9 Nyíl

Három kiemelttől elköszöntünk a délután folyamán

2019. május 11. 18:52 - Dart Major

European Tour 6 - European Darts Grand Prix 2019 - második nap, délutáni összefoglaló

Új nap, út forduló Sindelfingenben. Szombaton a legjobb tizenhatba jutásért mérkőztek meg a felek a European Darts Grand Prix keretein belül. Tegnap akadtak remek teljesítmények, voltak izgalmas meccsek, és borítékolható volt, hogy ma is ugyanez lesz. Lássuk tényleg így történt-e.
d2d634e6-b6ed-411d-895f-19a59427c3ad_2019-european-darts-grand-prix-logo_full.jpg

Délutáni program:
A délután legnagyobb nyertese Ryan Searle lett aki játék nélkül ment tovább, mivel James Wade visszalépett a versenytől. Ennek megfelelően hét meccset játszottak le a délután folyamán. Ezt a hét mérkőzést két csoportra lehet bontani, volt három sima mérkőzés, és négy szoros találkozó.
Sima meccs volt Gerwyn Price és Gavin Carlin találkozója. (Újra észak-ír játékost kapott Price, de ezúttal nem történt semmi). Price kiváló meccset játszott, 1-1 után valósággal állva hagyta ellenfelét. Zsinórban három öt köröst dobott, volt 137-es kiszállója is. Arró nem is szólva, hogy első két legét négy körből megoldotta. A vége 6-1 a 103-as átlagot összehozó walesi javára.

Keegan Brown és Ricky Evans is sima meccset vívott. A nem kiemelt Brown 0-1 után fordítani tudott 2-1-re, de ekkor még Evans egy tizenhárom nyilassal egalizált. Innentől azonban Evans el sem jutott odáig, hogy kiszállóra dobjon, Brown pedig dobta a tizenhárom és tizennégy nyilasokat, hogy aztán egy tizenkét nyilassal, 107-es kiszállóval 6-2-vel megnyerje a meccset. Brown 95-ös, Evans 94-es átlagot dobott, Brown ráadául 50%-os pontossággal szállt ki.

James Richardson és Mervyn King mérkőzése sem lett szoros. Kezdésnek Richardson 2-0-ás előnyt tudott kiharcolni, többek között egy négy körösnek hála. King ezt tudta egalizálni két öt körössel, majd egy tizenkét nyilassal vezetést is szerzett. Viszont ezután Richardson három öt köröst dobott, miközben King kihagyta 3-4-nél az esélyt az egyenlítésre és a tizedik leget két leges előnnyel kezdte meg a nem kiemelt Richardson. Ebben a legben King megint nem tudott kiszállni és így bukta a mérkőzést. King 100-as átlaga csak három nyert legre volt elég, mivel James Richardon 102 fölé jutott és minden második kiszálló kísérlete sikeres volt.

Michael Smith és Krzysztof Ratajski már szorosabb mérkőzést játszott. A lengyel két leges előnybe tudott kerülni a meccs elején, miután Smith baja meggyűlt a kiszállókkal. A három leges előnyért is dobott a lengyel, de a D16 nem sikerült és ettől Smith vérszemet kapott és öt leget nyert zsinórban. Ratajski nem is nagyon ért le "emberi" kiszállókra mire Smith már befejezte a leget. Egy kivétel volt, a hetedik leg ahol állt a zászló a lengyelnek, de mégse húzta be. A következő kettőt igen, ráadásul két tizenkét nyilassal. Egyenlíteni nem sikerült, ugyanis a bull nem jött, ezt pedig egy tizenöt nyilassal büntette Smith és 6-4-re nyert. Hiába a lengyel 101 feletti átlaga, a nyolc elrontott dupla most nem fért bele.

Jonny Clayton sem számíthatott könnyű meccsre Ross Smith ellen és ez be is jött. A közönség meg arra nem számított, hogy Smith hét körös kezdését, Clayton egy nyolc körössel fogja egalizálni. Szerencsére ezután jött két öt körös első pályáról, majd Clayton hátsó pályáról is dobott egy tizenöt nyilast. A walesi 4-2 arányban vezetett, hogy ez nem lett nagyobb előny azt csak magának köszönheti. De a két leges előny a mérkőzés végéig kitartott, hiába küzdött Smith. Mind a ketten 88-as átlagot dobtak, amit magyaráz, hogy Clayton tizenhat, míg ellenfele kilenc nyilat rontott el duplára.

A végére hagytam két döntő leges mérkőzést. Az elsőn Joe Cullen találkozott Mark McGeeneyvel. A mérkőzés koreográfiája nem volt túl bonyolult: 4-4-ig mindenki hozta a saját játékát. Ezek között volt parádés négy körös és 143-as kiszálló Cullentől, 135-ös kiszálló és tizenhárom nyilas McGeeney jóvoltából. A kilencedik legben Cullen megcsinálta az első breaket, miután ellenfele nem tudott kiszállni. De aztán a kocka fordult, Cullen a tizedik legban három tripla nélküli kört dobott ez pedig 5-5-ös állást eredményezett. A döntő legben jött egy tizenöt nyilas McGeeneytől és így újabb kiemelttől köszönhettünk el.

Generációk csatáját hozta az Ian White - Dimitri van den Bergh mérkőzés. Ian White 3-0-ás előnyt hozott össze, mégpedig csupa hat körössel, ami sokat elárul a belga ellenállásáról. Nyolc tripla nélküli kört dobott ugyanis három leg alatt. De nem adta fel az ifjonc, 13-12-16 nyilas sorozattal egalizált. Ez utóbbihoz kellet White hibája is.  De "Diamond" dobott egy tizenegy nyilast, hogy jelezze még mérkőzésben van. A belga erre egy tizenöt nyilassal válaszolt, és aztán a következő két leget behúzta az aki kezdett. Vagyis 5-5-ig jutottak és jött a döntő leg. Itt van den Berghnek négy meccsnyíl is jutott, de egyiket sem tudta bedobni. 20 pontra ráadásul egy szimpla 15-el kezdett... Ian White pedig a tizenkilencedik nyíllal megnyerte a mérkőzést. Jó, izgalmas párharc volt, mind a ketten 95-ös átlag fölött dobtak. A belgra ráadásul 45%-al kiszállózott ami jónak nevezhető, pont a végén remegett meg a keze.



Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8214821058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása