9 Nyíl

Gerwyn Price megállíthatatlan formában

2019. március 03. 10:12 - matyi96

2019 Ladbrokes UK Open - Minehead, Butlin's Resort - a legjobb tizenhat, összefoglaló

Délután lejátszották a meccseket a legjobb tizenhatba kerülésért, ahol pikáns párosítások alakultak ki. Este sor került a nyolcaddöntőkre. Remek mérkőzéseket láthattunk, ahol születtek meglepetés eredmények is és sima papírforma mérkőzések is. Lássuk!

uk_open.jpg

Nathan Aspinall - Steve Lennon 10-8

Aspinall nagy tornája lehet ez a UK Open a remek vébészereplés után, és ezt ezidáig be is bizonyította. Sorra hagyta maga mögött az ellenfeleket, és Steve Lennon pechjére ez ellene sem volt másképp. Még akkor sem, ha éppenséggel Aspinall a végére 2 ponttal kevesebben átlagolt, mint az ír. De ez semmit sem jelent, csak érdekességként említettem meg. Arra viszont elég, hogy lássuk, mennyire fej-fej mellett haladtak és mennyire nüansznyi különbség volt kettejük között. Mindketten egy-egy száz feletti kiszállót dobtak (Asp egy 152-est, Lennon egy 100-ast). Tömegben is nagyon együtt voltak. Volt egy időszak, amikor Lennon kisebbfajta előnyre tett szert, hiszen hét leg után 5-2-re ő vezetett. Sőt mi több, tíz legnyi játék után már 7 leg volt Lennon neve mellett, míg Asp csupán 3 leget tudott nyerni. Innen sikerült visszakapaszkodnia úgy Aspinall-nak, hogy ellenfele csupán egy leget tudott behúzni, az összes többit a Target újonca. Remek teljesítmény volt.

James Wade - Ross Smith 7-10

James Wade "hosszú idő után" legyőzőre talált. Azért mondom ezt így, mert mostanság remek formának örvend a balkezes angol. Legyőzője Ross Smith volt, és ezt a győzelmet meg is érdemelte. A meccs végén közel 97-es átlagot ért el, míg Wade 91-est. Mindketten elfogadhatóan kiszállóztak, egy kicsit erősebb volt ebben is Smith. Az első öt legben egy leggel jobbnak bizonyult Smith, majd szépen lassan egyre nagyobb fölényt alakított ki magának. A második szünetben már 7-3 volt a javára. Wade-nek össze kellett kapnia magát, és meg is tette mindezt, hiszen felkapaszkodott egy leg különbségre, ekkor 8-7 volt az állás Smith javára. Azonban az utolsó két leget nagyon megnyomta Ross, jött egy tizenhárom és egy tizennégy nyilas, amire nem volt ellenszer a másik oldalon, így Ross Smith jutott tovább a negyeddöntőbe.

Dave Chisnall - Simon Stevenson 9-10

Simon Stevenson újabb nagy skalpot gyűjtött be, hiszen sikerült döntő legben felülmúlnia Dave Chisnall-t. A nem a legszebb stílusban dobó Stevenson 90-es átlaggal küldte haza a szintén 90-es átlagot dobó Chizzy-t. Nem volt kimagasló meccs, Chisnall a vesztét a pocsék dupláinak köszönhette. Negyven kísérletből csak kilenc talált helyet, ez szörnyű. A másik oldalon elég volt huszonnégyszer duplára dobni a meccs megnyeréséhez. Chizzy egyébként az elején nagyon jól kezdett, 5-1-re is vezetett, de aztán valami megszakadt nála. 8-4 volt Chizzy-nek, amikor elkezdte a felkapaszkodást Stevenson. Chisnall-t bizonyára az is megviselte, hogy Stevenson zsinórban három leget száz feletti kiszállókkal zárt le (150-es kiszálló 8-6, 104-es kiszálló 8-7, 128-as kiszálló 8-8). Az egyenlítés után a következő leget is megnyerte Stevenson. Chisnall még ki tudott egyenlítani, azonban a döntő legben Stevenson kezdésből dobott egy tizenöt nyilast, amivel megnyerte a mérkőzést.

Krzysztof Ratajski - Gerwyn Price 3-10

Price tizenhárom leg alatt lerendezte a Lengyel Sast. Elképesztő formában van a wales-i játékos, brutális, amit csinál. Most sem volt ez másképp, 104 feletti átlag magáért beszél. Ratajskinak esélye sem volt, pedig igyekezett mindent megtenni, hogy megszorongassa a Jégembert. Price a 104-es átlag mellé dobott három száz feletti kiszállót is. Az első egy 117-es volt, amivel 3-0-ra módosította az állást. A második egy 145-ös volt, amivel 5-0-ra módosított, majd mentek pihenni. A harmadikat 144-ről oldotta meg, amivel 6-1-re vezetett. Igazából sok mindent nem lehet már hozzáfűzni ehhez, a teljesítmény és a számok magukért beszélnek. Bravo, Gerwyn!

Steve Beaton - Dimitri Van den Bergh 10-8

Steve Beaton nem bízza a véletlenre ezt a tornát. Megverte Gary Anderson-t, aztán Keegan Brown-t, most pedig a belga szupertehetséget Van den Bergh-et. Tette mindezt 54 esztendősen. Az első etap egy kisebb hullámvasút után 3-2-vel Beaton-é lett. A folytatásban sem igazán tudtak egymással bírni, mindkettjüknek volt lehetősége kihasználni a másik hibáját, de végül tíz leg után döntetlenre álltak a felek. A meccs ezen szakaszában fej-fej mellett haladtak, az első előnyt Beaton tudta megszerezni, amikor 8-6-ra lépett meg, majd pedig egy breaket követően 9-6-ra is vezetett. Van den Bergh két leggel még ráijesztett Beaton-ra, de végül a "vén róka" behúzta a meccset és holnap negyeddöntőzhet. 

Michael Smith - Jermaine Wattimena 10-3

Smith nagyjából olyan simán verte Wattimenát, mint Price Ratajskit. Sok kérdés itt sem volt, bár itt Wattimena mélyen tudásán alul teljesített. Smith pedig hozta azt, amit tud, melyenka vége 101,5-ös átlagot ért. Wattimena 85 körül mozgott. Szemmel látható különbség volt kettejük között. Smith, ahogy Price is 5-0-val nyitotta a meccset. Sőt, 6-0 is volt, ekkor érkezett meg Wattimena első nyert legje. Eztán felváltva jöttek a győztes legek, egy itt, egy ott, 8-3. 8-3 után viszont Smith lezárta a találkozót, könnyeden jutott be a legjobb nyolcba.

Rob Cross - Cristo Reyes 10-6

Egy igazi hullámvasút volt ez a mérkőzés! Reyes remekül kezdett, de nagyon gyorsan vissza is esett a játéka. A jó kezdésnek köszönhetően Cross két leget tudott hozni az ötből az első etapban. Cristo Reyes a pihenőt a színpadon, a tábla előtt töltötte. Túl sokat nem segített rajta, folytatódott a pocsék teljesítménye. Cross közben feljavult, a következő pihenőre már 6-4 volt az állás a javára. Reyes ekkor sem ment le a színpadról, inkább fejét a táblára hajtva próbálta szugerálni a triplákat és duplákat... :-) Végülis bevált neki, két remek leggel egyenlíteni tudott. Többre azonban nem futotta neki, Cross zsinórban négy leget nyerve dobta be magát a negyeddöntőbe.

Simon Whitlock - Josh Payne 7-10

Whitlock, a Varázsló mostanság nem túl sokat varázsolt a versenyeken. Azonban a UK Open valamelyest áttörést hozott számára, hiszen a legjobb tizenhat közé verekedte magát. Az más kérdés, hogy a játéka még most sem az igazi. Payne ellen mondjuk összehozott egy 92 feletti átlagot, ami szép, de nem volt elég a győzelemhez (Payne átlaga mondjuk alacsonyabb volt egy kicsit). A mérkőzés jól indult az ozzie számára, azonban hiába nyerte meg az első két leget, Payne fordítani tudott a szünetig. Jobban kezdte a pihenő utáni legeket is Whitlock. Az öt leg végén azonban megint Payne jött ki győztesen, ami azt eredményezte, hogy már 6-4-re vezetett. Whitlock-nak el kellett kezdenie kapaszkodni, és meg is tett mindent ennek érdekében. Oda-vissza jöttek a legek, hol Whitlock, hol Payne volt a győztes leg tulajdonosa. A tizennegyedik legben sikerült kiegyenlítenie Whitlock-nak. Hiába a break, Josh egyből visszavette a vezetést egy breakkel, aztán pedig a maradék két leget is bezsebelte. Amikor nagyon kellett magas szintre kapcsolt az angol, és valójában ezzel a jó időzítéssel verte meg ausztrál ellenfelét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4714664381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása