9 Nyíl

Megizzadt a tavalyi elődöntős

2018. december 14. 18:40 - Dart Major

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace -második nap (délutáni összefoglaló)

Tegnap nem is akárhogyan kezdődött el a világbajnokság. Sokaknak ezzel hivatalosan is elindult a karácsony, és ha csak a Cross - de Zwaan meccsre gondolunk akkor ebben bizony semmi túlzás nincs. Ma pedig már komoly meccsszám jött össze, hiszen délután és este is rendeztek mérkőzéseket. Elsőként álljon itt a délután összefoglalója.
pdc_1_1.jpg

Michael Barnard (angol) - Jose de Sousa (portugál) 3-2 (3-2; 3-2; 2-3; 1-3; 3;2) 
A nap első mérkőzése maratoni hosszúságú lett. Egyrészt mert derekasan elhúzták a felek, másrészt pedig Barnard "eltökélte", hogy Pipe és Oreskin hiányát ő bizony orvosolni fogja. Már ami a tempót illeti.
A meccs első szettje úgy indult, hogy három legig mindenki hozta a kezdését, tehát semmi extra, hacsak a portugál tizenöt nyilasát nem említem. Aztán esélye volt Sousanak behúzni a szettet hátsó pályáról a negyedik legben de elhibázta. Ezt pedig megismételte az ötödikben is, így az első szettet Barnard húzta be. A második szett koreográfiája maradt olyan mint az elsőé: mindenki hozta a magáét. Csak épp itt végig ez ment. A második legben Sousa hét tökéletes nyilat dobott el, a nyolcadik azonban kifogott rajta. Kifejezetten jó etap volt ez, a portugál kettő, az angol egy öt köröst dobott. A záró legben megint sansza volt Sousának elvinni a szettet, de megint bakizott, így Barnard megduplázta előnyét.
A harmadik szettben eldőlni látszott a mérkőzés, ugyanis a harmadik leg után 2-1-re Barnard vezetett. Viszont 100 pontról nem bírt kiszállni első pályáról, majd kapott egy tizenhárom nyilast is, így pedig szépíteni tudott a portugál játékos. Barnard nem igazán találta a helyét a negyedik szettben, kapott két hat köröst ellenfelétől miközben ő még alig ért el kiszállóig. Szépíteni még sikerült a harmadik legben, ám a negyedikben újra a portugál volt élesebb és ez azt jelente, hogy a szettek állása 2-2-ra módosult.  Jött a döntő szett, ahol szépen ráfeküdt mindenki a saját kezdésére. Barnardnál ez jobban jelentkezett hiszen két öt köröst dobott és kiszállt 116 pontról is. 2-2-ig eljutottak így a játékosok, amikor is jött a döntő leg. Itt a portugál játékosnak 61 pontról nem sikerült kilenc nyílból kiszállnia, ez pedig a meccsébe került. Barnard lényegesen jobban dobta a duplát ez pedig döntőnek bizonyult.
bar_2.png

 
Alan Tabern (angol) - Raymond Smith (ausztrál) 3-2 (3-1; 3-1; 2-3; 1-3; 3-0)
Kiválóan kezdett Tabern, rögtön egy 100 feletti kiszállóval és egy öt körössel nyitott hátsó pályáról. Miután a kezdését is behúzta, kellemes két leges előnyre tett szert amit a szett végéig meg is tartott. A második szettben sem sok babér termett az ausztrálnak, hiszen csak Tabern hibájából nem lett vége a szettnek a harmadik leg után. Az első két legben Smith sokat nem csinált, és csak az elrontott Tabern nyilak miatt nem lett 3-0 a szett. De lett 3-1 miután Tabern már a negyedik öt körösét dobta.
A második szünet után azonban felébredt és behúzta a kezdéseit és mivel ő kezdett ez egy szettet jelentett a számára. Tulajdonképp egyszerű szakasz volt ez, mindenki figyelt az első pályára egészen az ötödik legig. Itt beindult az össznépi balfácánkodás a kiszállózás alatt, de a végén Smith 2-1-re szépített.  Ez annyira feltüzelte az ausztrált, hogy a negyedik szettet két tizennégy nyilas leggel kezdte és ezek meg is hozták neki az egyenlítést. Igaz Tabern egy újabb öt körössel még szépített, de Smith kiszállt 104-ről és ezzel lett meg az egyenlítés. Itt is jött tehát a döntő szett.
Ez azonban elég simára sikeredett. A rutinos Tabern előbb kihasználta Smith gyenge kezdését, majd a szokásos öt körösével ellépett 2-0-ra. Az ausztrál játékos előtt volt lehetőség szépíteni a harmadik legben, de nem tudta kihasználni így sima 3-0-ás aránnyal Taberné lett a döntő szett.
ta.png

Paul Nicholson (ausztrál) - Kevin Burness (észak-ír) 0-3 (2-3, 1;3, 1;3)
Mérsékelten szinten indult be a találkozó, bár a két hat körös kezdés nem volt olyan rossz. Aztán jött egy Nicholson break Burness hibája után, ám ezt a kölcsönt az ausztrál játékos visszaadta a negyedik legben ellenfelének. Jelezném, hogy tizennégy nyilas volt Burness breakja, amit aztán egy tizenhárom nyilassal fejelt meg és vitte el az első szettet. A második szettben két hat körössel ellépett az észak-ír játékos, köszönhetően Nicholson gyatra kiszállózásának illetve triplamentességének. Nicholson kicsit még tudott kozmetikázni Burness elrontott kiszállói után, de a negyedik leget ismét elbukta. Jött a harmadik szett ahol Nicholson 2-0-ás hátrányba került, lévén öt kört dobott el tripla nélkül illetve nem tudott kiszállni sem amikor sansza volt. Szépíteni ebben a szettben is sikerült, ám mivel Burness dobott egy újabb tizennégy nyilast így Nicholson visszatérése nem sikerült hosszúra. A meccs krónikájához tartozik még egy áramszünet is, de ezt a szakemberek (vagy Cross?) gyorsan megoldották.
bur.png


Jamie Lewis (walesi) - Cody Harris (új-zélandi) 3-2 (3-1; 3-1; 2-3; 2-3; 3-0)
A délután talán legjobban várt mérkőzése sem tartozott az ufo darts módjára beinduló találkozók közé. Lewis első két legjét egyaránt tizenhét nyílból dobta meg, amitől azért nem dob hátast az ember. Ellenben Harris 118-as kiszállójával fűszerezett tizenöt nyilasa jól nézett ki a második legben. Lewis első igazi nagy dobása a negyedik legben bemutatott öt körös breakje volt amivel megszerezte a vezetést. A második szettben Harris egy tizenkét nyilassal kezdett, ám ezzel a puskaporát el is lőtte a szettre. A következő három leget elvitte a walesi, 18-15-13 nyilasokkal. Eközben Harris komoly ellenállást nem fejtett ki. 
A szusszanás után mindenki behúzta a kezdéseit egészen az ötödik legig. Ezidáig egyedül Lewis tizennégy nyilasa volt ami szépnek nevezhető volt, ezt leszámítva dobálták a hat körösöket. Az ötödik legben Lewis teljesen szétesett, alig dobott triplát ezt Harris kihasználta és elvitte a szettet. A negyedik szett kiválóra sikeredett. Harris és Lewis is két öt köröst dobtak első pályáról, Lewis ráadásul kidobta a 119-et a második legben, szóval rendben volt minden. Bár a walesi az első legben elszórt dupláit bánhatta amivel kihagyta a breaket. És ami a legfontosabb: mivel Harris kezdett kiegyenlített a szetteket tekintve.
A döntő szett viszont bántóan sima lett, vagyis ezt csak Harris és szurkolói bánták. Az új-zélandi az első legben kihagyta a nyilat a breakhez, és ez döntőnek bizonyult mivel Lewis hátsó pályáról dobott egy tizenöt nyilast. Ezután jött egy tizenhárom nyilas és ezzel a kimondottan jó meccset a tavalyi elődöntős nyert meg.
48366929_2000082820072691_7810030799482257408_n.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr714483568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.