9 Nyíl

Máris trónfosztással kezdődött a lakeside-i világbajnokság

2019. január 06. 00:20 - Denis Potvin

BDO-világbajnokság, 1. nap, összefoglaló

Megkezdődött a nagy előd, a BDO világbajnoksága. A Lakeside első napja máris hozott egy szenzációt. Kikapott ugyanis a három éve veretlen, a PDC világbajnokságon is szerephez jutó Lisa Ashton, a mosolygós japán Suzuki verte ki 2-0-ra. Az első kiemelt is nehezen indult be, de aztán simán vette az első akadályt. A nőktől láttunk egy 156-os kiszállót és kiesett 2011, 2013 és 2014 PDC-vb negyeddöntőse is.

bdo-world-championships-2019-banner.png

Délutáni szakasz

Mark McGeeney (angol) 3-1 Derk Telnekes (holland)

Meggyőző sikerrel kezdte a vb-t az első számú kiemelt és második fordulóba jutott, pedig az elején még remegtek a nyilai a Gladiatornak. Telnekes egy ragyogó 145-ös kiszállóval nyitva a meccset ráijesztett az angolra. Aztán Telnekes egy 119-es kiszállóval bizonyított ismét, de összességében csak ráijeszteni tudott nevesebb ellenfelére.

Jim Widmayer (amerikai) 2-3 Nigel Heydon (angol)

Nigel Heydon 0-2-ről hozta ezt a meccset vissza úgy, hogy a második szettben sima 3-0-ra kapott az amerikai temetkezési vállalkozótól. Heydon nagy fölényére jellemző, hogy a harmadik szettben 116-os, a következőben 120-as kiszállót is dobott és egyetlen leget sem veszítve fordított, azaz kilenc leget nyert egymás után

Lisa Ashton (angol) 0-2 Mikuru Suzuki (japán)

A vb első napján megszületett a legnagyobb meglepetés. A címvédő Lisa Ashton hároméves veretlenségi sorozata szakadt meg rögtön a harmadik meccsen. Mind a két szett az ötödik legben dőlt el, azaz nagy csata volt. Ashtonnak volt egy 101-es kiszállója is, de nem tudta behúzni egyszer sem az ötödik leget. A második szettben 2-1-es vezetésről kapott ki, Suzukinak ötkörös legje is volt.

Martin Phillips (walesi) 2-3 Conan Whitehead (angol)

Erre az eredményre számítottunk, a 16-szor vb-résztvevő Philips borzasztó gyengén kezdett, aztán magára talált a döntő szettben viszont csak tie-break döntött. Philips vezetett 2-1-re, onnan fordított Whitehead. A walesi a döntő szettben 2-1-re vezetett egy 100-as kiszállóval, innen 3-2-re fordított Whitehead 120-as kiszállóval. 3-3 után viszont már csak ő nyert leget. 13 nyilas és hatszor 15 nyilas legje is volt, míg Philips kétszer 12 nyilassal mutatta meg tudása legjavát.

Esti szakasz

Paul Hogan (angol) 3-1 Wes Newton (angol)

Ez egy selejtező meccs volt és a győztes majd Willem Mandigersszel fog találkozni az első fordulóban. Hogan az első szettet egy 13 nyilassal zárta le 3-0-ra. Aztán hiába dobott egy 101-es kiszállót, bukta a szettet. A következő megint 3-0-ra nyerte, majd a negyedik szettben már parádézott, 14, 12, 13 nyilas legjei is voltak és végül is simán jutott tovább. Kiesett tehát 2011, 2013 és 2014 PDC-vb negyeddöntőse, kétszeres Premier League résztvevő, aki 16 éves PDC karrierje után tavaly tért vissza a BDO-ba

Sharon Prins (holland) 2-0 Roz Bulmer (angol)

A fiús hajú Prins repülőrajtot vett. Ezt az első leg végén, a 18. nyilából 156-os kiszállóval is bizonyította. Végig hozta a kezdését, ezzel lett meg az első leg. A másodikban brékelt is egyet rögtön, majd megint két saját kezdés és zsebben volt a meccs. Bulmer így vereséggel mutatkozott be első vb-jén, Prins pedig készülhet az Ashtont verő Suzuki ellen.

Mal Cuming (ausztrál) 0-3 Justin Thompson (ausztrál)

Thompson esélyt sem hagyott ellenfelék. Már az első szett lehengerlő volt, 13, 16, 14 nyilas leggel hozta az első szettet. Cuming becsületére legyen mondva, igyekezett után, de csak két-két leget tudott elvenni, igaz egyszer egy 13 nyilasat. Thompson magabiztosan dobált három 180-asa és 12 száz plusszos dobása is volt. Simán nyert végül.

Wesley Harms (holland) 3-2 Tony O’Shea (angol)

A nap végére is maradt egy meglepetés. Máris elköszöntünk a háromszoros Lakeside-döntős, kétszeres World Master-döntős, World Cup-bajnok Tony O’Shey fennakadt a fiatal holland, Wesley Harms hálóján. Végsőkig kiélezett nagy csata volt.

A meccsre kattintva tekinthetők meg a statisztikák.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr714539468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása