9 Nyíl

Gary vagy Michael? Tényleg kettejük között fog eldőlni?

2018. december 12. 10:31 - matyi96

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - A kiemeltek

Utolsó részéhez érkeztünk a játékosok bemutatásához, jöjjön a legjobb nyolc! Arra nem vennék mérget, hogy ez a nyolc játékos fog a legjobb nyolcba kerülni, vagy, hogy a legjobb négy a négy közé, de ők már tényleg bármikor és bármire képesek lehetnek! Utolsó rész, azaz holnaptól már összefoglalókkal jövünk, mert kezdődik a 2019-es PDC-világbajnokság!!!!!

gary_or_mvg.jpg

Simon Whitlock (ausztrál, 8.)

Simon Whitlock visszatalált a helyes útra. Elképesztő mélyen volt, most pedig úgy játszik, ahogy azt mindenki várja tőle. Helyet kapott a Premier League-ben is, ez pedig bizonyára sokat jelentett számára. Szépen helyt is állt! Ezen kívül idén is szép kis szezont futott, egy negyeddöntő a Grands Slam-en, egy a World Seris of Darts Finals-ön. Egy döntő a European Darts Championship-en Wade ellen, még egy az International Darts Open-en és még egy a Danish Open-en. Na meg egy elődöntő az Auckland Masters-ön. Szóval tényleg rendben van Whitlock, újra varázsol, már csak egy tornagyőzelem hiányzik. Arra pedig itt a vébé, mondhatnánk. Csak hát nincs egyszerű dolga... Azon az ágon van, ahol Wade, tehát, ha minden összejön, akkor vele találkozik elvileg a negyedik körben. Addig viszont akár Anastasia Dobromyslova is az útjána kerülhet. Ha negyeddöntőig jutna, akkor ő is szintén a Gerwen-Lewis-Barney hármas közül játszhatna, valószínűsítem, hogy Gerwen lenne a nyerő. Hát ebbe tényleg belehúzott Whitlock.

simon_whitlock_2.jpg

Mensur Suljovic (osztrák, 7.)

Suljovictól mindenki nagyon sokat vár, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt pár évben olyan szintre verekedte magát, ami becsülendő és értékelendő. A világ hetedik legjobb játékosáról beszélünk, akit már többször is hívtak a Premier League-be, de tavaly fogadta el először a meghívást. Eredményekben nem teljesített túl jól, azonban játékban mindig jó volt. Ki ne emlékezne a Gary Anderson-nal játszott Matchplay döntőre??? De a Grand Slam-en is elődöntőig jutott az osztrák játékos, sőt a Masters-en is. Megnyerte a Danish Open-t, valamint a German Darts Masters-t is bezsebelte idén a World Series keretein belül. Komolyan számolni kell vele. Ha nem történik meglepetés, akkor Michael Smith-el fog megküzdeni a negyeddöntőért, szerintem így is lesz. James Wilson talán megfoghatná, de most nem ezt érzem. Az sem lepne meg, ha akár elődöntőig menetelne Mensur, az biztos, hogy képes rá. 

mensur_suljovic.jpg

Gerwyn Price (walesi, 6.)

Gerwyn Price-t most már annak sem kell bemutatni, aki eddig nem hallott volna róla, annyi visszhangot kapott a neve az elmúlt egy hónapban. Valaki szimpatizál vele, valaki nem, azt azonban badarság lenne elvenni tőle, hogy rövid időn belül nagyon előkelő helyre tett szert a PDC-ben. Lehet, hogy ordít, lehet, hogy durva, ded dobni is tud. Ez biztos. Mentálisan is erős, egy sérülés után nem biztos, hogy mindenki így jött volna vissza, ahogyan ő. Most abba ne menjünk bele, hogy hogyan viselkedik, mert annyi cikk született már erről a nagyvilágban, hogy az bőven elég lesz az elkövetkezendő tíz évre. Inkább beszéljünk arról, hogy a Grand Slam-en kívül azért nyert még egy tornát idén, az International Darts Open-t. A sorsolására sem lehet azt mondani, hogy brutális, az ágon elhelyezkedő játékosok közül a negyeddöntőig ő van a legjobb formában jelenleg. Kyle Anderson talán megfoghatná, de jelenleg erre is kevés esélyt látok. Aztán majd kiderül. Így jó előre azt mondanám, hogy Wright - Price negyeddöntő lesz, de csak esélylatolgatás. 

gerwyn_price_1.jpg

Daryl Gurney (észak-ír, 5.)

Gurney, akitől már tavaly meglepetéseket vártak, de a legjobb 32 között búcsúzott. Gurney idén rátett egy lapáttal, újabb fontos tornagyőzelemmel gazdagodott. Ráadásul van Gerwen-t verte meg a Players Championship Finals döntőjében, ami az utolsó verseny a világbajnokság előtt. A World Grand Prix-n címvédőként elődöntőt játszhatott és emelett is sok elődöntőt, negyeddöntőt ért el a szezon többi versenyén. A forma meg van, talán jobb is, mint tavaly. Most már csak egy nagyot kellene durrantania. Forma alapján simán összejöhet a Gurney-Anderson negyeddöntő, aztán majd meglátjuk, hogy mit szól ehhez mondjuk Jamie Lewis, vagy adott esetben Paul Lim!

daryl_gurney.jpg

Gary Anderson (skót, 4.)

A Repülő Skót idei teljesíménye lenyűgöző. Főleg a szezon második felében mutatott játék az, ami arra hivatott, hogy mindenki (szakértő és laikus) az egyik legesélyesebbnek tartsa a világbajnokságon is. UK Open, Matchplay, Champions League of Darts. Három major, három győzelem. Plusz a Grand Slam-en egy második hely. Na meg a Playes Champ. Finals-ön egy elődöntő. Megnyert még három Players Championship fordulót, valamint a US Masters trófeáját is ő vihette haza. Tényleg brutális. Nekem nagyon nagy meglepetés lenne, ha nem jutna elődöntőbe és Michael van Gerwen-nel (?) ne játsszon egy újabb földönkívüli üzemmódba kapcsolt meccset. Da ha esetleg úgy alakul, akkor a Daryl Gurney-vel játszott negyeddöntőt sem szívesen hagynám ki. Elgondolkozva jelenleg tényleg ő az a személy, aki a legjobb formában van és ha helyreteszi a kiszállóit (nem kell sokat javítani rajta), akkor nem tudom elképzelni, hogy ne meneteljen egészen az elődöntőig. Ott már mondjuk bármi lehet, de annak mi csak örülünk. 

gary_anderson_2.jpg

Peter Wright (skót, 3.)

A top nyolcból talán ő és Cross az, akik a lehető legrosszabb előjellel várják a világbajnokságot. Tavaly átlépte a tízes álomhatárt (rajta kívül csak hárman voltak képesek erre) a tornagyőzelmek terén, idén azonban szinte semmi. A szezon egyébként nem kezdődött rosszul, sok döntőt játszott a PC-ken, sőt kettőt meg is nyert. Aztán jöttek a World Series események, ahol szintén jól teljesített, három elődöntő, egy győzelem (Melbourne Masters). Volt azért egy Matchplay elődöntő is, meg még két major döntő (Grand Prix, Champions League) és nagyjából ennyi. Persze ez is veretes sor, de nagyon jól utoljára a Melbourne Masters-en láttam játszani, na jó meg a Grand Prix-n. Azóta azonban szenved, nem tudja mivel dobjon, dobott már mindennel. Pedig a laikusoknak egyértelmű, hogy mivel kéne dobnia. Legutóbb talán ő is rájött, hogy az Euro Element készletével megy a legjobban (vagy a Melbourne Edition), szóval én kimondottan szeretném, hogy azzal dobjon és jól dobjon. Mert szükség van egy jó Wright-ra a világbajnokságon. Az első meccs nem jelenthet neki gondot, majd szerintem Cullen-nel kell játszania a negyeddöntőért, az már neccesebb, de ott is ő az esélyesebb. A negyeddöntőben aztán jöhetne Price, aztán az elődöntőben esetlegesen Mensur. A szakértők így jósoltak. Ehhez viszont nagyon jó teljesítmény kellene a skóttól.

peter_wright_3.jpg

Rob Cross (angol, 2.)

Megkapta már azt a jelzőt, hogy egyszezonos játékos, kipukkadt a lufi stb. Néhol jogos a kritika, azonban azt ne felejtsük el, hogy 107-es átlaggal lett világbajnok. Azt azért nem csak úgy dobja az ember. Na meg amit a negyeddöntőben és elődöntőben leművelt sem. Szóval a kezében benne van, csak egyszerűen azt érzi az ember vele kapcsolatban, hogy hirtelen nagyon sok helyen kell szerepelnie és ezt még nem bírja. A Premier League-et is borzasztóan kezdte, aztán, ahogy haladtunk előre egyre jobb és jobb lett. Annyira jó, hogy elődöntőig jutott. Jutott azért neki is tornagyőzelem erre a szezonra. Megnyerte a Brisbane Masters-t, valamint egy wigani PC fordulót is bezsebelt. Ebben az a szezonban meccsről meccsre változott a játéka. Egyiken éppen 117-es átlagot, másikon meg 88-as átlagot volt képes dobni. Ha ez az ingadozás megszűnik, akkor biztosan a legkiválóbbak egyike lesz. Jelenlegi formájában azonban nem tudom, hogy mire lesz képes akár már Jeffrey de Zwaan ellen. Ha papírforma szerint haladnánk, akkor Mensur Suljovic lenne az ellenfele a negyeddöntőben, ahol szerintem Mensur lenne az esélyesebb jelenleg.

rob-cross-898495.jpg

Michael van Gerwen (holland, 1.)

Zárásként pedig lássuk a mindig favorit, a mindig az egyik legesélyesebb világranglista első Michael van Gerwent. Az idei major tornákon azonban nem sziporkázott annyira, mint azt megszokhattuk tőle. Sokan azt mondták, hogy megpróbálja időzíteni a formáját a világbajnokságra, amiben lehet igazság. Ezt a "nem sziporkázott" kifejezést azért kezeljük a helyén, így is megnyert tizenkilenc versenyt idén, ami messze a legtöbb. Csak most hagyott esélyt másoknak is, a major tornákon és a ET versenyein egyaránt. Így is összejött nyolc ET elsőség. :-) De megmutatta, hogy ő is tud ember lenni. A Premier League-et azért behúzta, ahogy a World Grand Prix-t és a Masters-t is. Egyértelmű esélyese a világbajnokságnak, kérdés, hogy lesz-e olyan, aki meg tudja őt állítani. Legelőször a Lewis-Barney kettős közül próbálkozhat valaki ténylegesen, azonban nem érzem egyikükben sem, hogy megfoghatnák Gerwent. A negyeddöntőben Whitlock vagy Wade az, aki megcibálhatja a bajuszát, de abban szintén nem vagyok biztos, hogy valamelyikük le is győzheti őt. Gary Anderson-ban viszont érzek annyit, hogy megverje az elődöntőben és ezzel a tavalyihoz hasonlóan nem jutna döntőbe a holland. Mindenre választ fogunk kapni, most már tényleg nem kell sokat várnunk. 

michael_van_gerwen.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8214473354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása