9 Nyíl

Újabb magyar dartsos mögé állt be szponzor

2019. május 20. 14:13 - Denis Potvin

Talán kevesen tudják, hogy Székely Pál mellett van még olyan magyar dartsos, aki egy szponzor jóvoltából szinte csak a dartsra összpontosíthat. A szerencsés Balogh Béla, a Club 501 játékosa, akit a Vir Zrt. támogat, ami óriási dolog. Szükség is lenne több ilyenre, hiszen elég körülnézni a keleti régióban (Ratajski, Razma, Labanauskas, Kciuk) hány játékosnak sikerült már betörni a PDC-be, és ott komoly eredményeket is elérni.

60335103_2395148684105766_7528959008531546112_n.jpg

Balogh Béla a hétvégét Lengyelországban töltötte Takács Gábor, Kovács Patrik, Czipó Vivien és Mézes Barbara társaságában, és részt vett a Winmau Polish Openen. Egyre több ilyen versenyre kell eljárni, hogy idővel sikeresen vegyük fel a küzdelmet a már előttünk járókkal.

A Balogh Béla-Takács Gábor páros a pénteki napon nagyon magabiztosan nyerte az első meccsét 3-0-ra. A következő meccsükön sajnos kikaptak 3:1 arányban, az ellenfél ki lett zárva, háromszori felszólítás, fél óra várakozás miatt. Majd mégis behívták őket, hogy az ellenfél játszani szeretne. Pihentebbek voltak, így aztán nyertek, a magyarok pedig a 33. helyen végeztek.

Szombaton az egyéni versenyek következtek. Balogh Béla a lengyel Grzegorz Mrózt 3-0-ra, a belga Robby Millert 3-2-re, valamint a szintén lengyel Karol Sitniket 3-1-re győzte le és csoportelső lett. Takács egy ötfős csoportban végzett szinten veretlenül az élen, ahogy Kovács Patrik is. Végül a főtáblára csak Takács jutott el, aki az angol Adam Mouldtól kapott végül 4-2-re, és a 17. lett. Czipó Vivien is veretlenül lett csoportelső, a főtáblán pedig két bravúrgyőzelemmel végül a 5. helyen fejezte be. Mézes Barbara sajnos három vereséggel búcsúzott.

A vasárnap aztán a fiúknál ugyanúgy alakult, ahogy a szombati. Veretlen csoportelsőség Baloghtól, Takácstól és Kovácstól. Aztán Balogh és a Kovács a következő körben kikapott, míg Takács ment még egyet, miután szintén vereséget szenvedett. A női eredmények egyelőre nem szerepeltek a verseny honlapján.

Ami a WDF-világranglistát illeti jelenleg 35 magyar férfi játékos szerepel rajta. Székely áll a legjobb, 39. helyen. Balogh Béla, aki tehát most kezdte komolyan a sorozatterhelést, három ponttal az 1317. Az biztos, hogy ő is előrébb lép erről a pozícióról, hiszen két hete nem frissült a rangsor. Ami a hölgyeket illeti, hét magyar játékos neve szerepel a ranglistán, Ihász Vera 22., Czipó Vivien pedig a 30. helyen áll.

Igazán jó lenne, ha már a szövetség nem tud, egyéni szponzorok álljanak a legjobbjaink mögé, hogy minél több ilyen hírről lehessen beszámolni. Pénteken Székely Pálnak drukkolhatunk, aki a Europe Tour következő állomásán, Zwolléban, a Dutch Darts Mastersen indul. A sorsolás majd csütörtökön, a holland selejtező után várható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8114838504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása