9 Nyíl

Sindelfingenben is elkezdték a mókát

2019. május 10. 23:23 - Dart Major

European Tour 6 - European Darts Grand Prix 2019 - első napi összefoglaló

Már a hatodik állomásához érkezett az idei European Tour sorozat. Az érdekelt felek ismét Németországban, azon belül pedig a Baden-Württemberg tartományban lévő Sindelfingen jöttek össze egy kis dartsozásra. Szokás szerint a pénteki nap tétje a 32-es főtáblára kerülés volt, lássuk kiknek jött ez össze.
d2d634e6-b6ed-411d-895f-19a59427c3ad_2019-european-darts-grand-prix-logo_full.jpg

Délutáni program:
Kezdésként az idén szépen teljesítő Ross Smith és az újonc Pero Ljubic csaptak össze. Az angol játékos toronymagas esélyesnek számított, de ez négy leg után nem érződött, ugyanis 2-2 állt ekkor az eredményjelzőn, ráadásul Ljubic két öt körössel vétette magát észre. Sőt a hatodik leg után sem dőlt el semmi, ám ezután a horvát játékos puskapora elfogyott, de úgy is mondhatjuk, hogy Smith kapcsolt rá. Dobott tizennégy és tizenkét nyilast is és a végén 6-3-ra hozta a mérkőzést. 92,3-as átlag és 50%-os kiszállózás jellemezte az angolt, Ljubis 84-es átlagon állt meg.
James Richardson és Matthew Edgar következtek. Két öt körössel nyitottak első pályáról, majd jött két hat körös break leg. Richardson elvitte a következő két leget, majd az 5-2-es előnyért dobhatott de hibázott, így Edgar szépített. Egy öt körössel újra kettővel ment Richardson, aki aztán kihasználva Edgar rontott D20-át a meccset is megnyerte. Impozáns 95,94-es átlagot dobott a civilben kőműves Richardson, és a hat kiszállóját tizenkét kísérletből oldotta meg.
A korábbi UK Open elődöntős Robert Owen lépett színpadra Krzysztof Ratajski ellen. A rajtnál a lengyel játékos elég rendesen beragadt, és ennek következtében 3-1-es hátrányban találta magát. Owen dobott 112-es kiszállót és egy tizenöt nyilast is. A következő két leg eldőlt első pályáról, a skót játékos ráadásul 123-ről is kiszállt. Ekkor fújt ébresztőt a lengyel dartsos. Két öt körössel egyenlített, aztán Owen rontott kísérletei után a vezetést is megszerezte. A tizedik legben a skót 130-ról próbált meg kiszállni és ehhez csak a D5 kellett volna, de elszúrta, a lengyel pedig ezt kihasználta. Ratajski 94-es átlag fölé került, de Owen 91-es átlaga sem nevezhető rossznak. A duplákkal voltak gondok, egyik játékos sem érte el a 36%-os mutatót.


A negyedik meccset Niels Zonnenveld és Michael Hurtz vívták. Már ha vívásnak lehet nevezni egy nagyon nehezen emészthető mérkőzést. Egy azaz egy öt körös született csak, egyikük sem lépett át a 80-as átlagon. Zonnenveld húsz azaz 20 nyilat rontott el kiszállóra, Hurtz "csak" tizenegyet. A vége 6-4 Zonnenveld javára.
Nathan Aspinall jött, látott és győzött Kim Viljanen nagy bánatára. Az idei UK Open bajnoka egy másodpercig nem hagyott kétséget arról, hogy ki lesz a győztes. Rögtön egy négy körössel nyitott amit 115-ös kiszállóval oldott meg. Jött még tőle tizenhárom és tizennégy nyilas is, a végén 102,97-es átlagon zárt és nyert 6-1-re. A finn játékos igazából annak örülhet, hogy nem nullázták le.

Debütált a European Touron a korábbi BDO világelső Mark McGeeney. Nem kapott könnyű ellenfelet Josh Payne személyében, de ugye a brit kvaliról nem is jönnek gyenge játékosok. Jól indult a mérkőzés, két breakkel méghozzá. McGeeney öt körösére Payne egy tizenkét nyilassal felelt, ráadásul 140-ről szállt ki. Ezután mindenki hozta a sajátját, majd az ötödikben Payne hibázott kiszállóra és ezt McGeeneyy büntette. Lendületbe is jött ettől, dobott egy tizenöt és egy tizenkét nyilast (121-es kiszállóval), ez pedig 5-2-es előnyt jelentett. Payne ezt lemásolta, de a kilencedik legben megint nem bírt kiszállni és így McGeeney nyert 6-32 arányban. Hiába dobott Payne imponáló 97 feletti átlagot, csak 25%-al dobta a kiszállót, míg ellenfele 54,55%-al tette ugyanezt.

Brendan Dolant nem látjuk túl sűrűn de most életjelet adott magáról Michael Rosenauer ellen. A rutinos észak-ír játékos három hat körössel került 3-0-ás előnybe, köszönhetően annak, hogy minden hibát kegyetlenül kihasznált. Rosenauer dobott egy öt köröst, de aztán megint eladott egy leget. Hiába dobott aztán még egy öt köröst, utána ezt Dolan is megtette. Dolan simán 6-2-re hozta le a mérkőzést, kiváló 66% feletti kiszállózásának köszönhetően.
Zárásként Dimitri van den Bergh és Michael Rastovits léptek pódiumra. A belga játékos két öt körössel kezdett első pályáról, aztán a negyedik legben csinált egy breaket miután az osztrák elrontotta a kiszállót. Az osztráknak nem ez volt az egyetlen rontása, a következő két legben is dobhatott duplára de egyik sem talált. Ez pedig sokba került, simán 6-1-re hozta így a kétszeres junior világbajnok a mérkőzést.

Esti program:
Vincent van der Voort kezdte az estét Dave Prins ellen. Prins két leges előnyre tett szert miután dobott egy tizenöt nyilast, illetve Vincent nem tudott kiszállni. A holland dobott egy tizenkét nyilast, de a következő leget megint bukta így a hátrány nem csökkent. A két leges előnyt őrizte Prins a hatodik leg végéig, aztán két legben sok tripla nélküli kört dobott és a holland egalizált. És ahogy az lenni szokott meg is nyerte a mérkőzést az a játékos aki lélektani előnybe került. Mind a ketten 91 körüli átlagon dobáltak, a kiszállókat Prins dobta jobban, de ez kevés volt.
Chris Dobey óriásit játszott Madars Razma ellen.A lett játékos dobott egy remek 95-ös átlagot és leget sem nyert, kiszállóra is csak egyszer dobhatott. Ezzel érzékeltettem mit művelt Dobey. A számok nyelvén: 103,66-os áltag, 60%-os kiszállózás, öt darab öt körös játék. Remek volt.

Gavin Carlin és Dragutin Horvat meccs már az elején eldőlt. Az angol két öt körössel elhúzott, majd a negyedik és ötödik legben kihasználta Horvat rengeteg hibáját és 4-1-es előnyt hozott össze, amit egy újabb öt körössel megfejelt. Két leget még összeszedett a német játékos, dobott egy 113-as kiszállót, de a kilencedik legben megint gondban volt a kiszállóval és 6-3-ra Carlin nyert. Horvat tizenkét nyilat rontott duplára, míg Carlin tizenötöt. 
Jeffrey de Zwaan esélyeshez méltón játszott Stefan Bellmont ellen. A fiatal holland időnként káprázatos dolgokat produkált. Például egymás után dobott két tizenkét nyilast, előbb 121-ről majd 156-ról kiszállva. Ráadásul a kiszállókat 75%-os pontossággal dobta meg. Ellenfele ugyan 1-0-ra tudott vezetni de utána 4-1-ig meg sem állt de Zwaan aki a végén 6-2-re nyert 97 feletti átlaggal.


Keegan Brown és Daniel Klose meccsén is elég egyértelműek voltak az esélyek. Ennek megfelelően alakult is a mérkőzs, 1-1 után Brown két leget is nyert. Ám a német játékos 3-3-ra alakította a mérkőzést. De ezek után már nem sok vizet zavart, kiszállóra is alig ért le így a vége 6-3 lett Brown javára aki 91,79-es átlaggal és 54,55%-os kiszállózással zárta a meccset.
Két BDO világbajnok Steve Beaton és Stephen Bunting mérkőzött egymással a hatodik párban. Egy tizenöt nyilassal nyitott Bunting, erre egy tizenkét nyilast dobott Beaton, amit aztán két hat körös követett. Az első breaket Beaton követte el, aki aztán megduplázta az előnyt egy 111-es kiszállót követően. Bunting szépített, de aztán az egyenlítéshez szükséges dupla kimaradt. 5-4-es Beaton előnnyel kezdődött a tizedik leg ahol Bunting megint egalizálhatott volna, de a duplák megint nem sikerültek, ez a Bronz Adonisz ellen pedig sokba került. Beaton 92,96-os átlaggal és 42,86%-os kiszállózással zárt, míg Bunting három ponttal jobb átlagot ért el, de tizenegy rontott kiszálló kísérlete volt.
Jamie Hughes és Ricardo Pietreczko mérkőzése sem sok kérdést hagyott a sorsolás után. Hughes szépen hozta is első két kezdését öt körből és csak azért nem ment el 3-0-ra mert pepecselt a duplákkal. Ám gondja nem sok volt, dobott még egy öt köröst, dobott egy 151-es kiszállós tizenkét nyilast is. 6-1-re nyert és csak azért lett 90-es átlaga mert 6/24-es kiszálló mutatót hozott össze.
Ryan Searle és Glen Durrant zárták az estét. Searle igen komolyan kezdett, előbb 110-ről majd 119-ről szállt ki és megnyerte az első három leget. Duzza ekkor ébresztőt fújt és kiegyenlített, köszönhetően egy négy és egy öt körösnek. Searle erre megdobta harmadik 100 feletti kiszállóját és újra vezetni tudott. Durrant ezt is egalizált, de Searle nem adott neki sanszot a vezetést átvenni. A tizedik legben Durrant kezében volt a döntő legre mentés ám elrontotta a kiszállót, Searle pedig negyedik öt körösével eldöntötte a mérkőzést. Durrant 97,86-os átlaga hat ponttal jobb volt, de Searle 66% feletti kiszállózása lett a döntő faktor.

 ere_5.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7214819372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása