9 Nyíl

Meglepetés: egy kiemelt sem esett ki!

2018. december 21. 18:29 - Dart Major

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - kilencedik nap, délután (összefoglaló)

Azt hiszem eddig sok panasz nem lehetett a világbajnokságra. Izgalmas meccsek, meglepő eredmények, olykor sziporkázó játékosok. Bár ezt ugye már megszokhattuk. Persze akadtak gyengébb meccsek is, és akadt sportszerűtlenség is. A mérleg azt gondolom mégis inkább pozitív és a mai jó délutánra garancia volt a névsor akik tábla elé léptek. Lássuk bejött-e ez a tézis.
pdc-world-dart-championship-2019_1.jpg

Benito van de Pas (holland) - Jim Long (kanadai) 3-2 (3-1; 3-1; 0-3; 2-3; 5-3)
Két breakkel indult a meccs, bár Benito huszonkét nyilasát rossz volt nézni. De Long öt körösét annál jobb. Sokkal jobb a folytatás sem lett, előbb Long hibáját D14-en használta ki a holland, majd dobott előről egy húsz nyilast és ezzel megnyerte a szettet. Mind a két játékos 80-as átlag alatt járt ekkor. Két hat körössel indult a második szett, de Long legalább egy szép 121-es kiszállót meg tudott csinálna. Erre reagálva van de Pas 144-ről szállt ki, majd csinált egy tizenhárom nyilas breaket és ment el 2-0-ra a szetteket tekintve. Ez már jóféle darts volt. A harmadik leg némi meglepetésre a szimpatikus kanadai úrról szólt. Egy tizenkilec nyilas után dobott két öt köröst és mivel válasz ezekre nem volt így elvitte a harmadik szettet. A negyedik szettben hozta a holland a kezdését majd kihagyott négy nyilat a 2-0-hoz.Aztán megint jött egy öt körös, amire megint reagált a kanadai, így 2-2-es leg állásnál van de Pas kezdhetett a meccsért. 32-re volt is három nyila, de mindet elhibázta Long pedig köszönte szépen és egalizált a szetteket tekintve.A döntő szettben Longnak volt lehetősége ellépni 2-0-ra de ezzel nem élt, tehát visszaadta a kölcsönt az előbbiért. 2-2-ig mentek fej-fej mellett majd a vezetést Long szerezte meg és jött a hirtelen halál. Itt a kanadainak 72 pontról kellett volna kiszállnia, de a D20-re elhibázta a meccsnyilat. A hetedik legben a vezetéshez szükséges duplát nem találta meg a kedélyes és végtelenül szerény sportember kanadai ez pedig előtt a leg elvesztéséhez, később pedig a meccs elbukásához vezetett. A döntőnek bizonyuló legben egy 150-es kiszállót vert be a holland. Sajnálom Longot, egy szerethető egyéniség aki élvezte a játék minden pillanatát és megtiszteltetésnek vette, hogy itt lehetett. van de Pas pedig nagyot küzdve lépett tovább.
lon_1.jpg
John Henderson (skót) - Gabriel Clemens (német) 3-2 (3-2; 2-3; 2-3; 3-2; 3-1)
Két nem pici dartsos csapott össze a második meccsen. Clemens tizenhat nyilasára egy öt körössel felelt a skót, majd jött két öt körös első pályáról. Clemens csodás 125-ös kiszállót prezentált, élmény volt látni. "Big John" megcsinálta a meccs első break legjét és ezzel 106-os átlaggal elvitte az első szettet. Kiváló volt az első szett. A második szett egy skót hibával indult amit kihasznált a német, majd saját kezdését is hozta tizenöt nyílból, 141-es kiszállóval. A német elvihette volna a szettet de a harmadik és a negyedik legben is hibázott kiszállóra így a skót egyenlíteni tudott. Ám a csattanót Clemens szolgáltatta egy tizennégy nyilassal és ezzel egalizált.
A harmadik szett is 2-0-ás Clemens előnyt mutatott két leg után. Henderson a meccsen szokásához híven rendre megkínálta az 1-es és a T1-es szektort. Clemens azonban megint nem zárta le a szettet, a skót pedig két öt körössel egyenlített. De a szett újból a németé lett, igaz ez egy gyengécske húsz nyilas volt.  Érett az újabb kiemelt búcsúja, főleg mert Henderson a negyedik szettben sem tudta lerázni a németet. Nem is volt könnyű dolga mert Clemens tizennégy és tíz(!) nyilast is dobott. De az ötödik legben "Big John" klasszisa előjött és dobott egy négy köröst 141-es kiszállóval. Egy tizennyolc nyilas breakkel indított a skót, amit a német egy öt körössel egalizált. Ám Clemens beragadt a harmadik legben és ez újabb első pályás buktát jelentett. Az "i-re" a pontot egy 120-as kiszállóval tette fel Henderson és ezzel jutott be a legjobb 32 közé. Nagyon jó meccs volt, aki nem látta sajnálhatta.
hen.png
Steve West (angol) - Richard North (angol) 3-1 (3-0; 3-2; 2-3; 3-2)
A meccs első szettjében North nagyjából csak testben volt ott. Úgy bukott el három leget, hogy neki volt sansza azokat megnyerni, de a kiszállót egyszer sem találta. Westnek így két hat és egy öt körös elég volt. Két breakkel indult a második leg, itt is egymás kihagyott dupláiból éltek a felek. A harmadik legben West odapörkölt egy tizenkét nyilast ráadásul 164-es kiszállóval. North erre még válaszolt egy tizennégy nyilassal, de az ötödik leg megint Westé lett. A harmadik szettben West maradt az öltözőben, legalábbis az elején. North két hat körössel ellépett 2-0-ra. West ekkor dobott egy újabb négy köröst, most épp 124 pontról kiszállva, majd egyenlített is North rontott dupláinak köszönhetően. A szett azonban a tizenöt nyilast Northé lett. A negyedik szettben ismét 2-0-ás előnyt csinált magának "Lionheart" egy szép tizenhárom nyilasnak és West elrontott dupláinak hála. Érni látszott a döntő szett, de Steve West nem egy összezuhanós fajta Előbb szépített, majd megdobta a harmadik tizenkét nyilasát is. De a szett megnyeréséhez az ötödik legben North került közelebb, akinek három nyila volt 40 pontra, amiket szépen ki is hagyott. West pedig érkezett és a hatodik körben lezárta a meccset. Izgalmas, változatos meccs volt, simán benne volt a pakliban, hogy North megy tovább.
we_1.png
Kyle Anderson (ausztrál) - Noel Malicdem (fülöp-szigeteki) 3-1 (3-2; 2-3; 3-2; 3-0)
Igencsak magasra tették a lécet az Urak rögtön az elején. Malicdem tizenöt nyilas, 122-es kiszálló, Anderson tizennégy majd egy tizenhárom nyilas, utóbbi hátsó pályáról. A filippínó erre válaszként kiszállt 140-ről, ráadásul négy köröst dobott. A leggyengébb leg az utolsó volt, ezt tizenhat nyílból hozta az ausztrál és elvitte az első szettet. A második szettben sem esett a színvonal, előbb a filippínó breakelt egy öt körössel, majd Anderson csinálta meg ugyanezt. Ezt két öt körös követte első pályáról, zárásként pedig Malicdem dobott egy tizenhat nyilas breaket. Ekkor Anderson valamivel 100-as átlag felett járt, ellenfele pedig 96 pont körül. A harmadik szett két öt körös kezdéssel indult, amit két tizenhárom nyilas követett hátsó pályáról. Elképesztően magas volt a szint ekkor. A szettért mind a ketten dobhattak, Andersonon a 60 pont, Malicdemen a 40 fogott ki. A végén az ausztrál volt higgadtabb és szerzett 2-1-es vezetést. A negyedik szettre elfogyott a fülöp-szigeteki, az első két legben hét kört dobott el tripla nélkül, ez pedig 2-0-ás Anderson előnyt jelentett. Ez pedig elég volt az ausztrálnak és egy tizenhat nyilassal zárta le a remek mérkőzést.
and_6.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6814506028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása