9 Nyíl

Meglett a hétvégi duplázás

2019. április 14. 19:32 - Dart Major

PDC Players Championship 12 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

A tegnapi Wade győzelemmel végződött forduló után ma már jött is a folytatás. Sok-sok kérdés van egy ilyen forduló előtt, miszerint ki lesz az a nem várt játékos aki nagyot dob és meglepetést okoz, vagy épp melyik nagy név hozza magát és húzza be a győzelmet, lesz-e kilenc nyilas stb. Az biztos, hogy izgalmak garantáltan akadnak egy ilyen maratoni versenyen, lássuk a tizenkettedik állomáson mi történt.
players-championship_6_1.png

Első forduló:
Ahogy az lenni szokott gyorsan elköszöntünk pár komoly névtől. Daryl Gurney egy 6-3-as vereséget volt kénytelen elszenvedni Ron Meulenkamp ellen. Mind a két játékos 102,3-as átlagot dobott. Darren Webster "csak" 90-es átlagot dobott ez pedig vereséghez vezetett Ryan Searle ellen. Max Hopp is korán csomagolhatott, a mostanában jó formában lévő Ross Smith verte a németet 6-4-re. Adrian Lewis hiába hintett egy jó 97,6-os átlagot döntő legben kikapott a nála tizenegy ponttal kisebb átlagot elérő Adrian Graytől. Mervyn Kingnek is véget ért a nap, őt Matt Clark győzte le három leges különbséggel. Raymond van Barneveld képtelen volt beérni 85-ös átlaggal ami 6-3-as vereséghez vezetett Jermaine Wattimena ellen. Steve West is három leggel kapott ki, igaza a 102-es átlagot dobó Reyes ellen ez nem tragédia.

Második forduló:
Peter Wright nem tudott mit kezdeni a 104-es átlagot dobó Dirk van Duijvenbodéval és kikapott 6-3 arányban. Dimitri van den Berghet a 100-as átlagot dobó Stephen Bunting verte szintén három leges differenciával. Dave Chisnall 6-5-ös vereséget szenvedett Christian Bunse ellen, Cristo Reyes pedig a görög John Michael ellen kapott ki 6-4-re. Akadtak impozáns teljesítmények ebben a körben. Krzysztof Ratajski 103,4-es átlaggal verte 6-2-re Mickey Mansellt, James Wade 108,7-et dobott és nyert 6-0-ra Christian Kist ellen. Danny Noppert 102-es átlag fölé ért és lenullázta Adam Huntot. Steve Beaton 98,8-as átlaggal 6-1-re verte Antonio Alcinast, a mókamester Ian White szintén csak egy leget bukott Jonathan Worsley ellen.

Harmadik forduló:
Repkedtek az elképesztő átlagok a harmadik körben. Stephen Bunting 110-et dobott és nyert 6-0-ra a 99-es átlagot dobó James Richardson ellen. Ratajski 102,2-vel osztott ki 6-1-es verést Wattimenának. Michael Smith 109-es csodát dobott és 6-1-re lemészárolta Klaasent. Noppert megint 102-es átlagot ért el és nyert van der Meer ellen 6-3-ra. Steve Beaton 107,4-es dobott és 6-4-re nyert O'Connor ellen. Volt komoly ellenpont is: Whitlock 6-3-ra nyert John Michael ellen egy olyan meccsen ahol mind a ketten 77-es átlagot dobtak. Glen Durrant 99,1-es átlaggal verte Labanauskast 6-1-re, White 6-2-re verte Keegan Brownt, pedig Brown 98-as átlagot hozott össze. John Henderson kihasználta, hogy Duijvenbode nem tudta megismételni előző körét és így Big John 6-2-re győzött.

Nyolcaddöntők:
A pazar átlagok délutánja folytatódott. Gerwyn Price 105,2-es átlaggal döntő legben kikapott a 101,9-et dobó Danny Nopperttől. Jeffrey de Zwaan egy 103-as átlaggal sokkolt Beatont,a  vége 6-2 lett. A holland játékosnak a D12 kellett volna a tökéletes leghez. Michael Smith 100-as átlagot hajítva 6-4-re nyert Nathan Rafferty ellen. Ian White 102,1-es mutatóval 6-3-ra győzte le a 95,8-at összehozó Whitlockot. John Henderson nem dobott 100-as átlagot, de egy 94-es elég volt neki egy 6-1-es győzelemhez Justin Pipe ellen. Jonny Clayton 6-2-re győzött Ratajski ellen, Wade 104-es átlaggal verte 6-4-re Buntingot. A Durrant - Cadby meccs remek volt, döntő legben dőlt ez az angol javára. Duzza 102,7-es átlagot ért el, Cadby pedig 100,9-et.

Negyeddöntők:
Jeffrey de Zwaan imponáló 102-es átlaggal megverte 6-3 a némileg visszaeső és "csak" 91-es átlagot dobó Durrantet. Ian White 101-es áltaggal kapott ki 6-4 arányban Michael Smihtől. Jonny Clayton hiába dobott 100-as átlagot sima 6-2-es vereséget szenvedett a 98 körül dobáló Wadetől. John Henderson pedig legyőzte az egész nap kiválóan játszó Noppertet. A végeredmény 6-5.

Elődöntők:
Jeffrey de Zwaan nem kegyelmezett. 106,8-as átlag, három darab négy körös, 47%-os kiszállózás mellett 7-4-re megverte Hendersont. A Hegylakó hiába dobta jól a kiszállót (44%) átlagban több mint tizenöt ponttal elmaradt.
A tegnapi döntő megismétlődött, vagyis Wade - Smith találkozót rendeztek. Ahogy tegnap úgy ma is elfáradt Smith, ismét 90-es átlag alatt ragadt ezt pedig Wade kihasználta. Smith pedig 4-2-re is vezetett, de utána már leget sem nyert.

Döntő:

A holland játékos álomszerűen kezdte a döntőt, 4-0-ás előnyt hozott össze magának. Utána viszont elég rendesen visszaesett és Wade kiegyenlített. És ezt nem négy körösökkel, 120-as leg átlagokkal érte el az angol, hiszen két hat körös is volt ezekben. 5-4-re aztán megint vezetni tudott de Zwaan, aztán Wade megint nyert négy leget zsinórban, ezzel pedig duplázni tudott a hétvégén.

És akkor jöjjenek a szokásos táblázatok. Nevezetesen a világranglista, a Pro Tour és a Players Championship aktuális állása.
oom_13.jpg
prot_9.jpg
pc_4.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8514763774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása