9 Nyíl

Az újabb döbbenet, kiesett Barneveld is

2018. december 18. 00:43 - Denis Potvin

PDC William Hill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - ötödik nap (összefoglaló)

Az utolsó előtti világbajnokságán szereplő Raymond van Barneveld nagyon gyenge napot fogott ki és kiesett végig kiválóan játszó, néha azért szektort is tévesztő Darius Labanauskastól. Peter Wright után egy újabb nagyágyú búcsúzott. Az ötödik napot az újabb színfoltot jelentő fülöp-szigeteki Lourence Ilagan kezdte, nagyon ügyes volt, de nem ját túl Vincent van der Voort eszén. Inkább a küzdelem domborodott ki Wayne Jones és Devon Petersen meccsén, míg elbúcsúztunk a másik hölgyszereplőtől, Anasztaszja Dobromiszlovától is.

pdc-world-dart-championship-2019.jpg

1. forduló

Vincent van der Voort-Lourence Ilagan 3-1 (3-1, 1-3, 3-2, 3-2)

Micsoda jó meccsel kezdődött a világbajnokság ötödik napja. Ezen a hétfőn csak esti meccsek voltak, de a fülöp-szigeteki Lourence Ilagan nagyot harcolt, hogy bebizonyítsa nem érdemtelenül jutott el a londoni vb-re. Igaz ehhez kicsit túltolta a színpadi szereplést, amolyan Price-ra hajazó ünnepléseket rendezett egy-egy kör után, de azért tényleg megizzasztotta az öreg holland medvét. Ettől függetlenül 95,7-es átlaggal kapott ki végül, de nagy meccs volt. Az első szett a hollandé volt, három ötkörös leggel, de a fülöp-szigetekinek is volt hát száz plusszos dobása, közte két 140. Aztán az ázsiai 120-as kiszállóval, 12 nyilas leggel. Ilagan egy percre sem lassított, megint dobott egy négyköröst, de a döntő legben Van der Voort megint odaszúrt egy szép 16 nyilast, 64-ről kiszállva. A negyedik szettet Ilagan megint jól kezdett, 106-os kiszállóval vezetett, majd 13 nyílból már 2-0-ra is vezetett. A holland kapaszkodott, de a fülöp-szigeteki már lezárhatta volna a leget, de nem tudta a D20-t kidobni. Az utolsó legben 111-et kellett volna kidobni, de csak 32-re tette le magát. Van der Voortnak pedig nem volt gond a D20. Nem lett csoda az álomból.

vandervoot.jpg

Wayne Jones-Devon Petersen 2-3 (2-3, 0-3, 3-0, 3-2, 2-3)

Petersen a szokásos waka-waka után másik arcát mutatta meg, ezúttal nagyszerűen kezdett. Bár a dél-afrikai vezetett 1-0-ra, Jones 12 nyíllal, 120-as kiszállóval egyenlített. Bár két hosszú leg után 2-2-re álltak, Petersen 14 nyílból zárta leg a szettet. A második három hosszú leget hozott, de mind a háromból Petersen jött ki jobban. A következő szett végén egy nagyon szomorú arcú Petersent láttunk, mert éppen lenullázták. Jones 102-es kiszállóval kezdett, bullal és D16-tal. Majd újabb Jones-leg, aztán hiába ment le 180-nal 23-ra Petersen, Jones kidobta a D8-at. Abszolút beindult Jones, egymás után öt leget nyert, a negyedik legben kétszer is kihasználta Petersen hibáját, aki nagyot rontott mindig akkor, amikor éppen leért, vagy leért volna. Például úgy szállt ki, hogy 17 és 16 után a bull jött. Petersen egy brutális 121-es kiszállóval is ugyancsak bullal válaszolt. Petersen megint elszúrta a végét, 96-ról kellett volna kiszállni, de csak 40-ig jutott, Jones pedig 156-ról, öt nyílból befejezte. A döntő szett következett, aminek egészen döbbenetes végjátéka lett. Mindenki hozta a kezdését, Petersen egyszer 120-ról. Aztán jött a mindent eldöntő leg, hihetetlen befejezéssel. Petersen 140 pontos előnyt adott el a végén. Petersen mehetett rá először D20-ra, de háromszor elrontotta. Aztán jött Jones, szintén a D20-ra, 10-re jutott. Petersen úabb három kísérlete 35 pont volt, de a Jones háromszor is elrontotta a D5-öt. A végén, a 27. nyílra végül jött a dél-afrikainak a D2 és a második körbe jutott, Ian White ellen folytatja. Nagy meccs volt, még ha nagyon pocsékok is lettek a kiszállók miatt az átlagok.

petersen_1.jpg

Ryan Joyce-Anasztaszja Dobromiszlova 3-0 (3-1, 3-0, 3-2)

140 pont volt az orosz hölgy első vb-dobása. Aztán 16 nyílból a legjét is hozta, utána viszont Joyce húzott bel szenzációs kiszállói voltak, 106-ról, 122-ről is be tudta fejezni, majd a végén bullal 95-ről fejezte be. Dobromiszlovának 180-asa is volt az első szettben. A második szettre aztán kicsit szétesett az orosz, miközben az egyre nagyobb tömegeket dobáló Joyce-on különösebb nyomás nem volt, hiszen ekkor már 80-as átlag körül volt Dobromiszlova. Viszont a harmadik szettet szépen kezdte, 16 nyíllal a második legét nyerte meg. Joyce pedig kis pihen után ismét beleerősített, megint jött tőle egy nagy, 116-os kiszálló, ez volt harmadik száz plusszos tőle az este folyamán. Sőt Joyce hibáját kihasználva újabb leget nyert. Végül csak az ötödik döntötte el a harmadik szettet, sajnos bosszantó sok szektorhibája volt Dobromiszlovának, ami aztán a meccsébe került. Üde színfolt volt a két hölgy a vb-n, sajnos hétfőre mindkettő elfogyott.

48368607_2089122717832988_6605640180621639680_n.jpg

dupudgswoaaeuor.jpg

2. forduló

Raymond van Barneveld-Darius Labanauskas 2-3 (1-3, 3-2, 2-3, 3-2, 0-3)

A végig kiválóan játszó litván rögtön egy 15 nyilassal nyitott az utolsó előtti vb-jén szereplő Barney ellen. Aztán a saját kezdését is hozta, majd ragyogó, 14 nyilassal a bréket is. 102,5-tel ment a litván az első szünetre, míg Barney csak 79,66-on állt, Labanauskasnak 13, 14 és 15 nyilas legjei voltak. Aztán RVB dobta meg a torna 200. száznyolcvanasát a második szettben, amelyben mindenki hozta a saját kezdését, a végén Barney 14 nyilassal és máris kilenc egységet javított az átlagán és kiegyenlítette a szettarányt. A harmadik szett úgy kezdődött, hogy mindketten brékelhettek volna, végül az első két a leg kezdőé volt, aztán Labanauskas 12 nyilast dobott 99-ről. A hollandnak egy százas kiszállója után megint döntő leg jött és Labanauskasnak szettnyila volt, de besokallt a D10-re, Barneynak sem sikerült kiszállni 32-eől, a litván brékelt végül, így lépéselőnybe került. Jött a negyedik szett és mindenki hozta megint a kezdését, de az egyik oldalon a sok szektorhiba, a másikon a rossz kiszállózás volt a jellemző. Döntő leg ismét Barney kezdésével, magabiztosan hozta és a döntő szett jött a litván kezdésével, aki csak a 11. nyílra tudta kidobni a duplát, D4-ről indulva. Elképesztő végjáték volt a második legben is. Megint a kiszállózás volt a középpontban és megint Labanauskas jött ki belőle jól és kezdhetett a vb második meglepetéséért. Meg is dobta, csak a 18. nyílból, de végül befejezte D4-gyel a meccset, ezzel újabb óriási meglepetést okozva a vb-n. Azért valljuk be, Barney 89-es átlagánál és 23,68 százalékos kiszállózásánál már volt bőven sokkal jobb is. Ezzel ma nem lehetett nyerni.

dup_mmww4aa_wvj.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4814496668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.