9 Nyíl

Glen Durrant jó játékkal kezdte meg a világbajnokságot

2019. január 09. 10:22 - matyi96

Lakeside World Professional Darts Championship - Negyedik nap, összefoglaló

Sok izgalom nem volt a tegnapi napon, csupán egy mérkőzésen játszották ki a férfiak közül az öt szettet. Azt a meccset McKinstry be is húzta. A legjobban várt játékos (talán) Glen Durrant is színpadra lépett, és korrekt, jó teljesítménnyel kezdte meg az útját a vébén. A nap legjobb átlagát azonban nem ő, hanem Scott Mitchell érte el.

duzza_3.jpg

DÉLUTÁN

Dave Parletti - Krzysztof Kciuk 1-3

Az első szett közel azonos átlagokkal folyt, mégis a lengyel Kciuk hozta a szettet 3-0 arányban. Parletti a következő szettben szintet lépett, 99-es átlaggal helybenhagyta az ellenfelét. Az egyenlítés után azonban Kciuk átvette az irányítást a játékban, nem is hagyott több esélyt ellenfélenek, így végül 1-1-ről 3-1 arányban nyerte meg a mérkőzést. Kciuk végül 85,92-es átlagon fejezte be a mérkőzést.

Scott Mitchell - Oliver Ferenc 3-0

Scott Mitchell meglepően simán verte meg a sokak szerint Scherer Péterre hasonlító Oliver Ferencet. Az első két szett nagyon sima 3-0, 3-0-al dőlt el, majd jött a harmadik szett, amiben végül két leg jutott a szerb játékosnak. De ez sem segített rajta, ugyanis Mitchell simán nyert 3-0 arányban a szetteket tekintve. Mitchell 94,65-os átlaga magáért beszél.

Aileen de Graaf - Paula Jacklin 2-0

Aileen de Graaf hozta a kötelezőt, mint esélyes. Paula Jacklin küzdött, de csupán két legre futotta a két szettben számára, Aileen érvényesítette a papírformát. De Graaf mindössze 72-es átlagot dobott, azonban tegnap ez is elegendő volt a továbbjutáshoz. 

Ross Montgomery - Scott Baker 0-3

Ross Montgomery egy remek játékos, azonban tegnap ezt nem mutatta meg. 80-as átlagot sem ért el, de ami a legmeglepőbb, hogy szettet sem nyert Baker ellen, sőt legekből is csak hármat (minden szettben egyet). Baker-nek nem kellett óriási játékot nyújtania ahhoz, hogy legyőzze a skót ellenfelét, elegendő volt egy 83-as átlag is ehhez.

 

ESTE

Glen Durrant - Mark McGrath 3-0

A nap legjobban várt meccse, színpadra lépett Glen Durrant. Mark McGrath megpróbált mindent, azonban Durrant jó formában nyitotta az utat a harmadik világbajnoki győzelme felé. Annyira nem volt sima mérkőzés, mint mondjuk Mitchell-é, de szerintem egy percig sem forgott veszélyben Durrant győzelme. Durrant végül nagyjából 94-es átlagot dobott, mellé párosult hét darab száznyolcvanas dobás is. 

Lorraine Winstanley - Casey Gallagher 2-1

Magyarországról sokan szurkoltak Lorraine Winstanley-nek, hiszen sokak szívében hagyott nyomot már kétszer is. Azonban nem volt egyszerű feladata. Szoros, de nem jó meccset kellett megvívnia Gallagher ellen. Az első szettet Lorraine húzta be 3-2-vel, csupa nyolckörös játékkal. A második szettben Gallagher bizonyult jobbnak egy leggel, jöhetett a döntő szett. A döntő játszmára Lorraine valamelyest összeszedte magát, ami ezen a meccsen arra votl elég, hogy nullázza ellenfelét, és megnyerje a meccset. Lorraine 70-es átlagot sem ért el, Gallagher picivel felette volt. Az biztos, hogy a folytatásban ennél több kell majd.

Chris Landman - Kyle McKinstry 2-3

A tegnap este és a nap leghosszabb mérkőzését (a szetteket tekintve) Landman és McKinstry játszották. És bizony nem is volt ez rossz mérkőzés! Landman szerezte meg a vezetést, viszont a harmadik szett végére már McKinstry-nél volt az előny. Landman összekapta magát és kiegyenlített egy 3-1-es szettel. A döntő szettben mindketten 90 feletti átlagot dobtak, viszont Kyle McKinstry jobban élt a lehetőségekkel, így 3-1 arányban övé lett a szett és a meccs is. McKinstry átlaga 91,17 volt, míg Landman-é 89.

Gary Robson - Dave Cameron 1-3

Gary Robson tavaly megjárta már a Grand Slam of Darts-ot is, azonban Dave Cameron tegnap kibabrált vele, hozzátéve azt, hogy Robson nem játszott jól, ellenben Cameron igen. Cameron rögtön egy 100 feletti átlaggal kezdte az első szettet, sima 3-0 lett. Az egyenlítés még sikerült Robbo-nak (nagy nehezen), de aztán Cameron behúzta a következő két szettet (3-0, 3-1), így hazaküldte Robbo-t, ő pedig továbbjutott. Közel 90-es átlagot ért el a kanadai, míg Robbo a 75-öt sem érte el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1414550684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása