9 Nyíl

Michael van Gerwen régen kapott ki ilyen simán

2019. március 01. 10:44 - Denis Potvin

Volt jó pár csoda Exeterben, a Premier League 4. fordulójában. Michael van Gerwen ilyen arányú veresége tényleg csodaszámba megy. Luke Humphries meghálálta a bizalmat és megállította a hétvégén két Playerst is nyerő Gerwyn Price-t. Rob Cross csúnyán odavágott Daryl Gurney-nek. Mensur Suljovic és Michael Smith is a várnál könnyebben nyert. Nézzük a részleteket.

d0hbojfxcaimcma.jpg

A világbajnokságon a negyeddöntőig menetelő, a tetőfedőből a dartsvilág új reménységévé váló Luke Humphries meghálálta a bizalmat. Bár legyőzni nem tudta, de megállította a hétvégén 14 meccséből 14 meccset megnyerő, ezzel két Players Championshipet nyerő Gerwyn Price-t. Meccs amúgy teljesen kiegyenlített volt. 4-4 száznyolcvanas, egy-egy magas kiszálló, száz körüli átlag, egy picit Humphries javára billenő mérleggel. Price bekezdett, 2-0-ra, majd egy 147-es kiszállóval 3-1-re is vezetett. Nagy győzelemnek tűnt, de az elején megilletődött Humphries egyre jobban belejött. 161-.es kiszállóval szépített és az sem zavarta meg, hogy a 180, 177, 120 után a tizedik nyilával kiszálló Price már 4-2-re vezet. Bullos 12 nyilas, majd 11 nyilas legjével mát 5-4-re ő vezetett. 5-5 után pedig mindenki ügyesen hozta a kezdését.

humphries.png

Ennél azért mindenki szorosabb meccset várt mindenki, bár Rob Cross valóban esélyesebb volt Daryl Gurney-nél. Az északír átlaga éppen csak meghaladta a kilencvenet, míg Cross 102,16-tal zárt. Két 14, majd egy13 nyilas leggel, aztán egy 153-as kiszállóval, és egy újabb 13 nyilassal már 6-0 volt a javára. Gurney aztán hozott egy leget, de csak a becsület pontja lett meg ezzel, a nyolcadik legben is simán szállt ki Cross. Mindent elmond az a tény, hogy Gurney-nek mindösszesen egyetlen kiszállója volt, igaz azt meg is dobta.

gurney_1.png

Peter Wright a vb-n csúnyán leégett, aztán a Mastersen és az első Players Championshippen volt egy-egy elődöntője, de az utóbbi három tornáján pocsék teljesítményt nyújt. Players 4-5-6-on mindössze egyetlen győzelmet tudott felmutatni, és most Suljovictól is kikapott. Két brékkel indult a meccs, aztán az szerb-osztrák kapta el jobban a fonalat, 4-1-re húzott el és két 12 nyilas leggel már a biztos pont meg is volt. Wright ekkor feltámadt és volt az embernek egy olyan érzése, hogy a döntetlenig meg sem áll, de végül az utolsó legben nagyon lemaradt, Suljovic pedig a D8-at végül másodjára megdobta.

suljo.png

A 94,33-as átlag lassan már szokatlan Michael van Gerwentől. Az pedig, hogy ennyire nagy különbséggel kapjon ki, végképp az. James Wade titkon bízott a sikerben, sőt néhány külföldi elemzést olvasva másoknak sem okozott meglepetést, hogy nyerni tudott. Azért mi meglepődtünk. Abban még semmi meglepő nem volt, hogy mind a ketten egymás után hozták a kezdésüket. Van Gerwen brékelhetett is volna, de háromszor sem jött neki össze 32-ről a kiszálló. Aztán egy 124-es kiszálló a hollandtól, és a jelét sem lehetett látni, hogy itt valami csoda lesz. Aztán megfordult a világ, Wade öt leget húzott be egymás után, egyszer 121-es kiszállóval (bullal a végén, a 12. nyílra). Pont azok, amik most nem mentek van Gerwennek, 11-ből csak három volt pontos. Mehetett is gratulálni a végén a roppant elégedett Wade-hez.

gerwen_1.png

A nap zárómeccsén kicsit nagyobb ellenállást vártunk Raymond van Barneveldtől. A nyugdíj előtt álló holland Michael Smith ellen sem erőltette meg magát (felmerült bennem ismét, hogy nem biztos, hogy jó ötlet volt őt meghívni idén). Persze, ez nem azt jelenti, hogy Barney nem kiváló játékos még most is, bizonyította ezt a meccsen is, de semmi olyan extra nem volt, ami a győzelemhez elég lett volna. 3-1-ről fordított Smith 4-3-ra, majd a holland még egyszer egyenlíteni tudott, aztán jött megint Smith, két 14 és egy 12 nyilassal behúzta a két pontot.

smith.png

d0j7rhjwkaeidfd.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6414661329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása