9 Nyíl

Egy 13 éves gyerkőc ellopta a show-t a nagyok elől

2019. január 11. 11:05 - Dart Major

Lakeside World Professional Darts Championship - hatodik nap, összefoglaló

Az idei BDO világbajnokság hatodik napjához érkeztünk. Az eddigi napokra különösebb panaszra nem adtak okot, hiszen meglepetések éppúgy akadtak mint remek egyéni teljesítmények. A csütörtök több dologról is hivatott dönteni, nevezetesen a hölgyeknél a legjobb négybe jutás volt a tét, az urak a legjobb nyolcért dobtak, míg az ifjúság döntőt játszott. Nem is akármilyet. Lássuk mi történt:
bdo-world-championships-2019-banner.png

DÉLUTÁNI PROGRAM:

Leighton Bennett - Nathan Girvan 3-0
Az ifjúsági vb döntő valami egészen káprázatosra sikeredett. Az első szettben 2-1-re a skót Girvan tudott vezetni, ám ezután egy hat és egy öt körössel fordított az angol Bennett és elvitte a szettet. Girvan a második szettet egy 111-es kiszállóval kezdte, ám utána nem volt ellenszere Bennett kiváló teljesítményére. A 13 éves angol játékos két hat köröst és egy tizennégy nyilast dobott, szépen jöttek a 100 feletti dobások és elvitte a második szettet is. A harmadik szettben maradt minden a régiben, egy tizenöt és egy tizenhét nyilassal ellépett az angol 2-0-ra, erre még jött válasz a skóttól, de aztán a negyedik leget egy 121-es kiszállóval lezárta Bennett és ezzel minden idők legfiatalabb világbajnoka lett. Mindezt 86 feletti átlaggal. Elképesztő volt.
ben.jpg
Mikuru Suzuki - Sharon Prins 2-0
Hát ez a mérkőzés viszont pont ellenkezője volt a "gyerekek" találkozójának. Fogalmazzunk úgy, hogy talán a tét nyomta agyon a hölgyeket, hiszen egyikük sem 60-as átlagú játékos. Ám ez most nem derült ki, egészen elképesztő mennyiségű hibát vétettek felek, mind kiszállózásban, mind tömegelésben. A meccset a kevesebbet hibázó japán hölgy nyerte meg.
suz.jpg
Maria O'Brien - Fallon Sharrock 2-0
A két angol válogatott játékos szerencsére jobb meccset játszott mint az előző. Két hat körös érkezett kezdésnek, majd O'Brien dobott egy szép tizenhárom nyilast. Volt lehetősége a szettet is elvinni, de hibázott így Sharrock ki tudott egyenlíteni, de a következő hat körössel O'Briené lett a szett. A második szettet egy tizennégy nyilassal kezdte O'Brien, de a következő kettő Sharrocké lett. De a meccs viszont a magasabb szinten teljesítő O'Brien győzelmét hozta aki kihasználta fiatalabb ellenfele tripla mentes köreit és két hat körössel behúzta a mérkőzést.
ob.jpg
Scott Mitchell - Krzysztof Kciuk 4-0
A délután zárásaként jött a korábbi világbajnok Mitchell és a lengyel Kciuk. Az első szett sima 3-0-al lett az angolé, aki dobott egy jó tizenöt nyilast, a másik két legben pedig elég volt neki hat köröst dobni. A második szettet jól kezdte a lengyel és elvitte az első leget, de ezzel a puskaporát ellőtte. Konkrétabban minden esélyt elszalasztott amikor ki kellett volna szállni. Mitchell egy öt köröst, egy hat köröst és egy hét köröst dobott, szóval nem mondhatni, hogy nagyon hasított volna. A harmadik szett megint 3-0-al lett az angolé, megint nagyon simán csupa hat körössel. A negyedik szettben ébredni látszottak a lengyel remények hiszen 2-0-ra vezetett Kciuk, de ismét kipukkadt a lufi. Vagy triplák nem jöttek, vagy a duplák nem érkeztek meg, ezeket pedig Mitchell kihasználta. A világbajnok dobott egy 120-as kiszállót is, csak hogy valamit megvillantson valós tudásából. A vége sima 4-0.
mit.jpg
ESTI PROGRAM:

Lorraine Winstanley - Trina Gulliver MBE 2-0
Az angol házi mérkőzés egy hét körössel indult Winstanley részéről, erre válaszolt egy öt körössel és 100-as kiszállóval Gulliver. A következő leg is meglehetett volna a tízszeres világbajnoknak de hibázott duplára így megint Winstanley vezetett, aki egy újabb hét körössel behúzta az első szettet. A második szett egy 124-es Winstanley kiszállóval indult, hogy aztán az újabb rontott Gulliver kiszállók után 2-0-ra vezessen. A következő két legben fordult a szerencse, most Lorraine volt aki nem bírt kiszállni és Gulliver így kiegyenlített. A döntő legben az egyenlítésért dobott Gulliver ám ez is kimaradt és így Winstanley jutott be a legjobb négy közé. Trina Gulliver borzalmas kiszállózása megbosszulta magát, Lorraine pedig a hibákat megbüntette.
lor.jpg
Kyle McKinstry - David Cameron 4-3
Az északír McKinstry elég magabiztosan kezdte a meccset, az első szettet 3-1-re vitte el, méghozzá két öt köröst dobva. Ezt a szettet 93-as átlaggal hozta az északír. A második szett még simább lett ezt 3-0-al hozta az északír. A kanadai Cameron előtt ugyan voltak lehetőségek mind a két szettben de a kiszállók nem akartak sikerülni. A harmadik szettet McKinstry egy újabb öt körössel kezdte, de Cameron felébredt csipkerózsika álmából és a következő három leget elvitte, ráadásul kétszer öt körből hozta a játékát ezáltal szép 96 feletti szettet hozott össze. A negyedik szett meglepően simán 3-0-al lett a kanadai játékosé, ehhez elég volt két hat és egy hét körös megoldás, mivel az északír szépen visszaesett. Ez a szétesés nem múlt el és az ötödik szett is Cameron győzelmét hozta, méghozzá 3-1 arányban. Vagyis megfordította a kanadai a meccset. Jött a hatodik szett ahol eldőlhetett volna a mérkőzés. 2-2-es állásnál ugyanis dobhatott a mérkőzésért a kanadai de nem bírt kiszállni. Ez pedig duplán megbosszulta magát. Egyrészt 3-3-ra egyenlített az észak-ír majd a döntő szettben egy 111-es kiszálló után dobott egy tizenegy nyilast, majd a meccset is megnyerte. Brutál jó szettet dobott McKinstry, 102-es átlaggal hozta le a döntő szettet. Fordulatos jó meccs volt.
mck.jpg
Anastasia Dobromyslova - Aileen de Graaf 2-0
Az első szett meglehetősen szorosra sikerült. Mindenki hozta a saját kezdését ez pedig azt jelentette, hogy az orosz hölgy 3-2-re hozta a szettet. de Graaf két hat köröst dobott, míg Dobromyslova egy kilenc, egy hét és egy hat köröst hozott össze. A második szettben aztán az orosz hölgy feljebb kapcsolt és 17-16 valamint egy tizenegy nyilast dobva sima 3-0-ra lehozta a szettet és ezzel bejutott a legjobb négy közé.
dob_1.jpg
Glen Durrant - Scott Baker 4-3
A regnáló világbajnok igen durván bekezdett, dobott egy tizenegy nyilast kezdésnek majd egy tizennégy nyilassal folytatta. Baker ekkor szépített, ám 118-ról kiszállva Durrant elvitte a szettet. A második szettben Baker 2-1-re tudott vezetni (ő is megdobta első öt körösét), ám a szett ismét Durranté lett aki előbb kihasználta Baker tripla nélküli köreit majd az ötödik legben dobott egy tizenhárom nyilast. A harmadik szett első legjében a világbajnok beragadt, de utána dobott zsinórban három tizenhárom nyilast és már 3-0-ra vezetett. Három szett után 100-as átlagon állt Durrant. A negyedik szettben 2-0-ra elhúzott Baker, többek közt egy tizenegy nyilasnak hála. Ezt még egalizálta "Duzza" de az utolsó leget tizennégy nyílból hozta ellenfele.  Az ötödik szett parádés lett. Durrant két öt köröst dobott, Baker viszont egy négy, egy öt és egy hat köröst ezzel pedig 3-2-re felzárkózott. Durrant ebben a szettben 105-ös átlagot hozott össze, de Baker is 100 fölé került. Durrant némileg elfáradhatott hiszen a hatodik szettben is 2-0-ás hátrányba került, miután meggyűlt a baja a kiszállókkal. De újra egyenlített, ráadásul dobott egy 114-es kiszállót. Igen ám, de Baker meg a döntö legben 140 pontról szállt ki, ami azt jelentette, hogy döntő szett következett. Baker ezt viszont már nem bírta, még a 80-as átlagot sem érte el a szettben és ezzel csak egy leget tudott nyerni. Durrant viszont két öt köröst is dobott és sima 3-1-el elvitte a szettet és ezzel a meccset is megnyerte. Baker előtt le a kalappal, óriásit küzdött. 
dur.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7314555822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása