9 Nyíl

Február 10! Darts történelmi nap

2019. február 10. 19:17 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 2 - Robin Tennis Center, Wigan

ASok mindenre fel van készülve az ember ha Players Championship fordulót rendeznek. Állandóan kiesnek nagy nevek kevésbé ismert játékosok ellen, nem ritkák az óriási átlagok, előfordulnak tökéletes legek is és a meglepetés győztesek sem ritkák. Ami viszont ma történt az nehezen szavakba foglalható. Nem is húzom tovább az időt, lássuk mi történt.
players-championship_6_1.png

Kezdjük is a sporttörténelmi eseményekkel: Chris Dobey a Dave Prins elleni meccs döntő legjében dobott egy tökéletes leget.



A fiatal Geert Nentjes is teljesítette a tökéletes leget, mégpedig egy 6-0-ás siker alkalmával Mervyn King ellen.
Dave Chisnall már rutinos róka a 9 nyilasok terén, ma Rowby-John Rodriguez ellen is dobott egyet.
A világelső Michael van Gerwen is feliratkozott a tökéletes leget dobók közé, és bár a meccset elvesztette Jonny Clayton ellen, egy 9 nyilasra mindig büszke az ember.

Négy kilenc nyilas egy nap alatt! Még egyszer: négy azaz 4 tökéletes leg született. PDC én így szeretlek!

A versenyről is essen néhány szó, mégpedig a legjobb négyről.
A "felső" ágon Dave Chisnall és Jonny Clayton párosítás jött össze az elődöntőben. 
"Chizzy" útja elég felemásra sikeredett. Egy 6-2-es győzelemmel kezdett Nathan Aspinall ellen, majd döntő legben nyert Luke Humphries ellen.94-es átlagot dobott ezen a meccsen, amit a harmadik körben a Rowby-John Rodriguezzel vívott meccsén megfejelt. Itt 97 felett zárt Chizzy, dobott egy tökéletes leget és nyert 6-2-re. A negyedik fordulóban Rob Cross következett és 6-3-ra verte a korábbi világbajnokot. A negyeddöntőben James Wade volt az ellenfél őt is döntő legben verte meg.

A walesi Clayton parádésan kezdett, 105-ös átlag mellett 6-2-re verte Terry Templet. Darius Labanauskast 100-as átlaggal verte, igaz itt döntő legre került sor. A harmadik fordulóban a 100-as átlag nem jött össze, de a döntő leg igen, a szenvedő fél Mario Robbe volt. A negyedik kört ismét megtolta, és 99-es teljesítménnyel Chris Dobeyt győzte le három leges különbséggel. A negyeddöntőben jött Michael van Gerwen de ő sem tudta a walesit megállítani. Clayton átlaga 106,4 pont volt, MvG pedig 104-el zárt. A vége 6-3 a walesi javára.



A másik ágon Joe Cullen - Glen Durrant mérkőzésre került sor a négy között.
A háromszoros világbajnok Durrant rögtön az elején megizzadt hiszen komoly hátrányt dolgozott le Madars Razma ellen és a döntő legben dobott négy körössel lépett tovább. Peter Wright volt az ellenfél a második fordulóban. Mind a ketten 98-as átlagot dobtak, ám "Duzza" jobban szállt ki és nyert 6-3-ra. A harmadik ellenfél Zoran Lerchbacher volt akit 97-es átlaggal győzött le 6-4-re. A 6-4 maradt az eredmény a nyolcad és a negyeddöntőben is, méghozzá két skót ellen. Előbb Robert Thorntont majd John Hendersont verte meg.



Cullen két 6-2-es, könnyed sikerrel kezdte a tornát. Előbb Ryan Meiklet majd pedig Mike Toddot győzte le. A harmadik körben Jeffrey de Zwaan következett aki 6-4-re vert meg, szép 98-as átlaggal. A 98-as átlag maradt és győzelem is jött a nyolcaddöntőben Alan Tabern ellen, a vége 6-5 lett. A legjobb nyolc között megint döntő leges meccset játszott a "Rockstar" ezúttal Ryan Searle volt az ellenfél.

A Clayton - Chisnall elődöntő igencsak színvonalasra sikerült. Mind a ketten kerek 98-as átlagot dobtak ami árulkodik a színvonalról. Chizzy 2-0-ra vezetett (dobott egy tizenkét nyilast is), ám Clayton ezt kiegyenlítette. 5-5-ig elmentek kéz a kézben, mind a ketten csak 1-1 hat köröst dobtak, a többit ötből letudták. A végét aztán Chizzy bírta jobban és elvitte a győzelemhez szükséges két leget.


A Cullen - Durrant elődöntő izgalmasan indult. Cullen szerzett 1-0-ás előnyt, aztán Duzza nyert kettőt, majd Cullen húzott be kettőt és vezetett 3-2-re. Ekkor robbantott Duzza és három leget elvitt zsinórban, ebből kettőt öt körből dobott meg. 5-4-re még  szépített Cullen, de sokra nem jutott mivel Durrant egy tizenhárom és egy tizenegy nyilast dobott és 7-4-re nyert és ezzel első PDC döntőjére készülhetett. 


A döntőt tehát Glen Durrant és Dave Chisnall játszotta. Egy-egy öt körös breakkel kezdtek a felek, majd helyre állt a rend és szépen hozták a kezdésüket 5-4-es Chisnall előnyig. A hatodik legben Duzza tizenegy nyilast dobott. Ekkor jött egy Chizzy break és két legesre nőtt az előnye. Duzza nem adta fel és visszabreakelt ezzel 6-5-re alakítva az eredményt. Ám a saját kezdését nem tudta behúzni ezzel Chisnall egy legre került a győzelemtől. Ehhez négy meccsnyila is volt, de mindet elhibázta, Duzza pedig 170-es kiszállót dobott és 7-6-ra felzárkózott, majd egy öt körössel egyenlített, jöhetett a döntő leg. Ezt Chizzy egy tizenhat nyilassal oldotta meg, így ő nyerte a versenyt!

Így fest jelenleg a világranglista állása. (A helyezések mellett a UK Open kiemelése látható)
oom_10.jpg
A Pro Tour ranglista pedig így néz ki:
prot_7.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7914618936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása