9 Nyíl

Daryl Gurney vitte el kedden a show-t

2018. december 19. 10:19 - Denis Potvin

PDC William Hill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - hatodik nap (esti összefoglaló)

A Players Championship Final bajnoka jutott a kedd esti játéknapon egyedül száz fölé, ráadásul még hat 180-assal is szomorította Ross Smith-t, aki nem tudta megszorítani sem ellenfelét. Igazából csak egy meccs volt szoros, azon ráadásul mindketten 90 fölé jutottak. Dimitri Van den Bergh sem nagyon rángatta az istrángot, de a 3-0-val ment tovább ő is.

pdc-world-dart-championship-2019.jpg

1. forduló

Steve Lennon-James Bailey 3-0 (3-1, 3-2, 3-1)

Nehéz lenne sok érdekeset mondani erről a meccsről. Afiúk masszívan dobálták a 6-7 körös legeket, a kiszállózás pedig hol sikerült, hol nem. Ezt híven tükrözte mindkét statisztikai adat. Azért Lennon volt a biztosabb, de ha azt nézzük, hogy az első szett száz százalékos checkoutjai után a másodikban csak 18,75, a harmadikban pedig 25 százalék volt, akkor sok mindent el is mondtunk a meccsről. Lennon azért oda vágott egy 112-es kiszállót, az ausztrálnak is összejött egy százas. Lennon, aki májusban döntős volt a Dutch Darts Championshippen, újabb lépést tett, hogy eljusson álmai top32-jébe.

lennon.jpg

Ron Meulenkamp-Diogo Portela 3-2 (0-3, 1-3, 3-1, 3-1, 3-1)

Ratajski után szegény Diogo Portela is megérezte annak minden kínját, milyen érzés 2-0-ról kikapni. A holland tehát érvényesítette a papírformát, de ezért nagyon keményen meg kellett dolgoznia. Az első szettben például mindhárom kiszállóját elrontotta. Csak 86-os átlaga volt, miközben a brazil, aki csak a 148. a világranglistán egy 11 nyilas leget is odavágott és éppen csak, de 100 felett volt az átlaga. Aztán a második szettben összekapta magát Meulenkamp, két 180-ast is dobott, de Portela két 14 nyilas leggel már 2-0-ra vezetett.

Nagy bajba is kerülhetett volna Meulenkamp, hiszen Portela nyerte a harmadik szett első legjét, de aztán ennyi is volt a braziltól. De meg kell említeni, hogy a holland nagyon elkapta a fonalat. 14, majd 124-es, bullos kiszálló és 12 nyíl, majd egy 13 nyilas kör a végére. 113,18 volt ebben a szettben az átlaga, mondjuk Portelának is 106,32, de neki csak egyetlen kiszállója, amit meg is dobott. Innentől kezdve egy közepes jó teljesítmény (85,03 és 92,06 átlag) is elég volt Meulenkamptól, hogy behúzza meccset, de azért az utolsó két szettben is volt 12 és 13 nyilas legje is.

portela.jpg

Dimitri van Den Bergh-Chuck Puleo 3-0 (3-0, 3-1, 3-2)

Nem ez volt az egymás után kétszer is PDC junior-világbajnok Van den Bergh élete meccse. Beszédes adat az a 85,1-es átlag a neve mögött. Talán a saját számára megfogalmazott taktikát, vagy elvárásokat csak az első szettben valósította meg maradéktalanul. Az első szett után nagyon leromlott az átlaga (77,76 volt csak), és a kiszállói is, hiszen 11-ből csak háromszor találta el, de a rutinja így is hozta a sikert. Az utolsó szett is azért lett szoros, mert Puleo végre összekapta magát, volt egy 102-es, Van den Bergh-nek pedig egy 144-es kiszállója.

„Ez egy kényelmes siker volt, de nem éreztem igazán egyszerűnek. Azt biztos, hogy a következő körben ennél sokkal jobban kell játszanom.” - mondta a belga önkritikusan a meccs utáni interjúban.

dimitri.jpg

2. forduló

Daryl Gurney-Ross Smith 3-0 (3-2, 3-0, 3-0)

Egy szettig tudta magát tartani a Smith, aki a döntő legben viszont rettenetesen fennmaradt, Gurney két 140-nel és egy 137-tel végül ül a 14. nyilával hozta az 1-0-t. A második szettben már kényelmesen játszott, talán ez az oka annak is, hogy volt két hosszúra nyúlt, kiszállópárbajos leg is. Ezt mutatja, hogy Gurney-nek ebben az etapban 3/12 volt checkout és 90,18 az átlag. Aztán Gurney villámgyorsan elintézte a meccset, 14, 15 és a végén 12 nyilas leggel tényleg simán nyert. Itt már majdnem 110-et érte el az átlag. Smith is igyekezett, de ennyire futotta.

„Láttam, ahogy több játékos is 2-0-ról veszít meccset és ezért arra koncentráltam, hogy ez velem ne történhessen meg – mondta Gurney a meccs után utalva harmadik szettben mutatott játékára. - A Players Championship Final kicsit nagyobb önbizalmat adott, de nem hagyom, hogy az érzelmek elraboljanak. Egyszerre csak mindig egy meccs fontos, mindig a következő. Tehát éppen ezért boldog vagyok, hogy nyertem és a következő körbe jutottam.”

gurney_7.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8314500770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása