9 Nyíl

Mire mennek a nagy öregek és a junior világbajnok

2018. december 08. 16:30 - Dart Major

A PDC-világbajnokság résztvevőinek arcképcsarnoka – 8. rész

Rövidesen kezdődik a William Hill PDC-világbajnokság. Jó szokásunkhoz híven, több részben foglalkozunk a világbajnoksággal. Korábban megtettük ezt a történetének a felelevenítésével, a legfontosabb meccsekkel és foglalkoztunk már a résztvevőkkel is. Most is ezt tesszük. A következő 12 napban, egészen a vb kezdéséig végigvesszük azt a 96 játékost, aki eljutott az Ally Pallyba és aki osztozni fog majd a 2,5 millió fontos összdíjazáson is. Az aktuális részben az idén a Pro Tour sorozaton jól teljesítő játékosok utolsó csoportja következik
pdc_1_1.jpg

Luke Humphries (25)
A maga 23 évével Humphries is a fiatalabbak közé tartozik a mezőnyben. Tavaly volt az első világbajnoksága, idén pedig újra ott lehet a legjobbak között. Idén nyert három Development Tour fordulót, játszott elődöntőt Players Championship versenyen, a German Darts Grand Prix küzdelmeit pedig a legjobb tizenhat között fejezte be.  További öt ET. fordulóra is kijutott, egy kivétellel túl is élte az első fordulót. A UK Openre tudott a nagy tornák közül egyedül kvalifikálni, itt a legjobb 64-ig jutott.

Jefffrey de Graaf (26)
A holland játékos második PDC világbajnokságára jutott ki, korábban pedig négy ízben BDO vb-n is járt.  A BDO berkein belül kilenc tornát is nyert, döntős volt a World Trophyn is. A PDC-ben ezeket az eredményeket még nem tudta megismételni, de idén néhányszor már felhívta magára a figyelmet. Egész pontosan két említésre érdemes eredménye van. A P.C. harmadik fordulóján a legjobb négybe jutott, a Dutch Darts Championshipen pedig a legjobb tizenhat közé tudott kerülni. Nyolcszor jár a legjobb 32 között a Players küzdelmein, valamint három ET. fordulóra is odaért.

Dimitri van den Bergh (27)
A táncoslábú belga játékos idén történelmi tettet hajtott végre, ugyanis megvédte címét a PDC Junior világbajnokságán, ami még korábban senkinek sem sikerült.  Ezen kívül is voltak szép mutatványai, például a World Cup of Dartson elődöntő, a Grand Slamen negyeddöntő, a German Mastersen (World Series) pedig döntőt játszott. Ám a Pro Tour ranglistán csak a huszonhetedik helyet érte el, mivel ezeken a versenyeken nem ment neki. "Csak" négy ET. fordulóra jutott ki, de egy nyolcaddöntőt azért elért. A Players fordulókon kilencszer már az első meccsen kiesett, igaz két alkalommal a legjobb nyolcba azért befért. A UK Open szintén nem sikerült, itt a 128 között esett ki, a P.C.F. ismét csak bukta lett (64 között kapott ki). Szóval kétarcú a belga idénye, de elkapja a fonalat jó világbajnoksága lehet ismét. Tavaly ugye nyolcba került, erre idén is lehet esélye. 

 Alan Tabern (28)
Az 52 éves Tabern nem mai "csirke", ez már a nyolcadik PDC világbajnoksága lesz, bár legutóbb 2012-ben járt vb-n. A 2000-es évek közepén élte fénykorát idősebb Alan Tabern, ekkoriban UK Open elődöntőt, European Championship, Desert Classic, World Matchplay és VB negyeddöntőt is játszott. A civilben a városi tanácsban dolgozó úriember idén két European Tour és két Players Champiosnhip nyolcaddöntővel biztosította helyét a világbajnokságon. Plusz akadt pár legjobb 32-es szereplése is.


Wayne Jones (29)
Egy hármas holtverseny első tagjához érkeztünk el most. Tabern után egy újabb régi motoros következik. A 2002-es BDO vilábajnokság negyeddöntőse, a 2006-os PDC vb elődöntőse Wayne Jones 2015 után jutott ki újra a legjobbak közé. Régen komoly szintet képviselt az 53 éves dartsos, hiszen World Masters és European Championship döntőt is játszott, Grand Slam elődöntős is volt, ám mostanság már ő sem a régi. Ötször jutott ki ET. állomásra, egyszer sikerült tizenhatba, kétszer pedig 32 közé kerülnie. A Players Championship sorozat két nyolcaddöntőt hozott neki idénre, de ezek még így is elegendőnek bizonyultak a kvalifikációhoz. Ami biztos, hogy rutinban nála nem lesz hiány.

Ross Smith (30)
Noha Smith még nincs 30, mégis a hosszabb időt kihagyottak közé tartozik. Legutoljára 2014-ben járt PDC vb-n a korábbi lakeside-i negyeddöntős. Idén egy ET. nyolcaddöntő volt az amit érdemes megjegyeznünk tőle. További három ET. fordulón járt, kétszer sikerült a legjobb 32 közé eljutnia. P.C. versenyeken szintén a 16 közé jutás volt a legjobb eredménye, ezt egyszer érte el.

Ryan Searle (31)
A 18.750 fontos Pro Tour "pontos" urak utolsó nevéhez értünk. Ryan Searle neve először 2013-ban bukkant fel a jegyzett darts körökben, amikor is nyolcaddöntőt játszott a World Mastersen. Aztán 2016-ban második lett a Challenge Tour rangsorában és így két évre Tour Kártyához jutott. Idén pedig már szélesebb körben is ismert lett a neve. Ugyanis a tizennyolcadik Players fordulón döntőbe jutott, miután az ötödik fordulóban elődöntős volt. Az International Darts Open is jól sikerült neki itt a legjobb nyolcig tudott eljutni. Kvalifikált a Grand Slamre, bár a csoportból nem jutott tovább. A Players Championship Finals pedig a legjobb 32 közt ért végét számára.


Matthew Edgar (32)
Edgar a darts világ legmázlistább ember ebben a pillanatban. Ő 33. lett a Pro Tour mezőnyben, de Cadby vízum gondja miatt a ölébe hullott egy vb hely. A civilben a Northampton Town FC alkalmazásában álló Edgar két nyolcaddöntővel kezdte az évet a UK Open kvalifikáción, majd magán a versenyen bejutott a legjobb 32 közé. European Tour fordulókra csak kétszer jutott ki, de a European Darts Trophyn Jeffrey de Graafot és Joe Cullent legyőzve bejutott a legjobb tizenhat közé. Players fordulókon egy nyolcaddöntő és három legjobb 32-be kerülés jött neki össze.

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2114460966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.