi sportoló volt. Nem is értem!

Bafana 2018.11.20. 13:42:05

Micsoda tesztoszteron huszárok :) Pedig csak egy cicaharc sport.

The Gamer 2018.11.20. 18:39:42

@Bafana: Gondolom,te valami sokkal komolyabb sportot űzöl.
Pl.: szájkarate,gombfoci vagy valami ilyesmit.
Foglalkozásod: Chatszobafestő-mázoló
:-))))
süti beállítások módosítása