9 Nyíl

Egy ismeretlen fiatal oktatta a mezőnyt

2019. május 20. 10:09 - Denis Potvin

Players Championship 16, Barnsley – összefoglaló

A 21 éves Harry Ward, aki idén januárban nyert Pro Tour-kártyát, végigverte a mezőnyt a Players Championship vasárnapi fordulójában. Big H első komoly sikerét érte el, 2015-ben még a BDO junior vb-döntőjében kapott ki, 2014 óta a PDC tagja. Ward a vasárnapi döntőben Max Hopp ellen nyert. Arról se feledkezzünk meg (ahogy azt jeleztük is), hogy Robert Thornton kilencnyilast dobott, egész nap kiválóan versenyzett.

ward.jpg

Első forduló, 64 közé jutásért

Michael van Gerwen egy 104,2-es átlaggal nyitotta a versenyt, de még ennél is jobb volt a későbbi döntős, Max Hopp, aki 105,2-ün állt meg Mark McGeeney ellen. Döbbenetes alacsony volt a belga Dimitri van Den Bergh-é, aki 77,4-ig jutott, természetesen ki is esett. Az első forduló veszteséglistájához tartozik még a szombati két döntős, a győztes Glen Durrant, és a vesztes, Darius Labanauskas, valamint Simon Whitlock, Stephen Bunting is.

Második forduló, 32 közé jutásért

Kiváló teljesítmények volt ebben a szakaszban is. Ryan Meikle 101,2-es átlaggal sem tudott nyerni James Richardson ellen. Alan Tabern lenullázta Adrian Lewist. Elbúcsúztunk Benito van de Pastól, Justin Pipe-tól, Corey Cadbey-től is. A Lengyel Sas, Krzysztof Ratajski száz feletti átlaggal verte ki Alan Norrist, és Michael van Gerwen is elég könnyedén jutott a következő körbe.

Harmadik forduló, 16 közé jutásért

Robert Thornton itt már ihletett formában dobált. 6-4-re győzte le Michael van Gerwent, 11, 12, és 13 nyilas legje, 170-es kiszállója is. Régi önmagát idézte ezzel a meccsel, majd ahogy folytatta is. Itt búcsúzott még Kim Huybrechts, Jelle Klaasen is, valamint Peter Wright is befejezte. Snakebite hiába dobott 102,8-as átlagot, a döntő legben Vincent van der Voorts volt a jobb, és továbbjutott. Ki kell emelni Scott Taylort, aki 108-as átlaggal múlta felül Ross Smith-t, de Jose De Sousa 105,5-ös átlaga is tiszteletet érdemel.

Nyolcaddöntő

Thornton ismét félelmetes volt, de Krzysztof Ratajski is fantasztikusan játszott. Előbbi 104,3-as, utóbbi 106-os átlagot produkált. Thornton ezt még azzal fejelte meg, hogy odavágott egy kilencnyilast is a lengyelnek. Dave Chisnall és a 103,7-es átlagot produkáló Michael Smith is befejezte.

Negyeddöntő

Thornton továbbra is megállíthatatlan volt, Chris Dobey ellen is nyerni tudott. Jose De Sousa pedig megint odavágott száz feletti (102,6) átlagot. Harry Ward pedig Vincent Kamphuis, Madars Razma, James Richardson, és Michael Smith legyőzése után Nathan Aspinall ellen is nyeri tudott.

Elődöntő

Itt ért véget Robert Thornton menetelése, csak a döntő legben volt nála jobb Max Hopp, Harry Ward pedig Jose De Sousát állította meg, aki a legjobb négyesben is a legjobb átlagot produkálta 93,6-tal.

Döntő

Ward kezdett jobban, egy 133-as kiszálló után 2-0-ra vezetett. Max Hopp egyenlített, majd 3-3 után Ward egy 117-es kiszállóval, majd két 13 nyilas leggel, megint elhúzott, ezúttal 6-3-ra. De Hopp ismét utolérte, egy 150-es kiszállót is dobott. 7-7 után Ward kezdett, 134-es dobással, el i s húzott, de Hopp 100-as, 180-as körökkel utolérte. Ward érte le előbb, 68-ra kerekített, majd a harmadik nyilával ki is dobta a leget, ezzel eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Players Championship 16

Május 19., vasárnap, The Barnsley Metrodome

Nyolcaddöntő

  • Robert Thornton 6-3 Krzysztof Ratajski
  • Chris Dobey 6-0 Jonny Clayton
  • Danny Noppert 6-2 Dave Chisnall
  • Max Hopp 6-2 Alan Tabern
  • Nathan Aspinall 6-2 Adrian Gray
  • Harry Ward 6-5 Michael Smith
  • Scott Taylor 6-3 John Henderson
  • Jose de Sousa 6-5 Vincent van der Voort

Negyeddöntő

  • Robert Thornton 6-3 Chris Dobey
  • Max Hopp 6-3 Danny Noppert
  • Harry Ward 6-5 Nathan Aspinall
  • Jose de Sousa 6-1 Scott Taylor

Elődöntő

  • Max Hopp 7-6 Robert Thornton
  • Harry Ward 7-4 Jose de Sousa

Döntő

  • Harry Ward 8-7 Max Hopp

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr514837866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása