9 Nyíl

Folytatódott a Masters - drámai csatát hozott Wright és Lewis mérkőzése

2019. február 03. 11:05 - matyi96

BetVictor The Masters - második nap (összefoglaló)

Pénteki nap után szombat este is színpad elé álltak a legnagyobbak. Gerwyn Price és James Wade csatáján nagyjából senkinek sem szurkoltak az elmúlt hónapok történései miatt. Cullen, ahogy ígérte interjújában, idén megpróbálja a döntő szituációkat jól kezelni. Smith tartotta jó formáját a világbajnokságról, övé volt az egyetlen száz feletti a tegnapi napon, míg Wright folytatta nyögvenyelős játékát.

masters.jpg

Gerwyn Price - James Wade 7-10

Tényleg nem ők ketten azok, akiket most a legjobban kedvelne a dartos közeg, mind a honi, mind a külföldi. Persze ez kettejüket nem biztos, hogy érdekli (főleg nem Price-t, aki ezt már ki is jelentette). Nem hozott magas színvonalú játékot a mérkőzés, bár végül Price 95-ös átlaga nem volt elég legyűrni Wade 86-osát. Érdeles, de természetesen előfordulhat ilyen. Price-nak igazából ott ment el ez az egész, hogy az első hét legból mindössze egyet nyert meg, míg természetesen Wade hatot. Itt azért még James is bőven dobálta az öt-hat körös legeket. Aztán mintha egy kicsit kiengedett volna, illetve Price is feljebb kapcsolta a fokozatot a gépezetben. Jött egy tizenkét nyilas tőle, amivel szépíteni tudott. Wade válasza erre még válaszolt egy tizenöt nyilassal, sőt a következő legben jött a nyolcadik megnyert legje. Price hozott egy újabb leget, majd szintén Wade nyert egy leget. Az állás ekkor 9-4 volt az angol javára. Ekkor azonban Price zsinórban megnyert hármat, elkezdett inogni a padló Wade alatt. Talán ekkor érezte azt Price, hogy akár meg is fordíthatná a mérkőzést, ugyanis döntő pillanatban a duplákon újra hibázott, Wade pedig bedobta a győztes kiszállót.

Rob Cross - Joe Cullen 6-10

Joe Cullen egy interjúban azt mondta, hogy már a tavalyi évben is születhettek volna jó eredményei, de az idei éven igyekszik kijavítani azt a hibáját, hogy a döntő pillanatokban rendre elszúrja a dolgokat. Ezt az ígéretet ezen a meccsen be is tartotta. Cross nem kezdte jól a meccset, míg Cullen magabiztosan hozott egy nagyjából 90-93 közötti átlagot. Igazából ez elég is volt, hiszen az első öt legből négyet ő, hármat a honfitársa nyert meg. 4-1 után két leget hozott Cross, azaz elkezdett kapaszkodni. Egy kis ideig tartották ezt az egy-két leges különbséget, majd 6-4-es Cullen vezetés után Joe összehozott egy tizennégy nyilas breaket. A lehető legjobb pillanatban jött ez a break, ez talán egy kicsit megnyugtathatta őt, hiszen Cross ekkor már nem játszott rosszul. Cross azonban nem hagyta ezt annyiban, jött rögtön a visszabreak egy tizenhárom nyilassal, majd a kezdés szintén egy tizenhárom nyilassal, így újra egy leg különbség volt kettejük között. Cullen lélekjelenlétét erősíti, hogy ilyen helyzetben simán, egy tizenhárom nyilassal hozta a kezdését, sőt meg sem állt a győzelemig. A tizenhárom nyilasra röppent egy tizenkét nyilas, 107-es kiszállóval, majd a következő (egyben utolsó) leget csupán egy hatkörössel nyerte meg Cullen, de ez betudható annak, hogy már a meccsért dobott.

Michael Smith - Ian White 10-5

Michael Smith ott folytatta, ahol abbahagyta. Lenyűgöző, magabiztos győzelmet ért el Ian White ellen, akinek igazából csak a tisztes helytállás jutott tegnap este. Talán, ha jobban kiszállózik, több is lehetett volna benne öt legnél. Smith győzelme érzésem szerint egy percig sem forgott veszélyben. Hiába nyerte meg az első leget a White, egyből jött három Smith által megnyert parti. White azért próbálta visszahozni, össze is jött a szépítés. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, egy leg ide, egy leg oda. Egészen 5-4-ig ezt játszották, úgy, hogy egy leget kivéve minden break volt. 5-4 után White kezdett és óriási meglepetésre (már ami az addigi tendenciát mutatta) behúzta a kezdését és a tizedik legben sikerült az egyenlítés. Mivel a végeredményt már beírtam, nem nehéz kitalálni, hogy Smith innentől kezdve egy leget sem adott ellenfelének, azaz zsinórban öt leget húzott be a világbajnoki runner-up, ezzel esélyt sem hagyva White-nak. Megérdemelt győzelem született, Smith tömegben és kiszállózásban is remek teljesítményt nyújtott.

Peter Wright - Adrian Lewis 10-9

Talán a nap slágermeccsének vártak tudván, hogy Lewis visszatért a helyes útra. Izgalomban nem is volt hiány, azonban a színvonal miatt kicsit szívhattuk a fogunkat. A meccs minden részletében közel azonos teljesítményt nyújtottak, így utólag nem is meglepő, hogy mind a tizenkilenc leget kijátszották. Lewis számára remekül indult a találkozó, rögtön egy tizenegy nyilassal breakelte a skótót, majd egy gyengécske hétkörössel hozta a kezdését. Viszont hátsó pályán újra jött egy négykörös, amivel már 3-0-ra vezetett. Wright nem az a típus, aki könnyen feladná, egy tizenöt nyilas breakkel kompenzálta az eredményt, majd természetesen, ahogy kell a kezdését is bezsebelte. Rögtön csak egy leg különbség állt kettejük között.Wright holytatta a felzárkózást, egy újabb breakkel már egyenlített is, sőt behúzta zsinórban a negyedik legjét is. Lewis észhez tért, és hosszú idő után ő is nyert egy leget. Hiába kezdte jól a következő leget Snakebite, Lewis breakelni tudott és újra átvette a vezetést, kezdésével pedig ezt az előnyt megduplázta. Nagyon elkapta a fonalat a kétszeres világbajnok, hirtelen már ő vezetett 7-4-re a következő leg után. Wright négy megnyert legje után tehát Lewis négy megnyert legje volt soron. Peter érezte, hogy veszélyben van, itt az ideje csinálni valamit. Meg is nyerte a következő két leget (6-7). Lewis következett, és a lehető legjobb pillanatban helyezett el egy tizenkét nyilas leget a kezdésésében. Wright tartotta a lépést, sőt egy 120-as kiszállóval nyerte meg a legjét. Fontos leg következett. Wright-nak egyenlítenie kellett, és meg is tette ezt, mégpedig egy Bull-os kiszállóval. A break után a kezdését is hozta, ezzel óriási lépést téve a győzelem felé. Lewis még hozta a kezdését, amivel egyenlített, aztán jöhetett a döntő leg. A döntő legben valójában fej-fej mellett haladtak. Wright 80-ra dobhatott volna, de az első húszas után egyesbe talált, majd tizenkilenccel lekerített negyvenre. Lewis 97-re jött, jött a T19, majd húszas és D10 mellé. Wright elsőre kiszúrta a maradékot és megnyerte a mérkőzést, részben az égieknek köszönhetően, részben pedig annak, hogy sosem adja fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8714605252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása