9 Nyíl

Elérkeztünk a kiemeltekhez...

2018. december 09. 17:32 - matyi96

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - A kiemeltek

Idei játékosbemutatónk elérkezett a harminckét legjobb, azaz kiemelt versenyzőhöz. A rendszer ugyanaz, mint eddig, a harminckettediktől indítunk, és szerdára elérkezünk a legelső kiemelt bemutatásához. A kiemeltek, mint tudjuk, csak a második körben csatlakoznak be az eseményekhez az új szabályok szerint. Jó szórakozást!

pdc_1_1.jpg

Max Hopp (német, 32.)

Max Hopp idei formája bizakodásra adhat okot a szurkolóinak és kedvelőinek. A sorsolása azonban már nem biztos. Idén a német tehetség jól teljesített, valamint egyre többször versenyzett a legnagyobbak között (World Series of Darts). A World Matchplayen, a World Grand Prix-n és a Players Championship Finals tornáján a legjobb 32-ig jutott, a World Cup of Darts-on a negyeddöntőig menetelt Schindler mellett. Legjobb major eredménye a European Championship elődöntő volt idén. Az idei év két tornagyőzelmet is hozott neki, Írországban megnyert egy Players Championship fordulót, valamint hazai közönség előtt, óriási meccset játszva (Michael Smith ellen) a German Open-t is bezsebelte. Nem rossz teljesítmény a fiatal némettől. Mondhatni megérdemelt az a kiemelt pozíció. A második körben a Danny Noppert - Royden Lam találkozó győztesével fog játszani. Egy esetleges győzelemmel valószínűleg egyből összekerülne a világelsővel, ezért is írtam, hogy a sorsolás nem épp kedvező számára, de bármi megtörténhez természetesen.

max_hopp.jpg

Cristo Reyes (spanyol, 31.)

A 31 éves spanyol dartos volt már jobb formában is, de év végére azért mutatott egy-két szép produkciót idén is. Szóval nem lehet tudni, hogy milyen formában is érkezik a világbajnokságra. Legjobb eredménye egy tizenhat közé jutás volt, a European Championship-en. A második körben sem lesz egyszerű feladata, vagy Rowby-John Rodriguez, vagy Ricky Evans lesz az ellenfele. Egyik sem sétagalopp, esélyesebbnek tartom az Evans elleni játékot, mivel az angol sokkal jobb formának örvend idén, mint az osztrák. Ha esetleg nyere Reyes, akkor Cross következne papírforma szerint. Száz szónak is egy a vége, Cristo Reyes-nek keményen küzdenie kell, ha sokáig szeretne szerepelni.

cristo_reyes.jpg

Benito van de Pas (holland, 30.)

Hogy őszinte legyek a holland úriember körülbelül semmilyen formában sincs. Játéka óriási mértékben visszaesett az elmúlt egy-másfél évben és, amikor lehetősége volt bizonyítani, rendre megbukott. Idén egy eredményt lehet kiemelni, az a Masters-en való részvétele volt, ezen kívül semmi komoly. Ennek ellenére ott van a legjobb 32-ben és ellenfele valószínűleg Mickey Mansell lesz, ha csak ki nem kap Jim Long-tól. Ha Benito nyerne, Wright várna rá, de a realitást nézve akár Mansell-től is kikaphat már a holland játékos.

benito_van_de_pas_1.jpg

Jermaine Wattimena (holland, 29.)

Wattimena szép helyezést dolgozott ki magának az elmúlt években. Egyre jobb teljesítményt nyújt, bár konstansan még nem képes a legmagasabb színvonalat kihozni magából. De ami késik, nem múlik. Az idei év kimagasló eredményt nem nagyon hozott számára, de szinte az összes fontos tornán részt vett, az más kérdés, hogy eredményben nem mutatkozott ez meg. Michael Barnard és Jose de Souse fog megküzdeni azért, hogy a második körben Wattimena-val játszhasson. Barnard nem rossz játékos, a portugálról nem sok mindent tudunk, szóval nem tudni pontosan mire is képes. Ha Wattimena továbbjut a harmadik körbe, ami a papírforma lenne, akkor jó eséllyel a csúcsformában lévő és sokak által a világbajnokság fő esélyesének tartott Gary Anderson lenne az ellenfele.

wattimena.jpg

Jamie Lewis (walesi, 28.)

A tavalyi világbajnokság meglepetésembere. Kiverte Peter Wright-ot, majd az elődöntőben kapott ki Phil Taylor-tól. Idén azonban semmi. De még csak nem is erőltette igazán a versenyzést. Major tornákon meg sem jelent, Players Championshipen sem igazán. Januárban azt mondta, hogy ez a világbajnoki helyezés elegendő lesz ahhoz, hogy elkezdjen komolyan foglalkozni a versenyzéssel, ehhez képest kevesebb versenyen vett részt, mint 2017-ben. Nagy talány számomra. Aztán ki tudja, lehet megint alkot egy parádésat... Martin Schindler vagy Cody Harris lesz az ellenfele először, aztán, HA azt sikeresen veszi, akkor jöhet elvileg Daryl Gurney (bár Paul Lim akár meg is tréfálhatja). Gurney szerintem jelenlegi formájában nehéz lenne Lewis-nak, de minden ki fog derülni hamarosan.

jamie_lewis_1.jpg

Kyle Anderson (ausztrál, 27.)

Kyle Anderson is érkezik. Ő, aki már dobott kilencnyilast is Ian White ellen a világbajnokságon. Azonban a formáját tekintve nincs túl jó szezonja. A 2017-es év összességében azért jobbra sikeredett neki. Félre ne értsetek, ő egy remek játékos, csak ez a szezon most nem jött annyira össze neki. Nyár elején azért Whitlock oldalán elért egy World Cup of Darts elődöntőt, de a legútobbi majoron, a Players Championship Finals-ön a legjobb 64-et érte csak el. A Players Championship eseményein részt vett, legjobb eredménye egy elődöntő volt Barnsley-ban. Jeffrey de Graaf - Noel Malicdem mérkőzés győztese megnyeri az Original-t egy mérkőzés erejéig, papíron Kyle-nak vernie kellene mindkettőt. Aztán pedig jöhetne egy parázs meccs Gerwyn Price ellen. De a papírforma oly sokszor megdőlt már...

kyle_anderson_1.jpg

James Wilson (angol, 26.)

James Wilson szezonja egészen pofásra sikeredett. A World Grand Prix-n elért negyeddöntős helyére kimondottan büszke lehet, de volt egy European Tour forduló, ahol jókora hátrányból tréfálta meg majdnem van Gerwent a döntőben. Rendre részt vett a Players Championship fordulóin, legjobb eredménye neki is egy elődöntő volt, Milton Keynes-ben. A második körben vagy William O'Connor-ral vagy Yordi Meeuwisse-el találkozik. Az esélyes mindkét meccsen ő lenne, szóval jó esély mutatkozik arra, hogy a harmadik körben összejön egy Bull's csata Mensur Suljovic-csal.

james_wilson.jpg

Alan Norris (angol, 25.)

Alan Norris-t jó régen láthattuk, mondhatnánk azt is, hogy jól eltűnt. Mondanám, hogy sok szép eredményt ért el idén, de nem lenne igaz. Major tornán egyedül a Masters-ön vett részt. Mindössze kettő ET forduló kvalifikálta magát, és a Players Championship rendezvényein is a legjobb 32 jelentette a csúcsot. Szóval jó formáról semmiképp sem beszélhetünk. Pedig tavaly ilyenkor még bőven abban volt. Azóta nagyot változott a világ, na de majd most! Vagy mégsem? Valószínűleg Steve Lennon lesz az ellenfele, hacsak meg nem veri őt James Bailey. Ha fogadnék, akkor egyébként Steve Lennon-ra tenném a pénzem Norris ellen, na de ez csak feltételezés. Arről meg már ne is beszéljünk, hogy a harmadik körben nagyon meglepne, ha nem a Varázsló, Simon Whitlock várna rá...

alan_norris_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2314466254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása