9 Nyíl

Budapest Darts Gála 2019

2019. március 09. 16:03 - matyi96

Budapest Darts Gála 2019 - ÉRD ARÉNA, Érd - élménybeszámoló

Tegnap volt a nagy nap, amire oly sokan vártak... Budapest Darts Gála 2019! A név kissé zavaró lehet, azonban teljesen logikusnak tűnik az elnevezés, még akkor is, ha maga az esemény a csodálatos ÉRD ARÉNA berkein belül zajlott le. Köztudott volt, hogy nyolc játékos, köztük négy PDC nagyágyú szereplésével fog zajlani az esemény. 

ll_pdc_budapest_logo_blau-300x262.png

Én és baráti társaságom már korán odaérkeztünk, nem szerettük volna a véletlenre bízni a bejutást, így szerencsére jó helyről követhettük figyelemmel a sztárokat. A csarnok telis-tele volt a darts kedvelőivel, nagyjából 2500-3000 ember lehetett a lelátókon és a küzdőtéren. Remek hangulat uralkodott az egész este folyamán, Michael van Gerwen meg is jegyezte, hogy a holland, a német és angol szurkolók mehetnek a levesbe, mi magyarok vagyunk a legjobbak. Formalitás vagy sem, jól esett a nézőknek ez a kijelentés.

budapest_darts_gala.jpg

Kígyózó sorok az ÉRD ARÉNA bejáratánál (Forrás: Borsonline)

Magyar részről Kovács Patrik, Székely Pál, Lakatos Gergely és Végső János szerepelt, míg a PDC játékosokat a Michael van Gerwen, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Vincent van der Voort képviselte.

20190309budapest-darts-gala6.jpeg

A négy nagyágyú és Russ Bray sajtótájékoztatója (Forrás: PDC Europe)

A megnyitó után - melyet Vereczkey Lajos vezényelt - sorsoltak. Kovács Patrik Vincent van der Voort ellen, Székely Pali Suljovic ellen, Lakatos Geri MvG ellen és Végső János Whitlock ellen mérkőzött meg. 

lali.jpeg

Vereczkey Lajos sorsol (Forrás: PDC Europe)

NEGYEDDÖNTŐK

Sajnos egyetlen magyar sem jutott tovább a negyeddöntőből, azonban tisztességesen helytálltak. Ne feledjük, ezek a játékos "nem ma kezdték", mind a négy PDC játékos remek eredményekkel büszkélkedhet. Kovács "Patyi" Patrik jól kezdte a mérkőzést, azt lehetett érezni, hogy felveszi a verseny a holland ágyúval. Láthattunk remek dobásokat, száznyolcvanast itt is, ott is. Remek mérkőzés volt, melyen a holland 6-3 arányban győzött.

A második mérkőzésen a sokszoros magyar bajnok Székely "Penge" Pál mérkőzött meg Suljovic-csal. Suljovic egyébként nem szórakozott. Nem készítettem statisztikát, hiszen én is a nézők soraiban ültem és szurkoltam, de az szemmel látható volt, hogy remekül játszott Mensur. Palinak sajnos nem ment annyira a játék, mint Pozsonyban, így leget sem tudott nyerni az osztrák ellen, aki emiatt elnézést is kért tőlünk szurkolóktól. 

suljovic_3.jpg

Suljovic pacsizik a szurkolókkal (Forrás: PDC Europe)

Lakatos Geri, azaz Padlock Geri a regnáló világbajnok Michael van Gerwen ellen játszhatott. Az első legben rögtön dobott egy száznyolcvanat, és kiszállóra is sok ideje volt, de nem használta ki a lehetőséget. Azt öröm volt nézni, ahogy tömegben felvette a versenyt Mighty Mike-kal. Egy leget azért megnyert Geri, szépen oldotta meg a 72-es kiszállóját, melyet a tömeg tombolva fogadott.

budapest_darts_gala2.jpeg

MvG szerint is van jövője a magyar dartsnak... A képen látjuk őt (Forrás: PDC Europe)

Végső "Morzsi" János a remek bevonulója után az első dobásával egy maximumot hintett. Russ Bray meghálálta ezt, magyarul kiabálta a mikrofonba, hogy száznyolcvan. A végig nagyon sportszerű és barátságos Whitlock le is pacsizott a mi Morzsinkkal. Morzsi jól tartotta magát, azonban a kiszállók vele is kibabráltak, a vége 6-2 lett Whitlock-nak.

whitlock_3.jpg

Az ausztrál Varázsló bevonulása (Forrás: PDC Europe)

ELŐDÖNTŐK

Van der Voort Suljovic-ot, Whitlock van Gerwen-t kapta. Suljovic nem igazán találta az ellenszert VvdV duplái ellen a megoldást, amikor pedig lehetősége lett volna egy-egy száz feletti kiszállóval kapaszkodni elhibázta azokat. Mindössze egy legre futotta az osztráknak, Vincent simán nyert.

A másik meccsen, ha kissé nehezebben is, de a világelső behúzta a meccset, így tehát holland házidöntő várt a szurkolókra.

A két elődöntő után sor került egy Mensur Suljovic - Russ Bray gálameccsre. A szurkolók közül mindenki Russ Bray-t éltette, ám Suljovic nem kegyelmezett a darts hangjának, 2-0-ra legyőzte őt.

Az est folyamán sor került a PDC Hungarian Fan Club által meghirdetett jótékonysági mérkőzésre, ahol Michael van Gerwen és Krisztián csapott össze egymással. A jótékonysági licitet (1.020.000 forinttal) nyerő dartsrajongó két nyert leget játszhatott a világbajnokkal. Az összeg a Heim Pál Gyermekkórház javára fordítják. A Heim Pál Gyermekkórház egyik kuratóriumi tagja is jelen volt az eseményen, Krisztián jelképesen át is adta az összeget számukra. MvG egy dedikált mezzel lepte meg Krisztiánt.

DÖNTŐ

Vincent egész este remek formában dartsozott, persze ez elmondható MvG-ről is, aki jelezte a közönségnek, hogy nem fogja fél vállról venni ezt az estét. Remek döntőt varázsoltak nekünk, száznyolcvanakkal, szép kiszállókkal. A végén két leggel Gerwen bizonyult jobbnak, amivel bezsebelte a győzelmet a 2019-es Budapest Darts Gálán.

Az biztos, hogy óriási élmény volt mind a magyar játékosoknak, mind a szurkolóknak és reméljük a PDC sztárjainak is. Vereczkey Lajos búcsúzásából arra a következtetésre lehet jutni, hogy a Budapest Darts Gála nem utoljára került megrendezésre. Folytatás következik 2020-ban?!

Végezetül mindenki nevében szeretnénk köszönetet mondani a szervezőknek, hogy ez létrejöhetett. Köszönjük PDC Hungarian Fan Club és PDC Europe! Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában segített az eseményen!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6014679098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cole 2019.03.16. 16:54:56

Szia!

Csak egy kis kiigazítás: a cikkben szereplő fotók közül kettő a miénk, a sajtótájékoztató + Lajos sorsolása. A bevonuló képek pedig nem Érden készültek.
www.facebook.com/pg/sportmenu/photos/?tab=album&album_id=2332652410101030

Üdvözlettel,
Horváth György
Sportmenu.hu
süti beállítások módosítása