9 Nyíl

Peter Wright és James Wade is elszállt, meglepő döntő jöhet majd

2018. november 24. 23:52 - Denis Potvin

2018 Players Championship Finals - Minehead, második nap, esti összefoglaló

Nyolc meccs maradt estére a délutáni második forduló után, a harmadik kör nyolc meccsét játszották, így már best of 19-re mentek a meccsek. Pter Wright is befejezte, ahogy a nagyot menetelő Ratajski is, aki Grand Slam-győztes és kétszeres világbajnok kiverése után esett ki. Hiába van ott Gary Anderson és Michael van Gerwen is a nyolcaddöntőben, egyikük biztos nem fog a fináléba érni. Részletek lejjebb.

46477027_2259936470893272_2992583171465281536_o.jpg

Steve Lennon kezdte az estét a német Gabriel Clemens ellen és annak ellenére, hogy rangsor szerint Clemens állt előbb, Lennon nyert. Amolyan tipikus darálós meccsen, Lennon egy 129-es kiszállóval. Pedig az elején úgy festett, Clemens nagyon simán nyer, hiszen már 5-0-ra, majd 6-2-re is vezetett, de a németnek itt lett vége. Elfogyott és Lennon ezt kihasznált. Mondhatni lehet, hogy Chris Dobey nagy meccsen győzte le a 19. legben James Wade-t és tényleg végletekig kiélezett meccs volt, de egyik játékos sem érte el a 90-es átlagot. Dobey-nak 148, Wade-nek 117 volt a legmagasabb kiszállója. Főleg a hat-, vagy annál magasabb körös legek miatt volt ilyen alacsony az átlag. Wade szinte az egész meccsen vezetett, de amikor nagyon kellett, akkor 63-ról nem tudott kiszállni, pedig 170-nel tette le oda magát. Ez ilyen, kiesett.

Daryl Gurney nagyon sajnálta, hogy nem tudott ott lenni a Grand Slamen, de már akkor beszélt arról, a P.C.-n mindent meg fog tenni az eredményes játékért. Most meg is tett, 101,79-es átlaggal verte Brendan Dolant, 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett. Hiába kezdett jól, Gurney 11 nyilassal szépített, de jött egy 12 nyilas válasz. Aztán az északír elkezdett zárkózni, fordított, majd egy 110-es kiszállóval már 6-4-re is vezetett. Ez volt a fordulópont. Gurney 8-4-ig ment el, és ezt az előnyét végig megtartotta.

Az egyik táblán jött Gary Anderson és 100,58-as átlaggal valósággal elsöpörte Joe Cullent, akinek a kiszállói most nagyon nem ültek. Andersonnak 11 nyilas legje, 106-os kiszállója volt, abszolút fölényben volt végig. Jonny Clayton is végül simán nyert, de a táblára nézve a 89,62-re talán ő sem büszke. Végül is, a továbbjutás megvolt Ricky Evans ellen. A hosszúra nyúlt legek mellett azért volt Claytonnak három 14 nyilas köre is. Evans hiába dobott 127-es kiszállót, a többi 17-ből csak négy jött össze emellett, ez pedig döntő volt.

Michael van Gerwen nagyon koncentrált, hogy ne hibázzon sokat és amennyire ez tőle telik, nem is hibázott. Gurney és Anderson után az este harmadik száz feletti (103,85) átlagát dobta, és ezzel 10-4-re verte Stephen Burtont. Gerwen kiszállói nem voltak éppen tökéletesek, de azért három 12, és egy 11 nyilas legje és  a 148-as kiszállója azért komoly volt.

Komoly kérdés volt, hogy Gerwyn Price és a kétszeres világbajnok, Adrian Lewis kiverése után Krzysztof Ratajski mire lesz képes Danny Noppert ellen, aki azért a felsorolt két játékos után sima győzelemnek ígérkezett. De, ott van a terhelés és az, amiben Ratajski talán még nem jutott el arra a szintre. A koncentráció az este végére elfogyott. A lengyel 1-0-ra vezetett, volt 2-2-nél egy 102-es kiszállója is, de Noppert amikor kellett odatette magát, 11 nyilas legje is volt, majd 7-3-ra és 8-4-re is elment. Végére elfogyott Ratajski, próbált koncentrálni, de a 18,18-as kiszállózása is azt mutatta, nem tudott már úgy koncentrálni. Kiesett és Noppert – valljuk be a lehető legjobbkor és a legjobb helyen – élt a lehetőséggel és besétált a nyolcba. Ratajski a tavalyi év végén hagyta fel közlekedési mérnöki állását azért, hogy a dartsra. Eljutott a világ 54. legjobb helyére, a mostani 8000 fonttal együtt 70 ezret (25,5 millió forintot) keresett ebben az évben. Persze mindezt bruttóban.

Peter Wright előző meccsen mutatott formája már azt sugallta, nem lesz számára egyszerű menet az idei Players Championship. Nem is lett az. Stephen Buntinggal közel azonos teljesítményt nyújtva, de veszített, a döntő legben. Nagy meccs volt, jó átlagokkal és jó kiszállókkal, de Bunting-sikerrel, mind a ketten kétszer dobtak száz feletti kiszállót, mind a két játékosnak voltak 4-5 körös legjei, de a 19. legben előbb ért le a leszállóra, 71 maradt, amit egy rontott D16 után harmadikra végül is kidobott. Az esti meccsek statjai,

Players Championship, második nap, 3. forduló

Steve Lennon-Gabriel Clemens 10-7

James Wade-Chris Dobey 9-10

Brendan Dolan-Daryl Gurney 6-10

Gary Anderson-Joe Cullen 10-2

Jonny Claytpn-Ricky Evans 10-5

Michael van Gerwen-Stephen Burton 10-4

Krzysztof Ratajski-Danny Noppert 4-10

Peter Wright-Stephen Bunting 9-10

Így aztán kialakultak a negyeddöntők, vasárnap délután tehát ez lesz a program, amire azért kevesen fogadtak volna:

Negyeddöntő

Dary Gurney-Chris Dobey

Danny Noppert-Stephen Bunting

Gary Anderson-Jonny Clayton

Steve Lennon-Michael van Gerwen

Esti program

Elődöntő

Gurney/Dobey-Noppert/Bunting

Anderson/Clayton-Lennon/Gerwen

Döntő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7714391522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása