9 Nyíl

Kiesett az egykori Premier League-es is Lakeside-on

2019. január 08. 10:07 - Denis Potvin

BDO-világbajnokság, 3. nap, összefoglaló

Még az első kör meccseu zajlanak javában és voltak szép sikerek elsősorban nem a brit, vagy holland versenyzőktől is. Ide sorolható a szerbiai Oliver Ferenc, a német Unterbuchner, vagy éppen a kanadai Cameron sikere. Utóbbi a régi ismerőst, Andy Hamiltont győzte le. Visszatért a színpadra a bájos orosz hölgy, Dobromiszlova. Ez a közeg már jobban ízlett neki és simán nyert.

dwvmalsxcaa23ha.jpg

Délutáni szakasz

David Cameron (kanadai) 3-0 Andy Hamilton (angol)

Az egykori PDC Premier League-résztvevő – mondjuk úgy sima – vereségével kezdődött a harmadik nap, pedig Andy Hamilton négy száznyolcvanast is dobott. Az első szettben egy, a másodikban két leget nyert, a harmadikban már egyet sem a kanadai ellen. Cameronak 13 és 14 nyilas legjei is voltak, a tökéletes három nyilat csak egyszer találta el, de nem érdekes. Ez is továbbjutást ért. Cameron az első körbe jutott csak ezzel és Gary Robson ellenfele lesz majd.

Oliver Ferenc (szerb) 3-1 Ryan Hogarth (skót)

A magyar nevű szerbiai, ennek ellenére magyarul egy kukkot sem beszélő Oliver Ferenc egészen kiválóan játszott, Oli gyakorlatilag simán nyerte a meccsét. Ferenc (ez a vezetékneve) a selejtezőből érkezett és a selejtezőt élte túl a vb-n. Az első szettet nullára hozta, volt egy remek 15 nyilas legje is. A második is kiváló volt, csak éppen nehezen szállt ki. A második szettet 2-0-s előnyről bukta el, utána viszont dominált a kicsit idegesen játszó skót ellen. Ferenc egy 143-as kiszállót is odarakott a harmadik szettben, a negyediket pedig nullára nyerte. Mondjuk nem Hogarth lesz számára a kihívás, ahogy ez a meccsen is látszott.

Willem Mandigers (holland) 3-0 Paul Hogan (angol)

Érdekes meccs volt, hiszen Mandigers 82,69-es átlaggal verte 3-0-ra a 88,31-gyel végző Paul Hogant és a következő körben Wesley Harms ellenfele lesz majd. Mandigers legalább azzal tette emlékezetessé a hétfő délutánt, hogy 160-as és 102-es kiszállója is volt. Hogan annak ellenére veszített, hogy nagyon jól dobálta a tömegeket: 19 ton, 10 ton+ és két 180-as. A kiszállók viszont a másik oldalon jöttek.

 

Esti szakasz

Michael Unterbuchner (német) 3-2 Justin Thompson (ausztrál)

Unterbuchner, a tavalyi év elődöntőse ha nehezen is, de vette az első akadályt. Thompson kiváló ellenfél volt, kétszer is egyenlített, harmadszor már nem volt lehetősége. A német 90,13-as, az ausztrál 86,72-es átlagon zárt, ami kiváló eredmény. Unterbuchnernek három száz, vagy afeletti kiszállója is volt. Ragyogó meccs volt, nyolc darab 180-assal. A döntő szettben 1-1 után Unterbuchner 180-nl kezdett, és ha nehezen is, de kidobta a D20-at, utána pedig egy 96 után 100, 105, 134 jött, majd a második nyílra a 66-os kiszálló. Megérdemelten ment tovább.

Anasztaszja Dobromiszlova (orosz) 2-0 Laura Turner (angol)

A mindig elragadó és kedves orosz hölgy, aki a PDC-vb-n is közönségsikert aratott, saját közegében továbbra is úr. Vagyis úrhölgy. Nagyon simán, legveszteség nélkül darálta be a meccset angol ellenfele ellen. 80 feletti átlagon zárt, 180-ast is dobott, 15 és 16 nyilas legje is volt. Szóval. Le a kalappal előtte. Laura Turner pedig élete első vb-jén annak is nagyon örült, hogy együtt fotózkodhatott a háromszoros világbajnokkal.

Jim Williams (walesi) 3-2 Roger Janssen (belga)

A legjobb helyre rangsorolt walesi, a BDO-világranglistán harmadik Williams csak nagy csatában tudt legyőzni belga ellenfelét. Az első szett 3-0-ra Janssené lett. A negyedik leget is ő nyerte, mégpedig egy 101-es kiszállóval. Küzdelmes szettek jöttek utána. Előbb Willimas 3-2-vel egyenlített, majd Janssen ugyanennyivel megint 2-1-re vezetett. Utána csak Williams nyert szettet és leget is csak egyet veszített, így aztán ha nehezen is, de behúzta a meccset. Williams kiváló 92,26-os átlagon zárt, Janssené 85,97 volt.

Daniel Day (angol) 1-3 Dean Reynolds (walesi)

Dean Reynolds pályafutása során csak másodszor jutott a vb második körébe. Az első szettet egy 100-as kiszállóval hozta 3-2-re. Küzdelmesen alakult a többi is. Reynold összesítésben már 2-0-ra vezetett, amikor Day egy szép 97-es kiszállóval megnyert leg után szépített. A negyedik szett is csak a döntő legben dőlt el, Reynoldsnak volt egy 130-as checkoutja is, Jim Williamsszel játszik majd a következő körben. Ezek az átlagok nem csaptak az egekbe, 76,59 volt a győztesé,80,29 Day-é.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3314547126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása