9 Nyíl

Ez most a döntetlenek éjszakája volt

2019. április 26. 08:01 - Denis Potvin

Premier League, 13. forduló, Arena Birmingham

Négy meccset játszottak a Premier League csütörtöki, 13. fordulójában és csak egyetlen győztes lett, de az viszont egy igazi győztes. Daryl Gurney verte Peter Wrightot, ezzel saját magának nyitva hagyva a kérdést, hogy az utolsó két fordulóban ki tudja-e harcolni a továbbjutást a legjobb négybe, ahol Wright mellett Michael Smith sem lesz ott, ami már egészen biztos.

Smith éppen Mensur Suljovic ellen nyitotta az estét, és le a kalappal előttük, hiszen egészen parádés kis meccset varázsoltak, mind a ketten száz feletti átlagig jutottak, Suljovicnak két száz feletti kiszállója is volt. Smith 11 nyilassal kezdett, magabiztosan vezetett, 6-2 is volt a javára. Úgy nézett ki simán behúzza a meccset, de aztán felébredt Mensur és tolta a legeket, 120-as kiszállója is volt, majd egy 116-ossal már öt leget hozott egymás után és 7-6-ra vezetett. Smith pedig egy utolsó nagy lendülettel pedig legalább egyenlőre hozta. Suljovicnak maradt a végére Rob Cross és Michael van Gerwen, és csak akkor jutna a négybe, ha bravúrokra lesz képes.

suljovic.png

Nagyot csatázott egymással Rob Cross és Gerwyn Price is, szinten ikszre hozva a meccset. Ezen a meccsen is szép átlagok jöttek. Cross rögtön egy 120-as kiszállóval kezdett, amire 101 volt a válasz a másik oldalon. Az angol egy 108-as kiszállóval próbált ellépni, de mindig volt valami, amit Price elő tudott húzni, 12, 13, 14 nyilas leg, és máris 5-3 volt a javára. 6-4-nél úgy nézett ki, az Iceman kerül közelebb a győzelemmel, de egy 12 nyilassal éppen Cross vágott vissza. Meccsnyila is Price-nak jött, 7-5-ös vezetésénél, 36-ról egyik  duplát sem sikerült kidobnia, ez pedig a végén az egyik pontjába került. Cross ezzel maradt a második, persze akkor még nem tudta, hogy Michael van Gerwen sem fog tudni ellépni tőle.

cross_3.png

Jött az a meccs, ami nem lett döntetlen és ez nagyon jól jött Gurney-nek, ahogy a bevezetőben is említettük. Peter Wright megint nem játszott rosszul, csak éppen nyerni nem tudott, ami azért nagyon fontos lenne az önbecsülésének. Nem is kezdett rosszul, 2-0-ra vezetett, aztán beindult SuperChin.Egy 104-es kiszállóval, majd egy 101-essel már nála volt előny. Wright is mutatott a tudásából, 12 nyilas leggel a végén bullos kiszállóval 4-4-re egyenlített. Onnantól viszont csak Gurney volt a pályán. Dobott egy 116-os kiszállót és a végén egy 12 nyilas leget, majdnem százas átlagon ért célba. Gurney jelenleg a hatodik, 14 pontja van, a következő körben Price ellen meccsel, ha azt a találkozót megnyeri, megnyílhat az útja a legjobb négy felé, az utolsó fordulóban Michael Smith következik majd.

gurney_2.png

A végére is egy remek csata maradt, két kiváló teljesítménnyel. James Wade 103,66-os átlagon zárt, míg Michael van Gerwen 106,78-on, mégis 7-7 lett ez a meccs is. A holland vezetett, de Wade két 121-es kiszállóval vágott vissza, előbb 20 T17, bull, majd T20, 11 és bull. Nem semmi volt. Egymást múlták felül a játékosok a nagy tömegekkel, Wade 11 nyilassal vezetett 4-3-ra, van Gerwen 117-es kiszállóval vágott vissza. Érezhető volt, hogy olyan formában vannak, hogy ennek a meccsnek csakis 7-7 lehet a vége. Aztán mégis Wade lépett meg a végére, 7-5-re vezetett. De kétszer is nagyon fenn maradt, a világelső pedig egy 12, majd egy 13 nyilassal egalizált. Így ért véget a birminghami éjszaka.

wade_1.png

pl13.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6214786878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása