9 Nyíl

Meglepetés döntő lesz a hölgyeknél, és vajon az uraknál?

2019. január 12. 11:44 - Dart Major

Lakeside World Professional Darts Championship - hetedik nap, összefoglaló

A pénteki napon a hölgyeknél a döntőbe jutás volt a tét, míg az urak a legjobb négybe kerülésért küzdöttek. A női mezőnyben borítékolható volt egy meglepetés döntős, míg a férfi mezőnyben az eddigiek alapján szinte bármi elképzelhető volt. Lássuk mire ment Glen Durrant, Scott Waites, Lorraine Winstanley vagy épp Maria O'Brien.
lakeside-world-championship-draw.jpg

DÉLUTÁNI PROGRAM:

Michael Unterbuchner - Willem Mandigers 5-4
Izgalmasan indult a meccs, Mandigers vezetése után két leget elvitt a német (egyet négy körből), de a holland egalizált, viszont a szett egy öt körös után Unterbuchneré lett. A második szett sima 3-0-al lett a holland játékosé, igaz a németnek voltak lehetőségei leget nyerni de nem élt velük. A szünetre 2-1-es Mandigers előnnyel mentek el, a holland két öt köröst is dobott, míg a német csak egy leget tudott elvinni. A negyedik szettben a holland is megdobta a maga négy körösét, de 2-2-ig elmentek kéz a kézben. Ekkor Mandigers varázsolt egy tizenöt nyilast, ráadásul 158-as kiszállóval. Az ötödik szettet 3-1-el elvitte Unterbuchner, aki két öt köröst és egy 104-es kiszállót hozott össze, míg Mandigers kicsit gyengébben dobta a tömeget. A hatodik szettben a holland kálváriája folytatódott, két leget is elbukott pedig kiszállóra dobhatott, így ez a leg újra 3-1-el lett a németé, a szetteket tekintve pedig 3-3-ra módosult az állás. A hetedik szettet 3-2-vel elvitte a Mandigers aki két szép öt köröst dobott, ezúttal pedig Unterbuchner volt aki elrontott pár kiszállót. A nyolcadik szettben megint fordult a kocka, most a német nyert 3-2-re, igaz 1-0-nál Mandigers dobhatott a két leges előnyhöz de elrontotta, pedig sokat érhetett volna egy ekkora előny. Jött a döntő szett ahol 2-1-re vezetett a német amikor kényszerhelyzetben 149-ről kiszállt Mandigers és jött a "hosszabbítás". Itt a német szerzett előnyt, majd pedig 107-es kiszállót dobva a mecset is megnyerte. Fordulatos, izgalmas mérkőzés volt.
unt.jpg

Mikuru Suzuki - Maria O'Brien 2-0
A két "meglepetés" hölgy mérkőzése némileg nehézkesen indult be. O'Brien 23-26 nyilasokat dobott, erre Suzuki egy 22-17 nyilas körökkel felelt, jött tehát a döntő leg. Itt a japán hölgy megrázta magát és egy parádés tizenöt nyilast dobott, ráadásul 107-es kiszállóval, így övé lett az első szett. A második szettben a japán hölgy hat körösére egy hét  körössel felelt az angol, majd jött előröl egy hét körös a japántól. A negyedik legben megint "odalépett" a pedálra Suzuki és egy tizenhat nyilassal lezárta a találkozót. Komoly meglepetésre Mikuru Suzuki bejutott a döntőbe.
suz_1.jpg

Scott Waites - Conan Whitehead 5-3
Ritka magas szintű játékot hozott az első szett. Waites egy négy és egy öt körössel kezdett és dobott egy 100-as kiszállót is. Whitehead ezekre két öt körössel felelt, de a szett az újabb öt köröst dobó Waitesé lett. A második szett 3-0-al lett Conané, bár ehhez kellett Waites is, aki nem találta el a duplát amikor kellett volna. Conan egyébként egy tizenhárom és egy tizenöt nyilast is dobott. A harmadik szett sem vesztett a színvonalból, Waites dobott egy tizenhat nyilast, majd jött Whitehead és 16-15-18 nyilas sorozattal elvitte a szettet. Ő is feliratkozott a nagy kiszállót dobók közé, nevezetesen 154 pontról szállt ki. A negyedik szettben a kétszeres világbajnok Waites két öt körössel nyitott, amikre egy tizenhárom nyilas volt Conan válasza, de a szett Waites győzelmét hozta, így pedig 2-2-re módosult a szettek állása. A következő szett egy öt körös Whitehead breakkel indult, viszont utána nem tudott leget nyerni mert Waites minden hibát kihasznált amit ellenfele vétett. Simán lehetett volna fordítva is ez a szett. A hatodik szettben Waites még emelt a játékán, két négy köröst és egy öt köröst dobott, így pedig már 4-2-re vezetett. A hetedik szettet Whitehead elvitte 3-1-el, igaz itt is kellettek Waites elrontott duplái. Jött a nyolcadik szett, amit hiába kezdett Whitehead nem bírt kiszállni egyszer sem, így a két hat köröst és egy 142-es kiszállót dobó Waites elvitte a szettet és megnyerte a mérkőzést is. Kiváló találkozó volt, tizenegy 180-as dobással, öt 100 feletti kiszállóval.
wait.jpg

ESTI PROGRAM:

Lorraine Winstanley - Anastasia Dobromyslova 2-1
A várt szoros csatát hozta az első  szett. Sőt annál is többet mert csak break legek születtek. Az orosz hölgy tolta jobban a tömeget hiszen egy öt és hat köröst is dobott, hét 100 feletti dobása volt, plusz egy 180-ast is dobott. 2-2 után jött az említett öt körös Dobromyslova jóvoltából így övé lett a szett. A második szettet jól kezdte az orosz, hozta a kezdését de ezzel minden puskaporát ellőtte. Ugyanis hiába voltak nyilai a következő két leghez, ezeket elhibázta, Winstanley pedig köszönte szépen és elvitte a legeket, és a szettet is. 16-19-21 nyilasokat dobott Lorraine. Jöhetett a szünet és a döntő szett. Első pályáról egy hét körössel kezdett Winstanley majd elkövetett egy tizenhét nyilas breaket. Közel került a meccs megnyeréséhez, és miután Dobromyslova újra szenvedett a duplákkal így a meccset sok magyar dartsos kedvence és barátja Lorraine Winstanley nyerte meg. 15-ből csak négy duplát talált el az orosz hölgy, ezzel pedig nehéz meccset nyerni.
lorr.jpg

Glen Durrant - Klye McKinstry 5-2
Az első szett valami egészen kiváló játékot hozott. Hátsó pályáról Duzza 107 és 111 pontról is kiszállt, északír ellenfele viszont két öt köröst és egy tizenhat nyilast dobott előről így elvitte a szettet. Mind a ketten 100-as átlag fölött jártak. A második szett ennek közelében sem járt, Durrant 3-2-re elvitte ugyan, de a 17 és 21 nyilasára nem lehetett túl büszke, igaz a duplákkal megszenvedett. A harmadik szett aztán Durrant parádét hozott. McKinstry behúzta a kezdést, de aztán Duzza 14-12-14 nyilas szériát dobott és elvitte a szettet. 108,98-as átlagú volt ez a szett. A negyedikben sem engedett ki a világbajnok, hozta a kezdéseit, ráadásul dobott egy tíz nyilast is, így ezt a leget 111-es átlag felett zárta. McKinstry sem volt rossz egyébként, kiszállt 116-ról ráadásul az ötödik kör végén. Az ötödik szett csupa break leget hozott, és mivel az északír kezdett ez azt jelentette, hogy 4-1-re Durrant vezetett. A hatodik legben Durrant ipari mennyiségben dobálta el a nyilakat kiszállóra, minimális hatékonysággal, és hiába kezdett elbukta 3-1-el a szettet. Jelzésértékű, hogy McKinstrynek két hat körös és egy hét körös is elég volt. Eljutottunk a hetedik szettig, ahol ismét rákapcsolt a regnáló bajnok és két öt körössel valamint egy hat körössel lezárta a mérkőzést. A 28%-os kiszállózás Durrant részéről nem nevezhető jónak, de mivel a tömeget jól tolta így ez is belefért. McKinstry pedig minden dicséretet megérdemel, a vb egyik kellemes meglepetése volt az északír játékos.
dur_1.jpg

Jim Williams - Scott Mitchell 5-3
Ez a meccs is remekül indult. Két öt körössel nyitott Mitchell ám ekkor Williams robbantott és egy 11-15-16 nyilas sorozatnak köszönhetően elvitte a szettet. A második szettben két öt körösének hála 2-1-re Williams vezetett, de itt némileg szétesett, Mitchell pedig ezt kihasználta és egyenlített. A harmadik szettet a walesi kezdte és ha már elkezdte akkor 3-1-el meg is nyerte. Mitchell csak 84-es átlagot dobott ebben a szettben ez pedig rém kevés volt a masszívan 90 felett teljesítő Williams ellen. A negyedik szett magas szinten zajlott, mindenki öt köröst dobott kezdésből, és mivel Mitchell kezdett így a szettek állása 2-2-re módosult. Az ötödik szettben Mitchell előtt volt break lehetőség de 120-ra csak 100 pontot dobott és hiába nyerte meg a következő leget hiányzott neki az elszalasztott sansz. Williams 1-1 után elvitte mind a két leget és már megint a walesi vezetett. A hatodik szettben megint mindenki hozta a saját kezdését és ez megint Mitchell győzelmét jelentette. Más kérdés, hogy itt négy hat körös született. A hetedik szettben 2-0-ra elhúzott a korábbi világbajnok angol, de utána képtelen volt 62 pontról kiszállni és megnyerni a szett. Ezt pedig a walesi Williams úgy büntette, hogy fordított és 3-2-re nyerte a szettet. Mitchellt a duplák ismét cserben hagyták a nyolcadik szettben így két leges hátrányba került, amit nem tudott ledolgozni így Williams jutott tovább. A két játékos közel azonos átlagot dobott, ám amíg a walesi 50%-al dobta a kiszállót, az angol ennél 11%-al gyengébben teljesített.
will.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8014557680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása