9 Nyíl

Duzza megérkezett

2019. február 17. 18:52 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 4 - Robin Tennis Center, Wigan

Ahogy már mindenki megszokhatta, a szombati fordulót egy vasárnapi követi a Players Championship hétvégéjén. Tegnap egészen jó kis versenyt hoztak össze a versenyzők, erre pedig a mai napon is jó esély volt. Nézzük mi történt Wiganben február tizenhetedik napján:
players-championship_6_1.png

Első forduló:
Rögtön legelején pár komoly névtől elköszönhettünk: Stephen Bunting 6-4-re vesztett Richie Edhouse ellen.

Simon Whitlock szintén ilyen arányban bukott, őt Darius Labanauskas verte meg. A litvánnak egy 85-ös átlag elég volt... Mervyn King még a 80-as átlagot sem érte el, így pedig kapott egy 6-0-ás zakót Mark McGeeneytől. Daryl Gurnes 97-es átlagot dobott de Jamie Hughes 98,6-et, ez pedig 6-4-es sikert eredményezett. Peter Wright és Scott Baker egyaránt 96-os átlagot hozott össze, a döntő leget Baker nyerte és jutott tovább. Jelle Klaasent a 100-as átlagot dobó Josh Payne búcsúztatta. Volt pár rangadó is, ezeken Wade 6-2-re nyert Kim Huybrechts ellen, van den Bergh 6-2-vel lépett túl Chris Dobeyn, Keegan Brown pedig 6-3-ra nyert Martin Schindler ellen. Big John Henderson varázsolt egyet és 109,1-es átlag mellett 6-1-re ütötte ki Jamie Baint. Mario Robbe 108-as átlagot dobott és nyert 6-1-re Gabriel Clemens ellen. Michael Smith is 100 fölé jutott sima 6-2-es sikert érve el ezzel. Jermaine Wattimena 107-es átlaga is parádés, 6-1-re verte Conan Whiteheadet. Glen Durrant is elérte a 100-ast és nyert is Jamie Lewis ellen.


Második forduló:
A legjobb 32 közé nem jött össze John Hendersonnak aki nem tudta megismételni előző jó teljesítményét és kikapott Jonathan Worsleytól. Max Hopp is elbúcsúzott őt 6-4-re a 101-es átlagot dobó 18 éves Bradley Brooks verte meg. Luke Woodhouse 101-es átlag mellett 6-4-re nyert Ian White ellen. Jeffrey de Zwaan és Alan Tabern egyaránt 89-es átlagot dobtak mégis sima 6-2-es Tabern győzelem született. Vincent van der Voort dobott egy 100-as átlagot és nyert Keegan Brown ellen. Durrant 103,6 pontos átlagot hozott össze és verte meg döntő legben Edhouset. Michael Smith és Joe Cullen egyeránt 6-1-es győzelmet arattak, rajtuk kívül Price, MvG, Suljovic, Cross, Wade, Chisnall és Thornton is bejutottak a következő körbe.

Harmadik forduló:
A legjobb tizenhatba kerülésért van Gerwen 6-1-re nyert van der Voort ellen, Cross 101-es átlaggal verte ugyanilyen arányban Tabernt. Kyle Anderson 111-es átlagot dobott és nullázta le Woodhouset. Adrian Lewis szenvedett Worsley ellen, de azért továbbjutott.

Mensur és Thornton nagy partit toltak, a skót 104-es, az osztrák 103-as átlagot dobott, a végén Mensur nyert  6-2-re. Gerwyn Price imponáló 106os átlaggal győzött Steve Beaton ellen 6-5-re, Durrant pedig újra 103-as átlaggal verte nyert Cullen ellen.

Nyolcaddöntők:
Kezdjük a kör legnagyobb eredményével: Aspinall - van Gerwen 6-1. van Gerwen hiába dobott 103-as átlagot csak egy legre volt elég. Kyle Anderson újra parádézott és 107-es teljesítménnyel 6-3-ra verte McGeeneyt. Price döntő legben nyert Michael Smith ellen, Rob Cross három leggel volt jobb Claytonnál. Bradley Brook komoly bravúrt ért el és legyőzte Adrian Lewist 6-4-re. van den Bergh 6-4 arányban legyőzte Stephen Burtont, Matthew Edgar pedig lenullázta Adrian Grayt. Duzza pedig 99-es átlaggal legyőzte Suljovicot.

Negyeddöntők:
Bradley Brooks remeklése véget ért, noha nem sokon múlott. Döntő legben kapott ki Durranttól, átlaguk pedig 97,7 pont volt. Kyle Anderson nem tudott újra csodát tenni és kikapott a 100-as átlagot dobó Crosstól. van den Bergh és Edgar nem játszott túl jó meccset, a belga alig jutott 90-es átlag fölé, Edgar még ezt sem érte el, a végén a belga 6-4-el ment tovább. Gerwyn Price dobta a kör legjobb teljesítményét: 105,2-es átlaggal döntő legben verte meg Nathan Aspinallt. Durrant 

Elődöntők:
Akik féltették Duzzát a PDC-től meggondolhatják magukat. Price ellen 7-3-ra nyert méghozzá parádés 109,3-as átlaggal. A walesi is jól játszott ő 103 pontot ért el. Duzza egy négy és hat öt köröst dobott szóval kiválóan játszott. 
Hasonlóan remek meccs volt a Cross - van den Bergh találkozó. Cross 105-ös átlaga és két négy köröse csak arra volt elég, hogy öt leget nyerjen és búcsúzzon. A belga is átlépte a 100-as átlagot és parádés 78%-os kiszállózást hozott össze.

Döntő:
Jött tehát a döntő ami elég egyoldalúan indult, ugyanis Durrant megnyerte az első három leget. A belga fiatal 3-1-re és 4-2-re és 5-3-ra mindig feljött de közelebb nem tudott kerülni. Annyira nem, hogy az utolsó három leget a háromszoros világbajnok húzta be és 96,2-es átlaggal, 53%-os kiszállózással megnyerte a meccset. A belga játékos sem dobott rossz átlagot, hiszen 97 fölé jutott, de a 30%-os mutató a duplákon kevésnek bizonyult.
Glen Durrant negyedik PDC versenyén megszerezte első tornagyőzelmét, azt hiszem ez igencsak jó kezdése egy PDC-s karriernek. Ráadásul a mai napi torna átlaga Duzzának 101,11 pont lett amihez megintcsak nem kell különösebb kommentár.

Így fest a Players Championship ranglista négy forduló után:
p_c.jpg
A mai nap után így áll a Pro Tour ranglista:
prot_8.jpg
Végül pedig az Order of Merint vagyis a világranglista:
pdc_4.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6314632480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása