9 Nyíl

Már csak négy játékos maradt talpon

2019. február 03. 17:40 - matyi96

BetVictor The Masters - negyeddöntők (összefoglaló)

Ma délután a negyeddöntőkkel folytatódott a küzdelem a Masters tornáján. Dave Chisnall közel százas átlaggal verte meg az Anderson helyett beugró Bunting-ot, míg van Gerwen száz feletti átlaggal búcsúztatta Suljovic-ot. Joe Cullen most kevésbé játszott jól, mint tegnap, bár a mérkőzés nagyon jól indult neki, de elbukta azt. A délután utolsó meccsén pedig két jókor elhelyezett break jelentette a különbséget Wright és Smith között, Snakebite javára.

masters.jpg

Dave Chisnall - Stephen Bunting 10-4

Dave Chisnall parádés játékot bemutatva múlta felül az Anderson-helyettes Bunting-ot. Nagyon egyben volt Chizzy, tíz darab száznyolcvanast hajított, emellett a száznegyvenek sem maradtak el és a kiszállózás is rendben volt. A másik oldalon a tömeg még csak-csak ment, viszont a kiszállózás nem igazán. Igazából a meccs első periódusában eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen Chisnall 6-1-re vezetett, amikor megnyerte második legjét Bunting. Viszont az a megnyert leg elindított benne valamit, ugyanis 6-4-ig meg sem állt ezt követően Bullett. Azonban 6-4 után Chisnall úgy döntőtt, hogy ennyi volt, lerendezi a mérkőzést. Így is lett. Zsinórban négy nyert leg köztük egy tizenegy és egy tizenhárom nyilas. Mindez azt jelenti, hogy Chizzy-vel még este is találkozunk.

Michael van Gerwen - Mensur Suljovic 10-5

A tegnapi produkció után mindenki sokat várt Suljovic-tól, és igazából nem is dobott rosszul ma sem, bár jócskán elmaradt a tegnapi brillírozástól. Van Gerwen viszont rendbetette a dupláit (illetve javított rajta valamelyest), és a megszokott százas átlag fölé tolta magát (102,92). Michael rögtön tudatta Mensur-ral, hogy itt nem babra megy a játék, bekezdett egy tizenkét nyilas leggel. Suljovic-ot nem foglalkoztatta vele, ő is hozta a sajátját. Az első öt legben a hollandnak jött össze egy break, amellyel előnybe jutatta magát, de aztán Suljovic visszavette az eladott leget egy tizenegy nyilassal. A folytatás úgy alakult, ahogy azt Gerwen eltervezte, növelni tudta az előnyét, bár Suljovic igyekezett kapaszkodni a holland után, mindez arra volt elegendő, hogy a tizedik leg után 6-4-re vezessen Gerwen. 6-4 után egy breakkel indított az osztrák, ez némi reménysugarat jelentett, hogy utolérje a világbajnokot, de ez gyorsan elszállt. Mint később kiderült, ez volt Suljovic utolsó megnyert legje a Masters-ön, van Gerwen zsinórban négyet behúzva jutott az elődöntőbe. Megjegyezném, hogy a mérkőzésen Suljovic azért egy 161-es kiszállóval megcsillogtatta klasszisát.

Joe Cullen - James Wade 6-10

Hiába verte meg Cross-t Cullen, James Wade már nagyobb falat volt neki. Hozzátéve, hogy nem is játszott olyan jól, mint tegnap Cross ellen (ez főként a kiszállóiban mutatkozott meg). Wade viszont szintet lépett a tegnapi után, szép átlagot ért el (95,37). Cullen sokkal jobban kezdte a meccset, mire Wade észhez tért már 4-0 volt az állás. Ezután sikerült megnyernie az első legjét a meccsen. S, ha már megnyert egyet, miért ne nyerhetne mellé még hatot? Biztosan ezt gondolta, hiszen azt az egy leget hat leg követte még utána, ami zsinórban hét megnyert leget jelentett Wade-nek. Ez brutális. Nem hiszem, hogy Cullen 4-0-nál azt gondolta, hogy a következő leget csak 4-7-es állásnál fogja megnyerni. Pedig így lett. Szépített 7-5-re, majd rögtön 7-6-ra. Onnantól viszont már csak Wade nyert legeket, szám szerint négyet, amivel kialakult a 10-6-os végeredmény James javára. Wade a mérkőzésen két száz feletti kiszállót is dobott, egy 140-es és egy 101-es kombinációt.

Michael Smith - Peter Wright 6-10

Wright nehéz feladat előtt állt, hogyha elődöntőbe akart jutni, ez persze fordítva is igaz. Azonban a mutatott játék alapján (és talán a fogadóirodák alapján is) Smith volt a mérkőzés esélyese jelenleg. A mérkőzés nem a tökéletes kiszállózásról, de még csak nem is a jó kiszállózásról szólt. Közel azonos szinten, de 30% alatt kiszállóztak, viszont Wright kilencszer többször dobhatott dupla szektorra. Ilyen szörnyű kiszállózáskor ez sokat jelent. A meccs első része valójában nem is volt annyira jó, mivel közel sem azt a szintet hozták, amit vártunk. Főleg Smith teljesítette alul a jelenlegi önmagát. Viszont a meccs második szakaszától felélénkült a helyzet, olykor-olykor parádés dobásokat és legeket láthattunk. Tíz leg után 6-4-re vezett Snakebite, és igazából az első breaket a kilencedik legben láthattuk a skóttól. Ez a break sokat jelentett a meccs szempontjából, mivel ez nem az a mérkőzés volt, ahol potyogtak volna a hátsópályás leggyőzelmek. 6-4 után Smith egy tizenkét nyilassal szépített, melyre Wrigh-tól egy tizennégy nyilas formájában érkezett a válasz. Smith egy újabb tizenkét nyilassal hozta vissza magát egy legnyi különbségre.A mérkőzés ebben az időszakban nagyon jó volt. Wright egy újabb ötkörössel tartotta a két leges differenciát. 8-6 után egy újabb break érkezett Peter-től, ami akár egy újabb ötkörös játék lehetett volna, de végül csak egy tizenhat nyilas lett (Smith-nek két kör sem volt elég 64 pontra). Wright a kezdését a tizenötödik nyilával oldotta meg 118 pontról kiszállva. A mérkőzés utolsó szakaszában ki merem jelenteni, hogy Wright a régi önmagát mutatta meg, nem felejtett ő el dartsozni. A végére egy jó kis meccs lett ebből is, melyen igazából a kettő darab break jelentette a különbséget. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1714605924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása