9 Nyíl

Megint elkapták a verhetetlent

2019. március 22. 00:21 - Denis Potvin

Premier League, 7. forduló – Berlin

Érdekes meccsek voltak, tanulságos meccsek a Premier League 7. fordulójában. Például az is egy ilyen, hogy James Wade ellen az 5-2-es vezetés is kevés lehet. Aztán az is, hogy mert Gurney-nek az utóbbi időben nem annyira ment, nem jelenti azt, hogy ne verje meg a világbajnokot. Öröm is, bánat is volt. Öröm, mert a visszavonulás előtt álló Raymond van Barneveld végre megszerezte első sikerét. Bánat, mert ezt éppen a hazaiak kedvence, a beugró Max Hopp ellen sikerült. Cross pedig már két ponttal a tabella élén.

cross_7.jpg

Gerwyn Price-Rob Cross 4-7

Kicsit megakadt Price lendülete, vagy Cross kapta el újra a fonalat. A tény, nyert a világbajnok és ezzel vezeti a tabellát a hetedik játéknap után. Nem mellékesen a nap egyetlen száz feletti átlag is Crossnak sikerült. 104,33-mal csapott célba, és Price amúgy négyszer bukta el a saját kezdését. A világbajnok az elején megszerzett kétleges előnyét gyakorlatilag végig őrizte, hiszen 2-1-es és 5-4-es vezetésénél volt a legszorosabb a meccs. Akkor lehetett valamit érezni Price erejéből, amikor 5-2-ről 5-4-re jött fel, de aztán Cross már egyetlen leget sem engedélyezett neki.

price-cross.jpg

James Wade-Peter Wright 6-6

Egy nagyon simának tűnő meccsel indult. Peter Wright a harmadik legben egy 12 nyilas, bullos kiszállós leget pörkölt oda James Wade orra alá, akit ez annyira meglepett, hogy a szokásos arcrezdüléseivel nézte, hogy az újabb 12 nyilast dobó Wright 5-2-re megy el. Aztán hirtelen Snakebite-nak elfogytak a duplái és Wade csak jött-jött felfelé. 5-5-nél már eksztázisban volt a közönség, 6-5-nál őrjöngött. A skót csak összekapta magát még egy legre – persze ehhez az is kellett, hogy Wade botrányosan rosszakat dobott abban a legben – és legalább döntetlenre hozta a meccset.

wade-wright_2.jpg

Michael van Gerwen-Daryl Gurney 5-7

Bár Michael van Gerwen lépett el 2-0-ra, de tőle szokatlan módon 18, 17 nyilas legekkel. Valami nem volt rendben a hollanddal, mert bár vezetett, nem nagyon jöttek a nagy dobások, főleg a triplák. Persze, a hat darab 180-as önmagában szép, de Gurney is elkapta a fonalat, 12 és 13 nyilassal már 5-3 volt a javára. Superchin 6-5-ös vezetésénél van Gerwen 170-ra tette le magát, de a T20 nem jött, majd a bull után a következő piros sem. Gurney pedig nem viccelt, 13. nyilával, elsőre kivágta a D20-at.

gerwen-gurney_2.jpg

Michael Smith-Mensur Suljovic 2-7

Valami nagy baj volt ezen az estén Smith-szel. A 85,34-es átlag, a mindössze hat darab 100 plusszos dobás és a 2/7-es duplázás mind ezt mutatja. Ilyen mutatókkal csak súlyos vereséget lehet szenvedni még úgy is, hogy az ellenfél sem mutat semmi extrát. Suljovic stabil ötkörös legekkel egész egyszerűen ledarálta ellenfelét. Smith-nek a végére a kedve is elment az egésztől. Ez nem az ő estéje volt.

smith-suljo.jpg

Max Hopp-Raymond van Barneveld 3-7

Nagyon készült Hopp erre a berlini éjszakára, mégis csak annyiban marad örök emlék, hogy saját közönsége előtt szerepelhetett a Premier League-ben. Ő is csak megközelíteni tudta a 90-es átlagot, Barney pedig éppen elérte. A kiszállózás meg igazán pocsék volt mind a két oldalon (3/12, ill. 7/19). Ha nem is ezzel a meccsel fogják a dartsot népszerűsíteni, azért Hopp 104-es, illetve Barneveld 170-es kiszállója mindenféleképp bravúr volt. A holland a legmagasabb kiszállót egy 12 nyilas leg végén dobta meg, talán ez volt a meccs legszebb menete is.

hopp-barney.jpg

tabla_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8014708203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása