9 Nyíl

"Ipari" mennyiségű 100 feletti átlagok és újabb 9 nyilas

2019. február 16. 18:57 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 3 - Robin Tennis Center, Wigan

A PDC-ben sok idő nincs pihenni. Legalábbis hétvégén. Nincs szinte olyan hétvége, hogy ne történne valami a profi darts világában. Ezen a hétvégén is, akárcsak a múlthéten Wiganben jött össze a mezőny egy jó kis Players Championship fordulóra. Nézzük meg a harmadik állomáson mi történt.
players-championship_6_1.png

Első forduló:
A kezdő kör néhány igen komoly teljesítményt hozott. Adam Hunt például 104 feletti átlagot dobott, pechjére Michael Smith 112,3 pontot hozott össze és nyert 6-2-re. Dimitir van den Bergh 6-2-re verte Matt Clarkot impozáns 106,7-es átlaggal. Jeffrey de Zwaan 101-es átlaggal verte meg Rowby-John Rodriguez. Geert Netjes rosszabbul járt mint Hunt, Ő 105-ös áltaggal kapott ki Steve Lennontól, aki szintén 100-as átlag fölé került. Mensur 6-0-al és 101 feletti teljesítménnyel ütött ki Eddie Dootsont. Boris Kolcov is elérte a 100-as álomhatárt, ráadásul 6-3-ra nyernie is sikerült Kevin Burness ellen. A lengyel Sas, Krzysztof Ratajski is 6-2-re nyert, ráadásul 108,8-as átlaga amit Keegan Brownnak dobott felettébb impozáns. William O'Connor komoly bravúrt ért e, egyrészt átlépte a 100-as határt és döntő legben jobb volt James Wadenél. Mervyn King keze is durván elsült, 110-es átlagot hintett Mickey Mansellnek és nyert 6-0 arányban. Glen Durrant ismét hozta a tőle megszokott 97-es átlagot ám 6-3 arányban veszített Luke Woodhouse ellen, aki négy ponttal jobb átlagot dobott. Nagy nevű búcsúzó volt még Simon Whitlock aki szégyenletes 75-ös átlagot dobott és kikapott 6-2-re a mindössze 81-es átlagot dobó Nathan Derrytől. Rajta kívül Jonny Clayton is elköszönt, őt Wayne Jones verte meg, Joe Cullen döntő legben bukott Robert Owen ellen, Jelle Klaasent pedig Ronny Huybrechts győzte le.

Második forduló:
Ez a forduló hozott néhány "rangadót". Például: Mervyn King - Vincent van der Voort 6-4, Jamie Lewis - Danny Noppert 6-4, Dimitri van den Bergh - Jermaine Wattimena 6-3. Jó meccset játszott Rob Cross aki 107,9-es átlaggal 6-3-ra nyert Ryan Harrington ellen. Darren Webster 100-as átlaggal nyert Nathan Aspinal ellen, John Henderson 105,3-as remek teljesítményt hozott össze Jonathan Worsley ellen és nyert 6-3-ra. Akadt pár komoly meglepi. Ezek közé tartozik Tytus Kanyik 6-5 arányú sikere Dave Chisnall ellen, Zoran Lerchbacher két leges diadala Daryl Gurney ellen, vagy épp Jose de Sousa győzelme Robert Thornton ellen. Gavin Carlin 6-5-ös győzelme Michael Smith ellen önmagában komoly fegyvertény, ráadásul Garlin 102-es átlagot dobott, szemben Smith 101-es átlagával. Peter Wright, Adrian Lewis, Steve West, Ian White, Gerwyn Price, Mensur és Kim Huybrechts simán nyert, van Gerwen viszont "csak" 6-4-re tudott győzni a Ross Smith elleni mérkőzésén

Harmadik forduló:
A legjobb tizenhatba kerülésért is akadtak jó derbik. Kim Huybrechts és Gerwyn Price döntő leges meccset játszott amit a belga játékos nyert meg. Két fiatal van den Bergh és Schinlder is szép kis meccset rittyentett, főleg a belga ifjonc aki 99-es átlagot dobva nyert 6-4-re. Carlin menetelése folytatódott, ezúttal de Zwaant győzte le. Ron Meulenkamp nagy skalpot szerzett, 6-4-re verte Suljovicot. Mark Dudbridgenek komoly pechje volt, hiába dobott 99-es átlagot 6-4-re vesztett Wright ellen. Jose de Sousa nagyot játszott, 105-ös átlagot dobott és nyert 6-2-re Jones ellen. Big John Henderson és Rob Cross parádésat rittyentettek. Cross 106,5-ös, Henderson 102,9-et dobott és a végén a Hegylakó örülhetett egy 6-5-ös győzelemnek. Darren Webster Jamie Lewist verte 6-4 arányban, Ian White pedig 100 feletti átlaggal győzött Ryan Joyce ellen. Chris Dobey és Adrian Lewis döntő legig vitte a partit, a végén Dobey örülhetett győzelemnek. Michael van Gerwen pedig megint varázsolt. Egyrészt 102,5-ös átlaggal verte az amúgy jól játszó Jamie Hughest. Ráadásul a múlt hét után újra dobott egy kilenc nyilast.

 

Nyolcaddöntők:
Elsőként Peter Wright jutott be a legjobb nyolc közé miután magabiztosan 99,7-es átlaggal verte meg 6-2 arányban Antonio Alcinast. Michael van Gerwen is megérkezett a nyolc közé miután egészen imponáló meccset hozott össze van den Berghhel együtt. Mind a ketten 103-as átlag fölé jutottak, MvG a végén 6-3-ra győzött. Chris Dobey és Lerchbacher döntő legig mentek amit az angol tudott megnyerni. Carlin továbbra sem engedett ki, most épp 6-1-es verés mért Kim Huybrechtsre. Steve West szintén 6-1-re győzött Meulenkamp ellen. 101,2-es átlag kellett Mervyn Kingnek, hogy megverje Boultont 6-4 arányban. Ian White ugyancsak 6-4-re nyert Darren Webster ellen, John Henderson pedig 98,6-os átlaggal verte meg a 99-es átlagot dobó de Sousat. 

Negyeddöntők:
Carlin meséje itt ért véget, Mvg már nagy falat volt neki, de három leget elcsípett. Chris Dobey 102 feletti teljesítménnyel legyőzte Wrightot. King és West döntő legig húzták a meccset és bár a 90-es átlagot sem érték el, legalább izgalmas meccsen nyert King. Ian White közel járt a 100-as átlaghoz és 6-4-re verte Hendersont.

Elődöntők:

A két elődöntő nagyon különbözött egymástól. MvG sima 7-3-as győzelmet aratott Mervyn King ellen. King csak 84-es átlagot ért el, a világelsőnek így elég volt egy 91-es átlag. A másik meccs sokkal jobb volt. Dobey 103,9-es átlagot dobott viszont csak 31%-al dobta a kiszállót. Ezzel szemben White 100-as átlaga mellé 44%-os kiszállózás társult, ez pedig 7-5-ös White győzelmet jelentett.

Döntő:
A döntőben  Mvg két öt körössel elhúzott, de White ezeket visszadobta, ráadásul 120-as kiszállót is megoldott ezzel 2-2-re alakult az állás. Ekkor újabb két öt körös jött van Gerwentől, egy 160-as kiszállót is dobott. White 4-3-ra még feljött, de ekkor jött a holland henger: 12-12-15 nyilasok formájában, plusz még 170-es és egy újabb 160 kiszálló is érkezett. White egy tizenkét nyilassal és egy 127-es kiszállóval majd egy tizenöt nyilassal felzárkózott, de a győztes leget MvG dobta. Ezzel pedig 8-5-re nyerte a meccset és idei második Players Championship győzelmét aratta.

Három forduló után így fest a Players Championship állása:
pc_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1714630620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása