9 Nyíl

Az első, az ötödik és a kilencedik "kiemelt" is kiszállt

2018. november 24. 19:00 - Dart Major

2018 Players Championship Finals - Minehead, második nap, délutáni összefoglaló

Tegnap elrajtolt az idei P.C. Finals és azt hiszem sok okunk a panaszra nem lehetett. Voltak kiváló egyéni teljesítmények (pl. White, Anderson vagy MvG) és voltak remek találkozók is (pl. Ratajski - Price). A mai délután is tartogatott csemegéket és érdekesnek ígérkező meccseket, nézzük meg "vázlatosan" mi történt a minehead-i délutánon.
46477027_2259936470893272_2992583171465281536_o.jpg

Elsőként Stephen Bunting és Madars Razma nézett farkas szemet egymással.  Korán eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen négy leg után 4-0 volt az állás a tizenkét nyilast is dobó Bunting javára. Razma két leget ezután behúzott, de a hetedik leg megint Buntingé lett. Nem dőlt össze a lett és feljött 5-4-re, sőt egyenlíthetett is volna, de mindent esélyt kihagyott ez pedig Peter Griffin győzelmét jelentette.
Daryl Gurney és Ryan Searle az előzőnél is szorosabb meccset játszottak. A mérkőzés konkrétan úgy nézett ki tíz legig, hogy mindenki hozta a kezdését. Searle 108-as és 100-as kiszállót is dobott, Gurney pedig 117-ről és 101-ről is megoldotta a kiszállót. A döntő leget Searle kezdte és 40 pontra három nyila is volt a győzelemhez de mindet kihagyta, így a győzelem Gurney ölébe hullott.
James Wilson és Gabriel Clemens élvezhette Gurney-ék meccsét hiszen az eredményt lemásolták.A különbség annyi volt, hogy Clemens egy tizenegy nyilasnak is köszönhetően elment 2-0-ra, amit Wilson egalizált. Sőt kicsit később fordított is Wilson bácsi és 4-3-ra vezetett. Aztán Clemens vezetett 5-4-re, de a döntő leget a rutinos angol kiharcolta. Ott aztán egy a német játékos egy tizenkét nyilassal lezárta a mérkőzést és bejutott a legjobb tizenhat közé.
cle.png
James Wade baja igencsak meggyűlt Nathan Aspinallal. 2-0-ra és 3-1-re is vezetett Wade de fiatal riválisa nem adta fel és kiegyenlített. Például egy négy körössel amit 116-ról kiszállva oldott meg. Ezután újra két leggel elment Wade, és ez már sok volt. Egyszer szépített még Aspinall, de a tizedik leget megint az idei Európa Bajnok vitte el és jutott tovább.
wad.png
Ricky Evans komoly kis előadást tartott Jeffrey de Zwaannak. "Rapid Ricky" nemcsak kiválóan dobta a tömeget (99,69-es átlag) hanem remekül kiszállózott. Konkrétan 60%-al dobta a duplákat. Ráadásul 122-ről és 151-ről is kiszállt, dobott négy köröst, ez pedig sok volt a rém gyengén kiszállózó hollandnak. A vége sima 6-2.
A nap első meglepetését Chris Dobey okozta. Történt ugyanis, hogy Dave Chisnall ellen 2-1-es hátrányba került, ami után viszont elvitt három leget zsinórban. Chisnall ekkor egy tizennégy nyilassal szépített, de aztán Dobey két öt köröst dobva három leges különbséggel hozta a meccset.
wad.png
Ezután jött egy újabb meglepetés. Nevezetesen Stephen Burton legyőzte Darren Webstert. Burton az elején elég gyorsan 3-0-ás előnyre tett szert, mivel Webster nem igazán érkezett meg a meccsbe hiszen egyszer dobott csak duplára, különben meg az egekben járt. De azért Demoliton Man nem esett szét és kiegyenlített, például egy 124-es kiszállónak köszönhetően. Ezután viszont megint kikapcsolt Webster és ez 6-3-as vereséghez vezetett.
A tegnap nagyon nagyot játszó Ian White óriási csalódást okozott Brendan Dolan ellen. "Diamond" csak 85-ös átlagot és 25%-os kiszállózást hozott össze. Dolan sem játszott jól, de két 110-es kiszállót azért dobott, és 40%-os kiszállózása tulajdonképpen eldöntött mindent.
Cristo Reyes és Steve Lennon is szoros, döntő leges meccset játszott, de ebben nem volt köszönet. Legyen elég annyi, hogy Lennon 79-es átlaggal tudott nyerni. A többi no comment...
Ezután viszont jött Gary Anderson és tartott egy mesteredzést Simon Whitlocknak. Az idén csodásan játszó Anderson 105-ös átlag, 50%-os kiszállózás, egy jól sikerült 160-as kiszálló, egy tizenkét nyilas és négy öt körös. Kiváló volt. Szegény Whitlock hiába dobott egy tizenegy nyilast semmire nem volt elég.
and_1.png
Danny Noppert és Mervyn King is maximumra járatták az izgalmakat. Az elején King tudott 2-1-re vezetni, igaz három leg alatt egy meccsre elegendő kiszállót rontottak el a felek. Ezután jött öt darab öt körös ami jó színvonalról árulkodott, és ezekből Noppert jött ki jobban és 5-3-as vezetést szerzett. Ekkor jött King és dobott két öt köröst és elmentek döntő legig. Itt előbb Noppert majd King hagyott ki meccsnyilat, ám a holland tizenhatodik nyílra megdobta amit kellett és kiejtette Kinget.
Michael van Gerwen nem sokat vacakolt Keegan Brown ellen. A világelső 14-12-15-15-13 nyilas sorozatokkal sokkoltba Brownt, plusz még egy 143-as kiszállót is bevágott. Az angol ugyan szépített, de a hetedik legben 113-ról bullal kiszállva MvG elrendezte a dolgokat.
mvg_4.png
Michael Smith és Jonny Clayton mérkőzése jónak ígérkezett. Abból a szempontból jó lett, hogy szoros volt. 3-3-ig mindenki hozta a kezdését, igaz Claytonnak ehhez csupa tizennyolc nyilasok is elegendőnek bizonyultak. Ezután break parti kezdődött, előbb breakelt a walesi, de Smith visszavette és aztán még egyszer. Igaz Claytonnak a tizedik legben két köre volt arra, hogy kiszálljon 16 pontról... A döntő legben Smith kezében volt egy meccsnyíl, de nem élt vele, Clayton viszont igen, így újabb nagy név esett ki. Clayton 85,35-ös átlaggal nyert amire nem sokan fogadtak volna.
Peter Wright és Max Hopp mérkőzése izgalmasnak tűnt, de nem lett az. A régi önmagát és ideális nyilát keresgélő Wright nem dobott 180-at a meccsen, és 93-as átlaga olyan semmilyen, de legaláb jól kiszállózott. Ez bőven elég volt a gyenge napot kifogó Hopp ellen, aki 2-2-ig tartotta a lépést (dobott egy négy köröst is), de aztán Wright 15-14-12 nyilas etapot tolt és ezzel eldöntött mindent.
Steve Beaton bemutatta, hogyan nem kell dartsozni Joe Cullen ellen. A "Bronz Adonisz" tizenhatból csak négy duplát talált el ez pedig végzetes volt. Pedig két öt körössel nyitott Beaton, de ez az előnye elolvadt, mivel az említett duplák sűrűn kifogtak rajta. Cullen viszont jól használta ki ellenfele hibáit és 6-4-re nyerni tudott.
A végén jött Adrian Lewis és Krzysztof Ratajski. Az angol játékos kezdett jobban és 2-0-ra ellépett két öt körösnek köszönhetően. Na de ugye ez a "Lengyel Sasnak" nem hátrány, még akkor sem ha 3-1 áll az eredményjelzőn. A negyedik leg után Lewis némileg szétesett, rengeteg duplát elrontott és több leget nem is nyert. Ratajski nem játszott úgy mint tegnap, de amikor esély volt azzal élt és tovább jutott.
rat.png
ere_4.jpg



Esti program, "fő" színpad:
James Wade - Chris Dobey
Gary Anderson - Joe Cullen
Michael van Gerwen - Stephen Burton
Peter Wright - Stephen Bunting

"Kis" színpad:
Steve Lennon - Gabriel Clemens
Brendan Dolan - Daryl Gurney
Jonny Clayton - Ricky Evans
Krzysztof Ratajski - Danny Noppert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4714391116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása