9 Nyíl

Székely Pál bemutatkozott a European Touron

2019. május 24. 23:23 - Dart Major

PDC European Tour 7 - Dutch Darts Masters - első napi összefoglaló

Különleges versenyhez érkezett az idei European Tour sorozat. Nekünk magyaroknak azért mert Székely Pál is színpadra lépett. Mégpedig Raymond van Barneveld ellen, aki miatt a hollandoknak is különleges volt a nap. Hiszen meglehet, hogy az ötszörös világbajnok utolsó alkalommal játszik hazai pályán. És persze ott van még a többi holland ász, akik miatt pokoli hangulat várható. Lássuk az első nap rövid összefoglalóját.
letoltes_23.jpg

Délutáni program:
Némi meglepetésre a délutáni program, két meccs kivételével tükörsima találkozókat hozott. Általában azért nem ilyen sima az összkép, de hát ezért is csodás a darts.
Szoros meccs lett Mickey Mansell és Kyle Anderson találkozója. Egészen komoly szinten kezdték a meccset, egy-egy első pályás öt körös után Mansell csinált egy négy körös break leget. Erre felelt az ausztrál két tizenöt nyilassal amik után 3-2-re vezetett. 4-3-ig őrizte a vezetést Anderson, de ezután három leget bukott zsinórban ami a meccsébe került. Mansell a 66,67%os kiszállózásának köszönheti sikerét, míg Anderson nyolc nyilat is elrontott.
A másik szoros mérkőzés Keegan Brown és Danny van Trijp csatája volt. Rögtön négy körössel és 121-es kiszállóval indított van Trijp, de ettől mintha megzavarodott volna és elbukott két leget zsinórban. De magához tért és nyert hármat egymás után, igaz Brown rontásai is benne volt ebben. Keegan dobott egy 138-as kiszállót de aztán megint két leggel ellépett a holland. Az angol két öt körössel kiharcolta a döntő leget, amit viszont egy hét körössel a holland nyert és jutott tovább. 92,77-es átlaggal tette le névjegyét van Trijp ami jó bemutatkozás volt hazai pályán.
Na és akkor jöjjenek a sima meccsek. William O'Connor megmutatta Ryan Joyce-nak miért is nem szabad kihagyni a helyzeteket. Joyce valami egészen pocsék16%-os kiszállózást hozott össze, és csupán 2-2-ig bírta a lépés ír ellenfelével. O'Connor dobott szép öt körösöket és amolyan átlagos hat körösöket amikre semmi válasz nem jött, így 6-2-es ír győzelemmel zárult a meccs.
Brendan Dolan amolyan oktatást tartott Wesley Plaisiernek. Az észak-ír játékos végig vezetve dominált a meccsen, izgulni sosem kellett, dobott négy öt köröst, 40%-al dobta a duplát és nyert 6-1-re. 
Florian Hempel PDC-s bemutatkozása igen impozánsra sikerült Ryan Harrington ellen. A német játékos kihasználta, hogy Harrington nincs igazán ott a meccsen, csak 83-as átlagot ért el az angol és egy duplát sem dobott be. Ezzel szemben Hempel kiszállt 156-ról, 101-ről, két öt köröst is dobott, kétszer 180-at is elért és nyert 6-0-ra. Erre talán kevesen fogadtak volna.
Arra viszont biztos sokan tettek némi pénzt, hogy Glen Durrant megveri Alexander Merkx-et. Duzza ezt meg is tette, 1-1 után már leget sem vesztett. Bár ha hozzáteszem, hogy volt huszonkét nyilasa is, és azt is megemlítem, hogy Merkx 11%-al kiszállózott és csak 77-es átlagot dobott akkor nem volt egy világraszóló diadal. A vége 6-1 lett és ehhez Durrantnak elég volt egy szolid 88,67-es átlag is.
Ha valaki csak azt látja, hogy Danny Noppert - Harry Ward 6-1, egyrészt meglepődik, hogy a legutóbbi Players Championship győztese simán kikapott. Másrészt legyint, hogy itt sima "alázás" volt. Pedig nem. Noppert tizenhárom nyilasára Ward egy tizenkét nyilassal válaszolt, szóval jól indult a találkozó. Ezután viszont Noppert tarolt, nem is akárhogy. Dobott 116-os kiszállós tizenöt nyilast, aztán tizenkét nyilast 132-ről kiszállva. Majd még két öt köröst. De mindezt úgy, hogy Ward ott volt a nyomában, két számjegyű kiszállón. Csak a holland 54% fölött kiszállózott és 104-es átlagot dobott. Míg Ward 103-as átlagához 33% kiszállózás párosult. Szóval jól játszottak mind a ketten.
Mike de Decker még Wardnál is rosszabbul járt. A derék belga játékos hiába dobott mesteri 104-es átlagot összehozta a sors Rowby-John Rodriguezzel aki 108 fölött zárt. A belga két öt körössel vezetett 2-0-ra, de utána... 14-15-13-14-10-13 nyilasok jöttek. Csupa öt körös és egy négy körös. Mesteri játék az osztráktól, aki 50%-al kiszállózott. Igencsak rendben volt a meccs.



Esti program:
Ebben a programban szintén akadtak tükörsima mérkőzések. Ilyen volt a Dennis Nilsson - Erik Hol meccs. Hol játékáról mindent elmond, hogy 68-as átlagot dobott, ennek pedig a vége csakis 6-0 lehetett. Főleg mert a svéd más szintet képvisel, dobott 130-as kiszállót, öt körösöket szóval nem volt kérdés.
Nem sok kérdés volt Mervyn King és Luke Woodhouse meccsén sem. King hamar eldöntötte a mérkőzést, hiszen az első három leget elvitte. Woodhouse rontott bőven így jogos volt a három leges különbség. Ám ekkor két leget elvitt, de erre King egy 130-as kiszállóval felelt, ami után 121-ről is kiszállt, ráadásul az ötödik körökben tette ezt. A vége 6-2 lett, King 95,21-es átlaga és 46%-os kiszállózása szép teljesítmény volt.
A hollandok egyik kedvence Vincent van der Voort sem bízott semmit véletlenre Andy Boulton ellen. Ugyan három leg után 2-1-es hátrányban volt a Holland Romboló, de utána Boulton elkezdte kihagyni a kiszállókat, vagy épp elfelejtett triplát dobni. Ezt pedig nem büntette Vincent és mind a négy következő leget megnyerte és ezzel győzött.
Richie Edhouse és Jimmy Hendriks sem lett maratoni hosszúságú. Hendriks vezetést szerzett, de Edhouse fordított, konkrétan öt leget nyert egymás után. Volt közte öt körös is, de akadt amelyik csak a nyolcadik körben dőlt el. A holland mélyen tudása alatt játszott, 79-es átlagával csak két leget tudott nyerni. Edhouse korrekt 91-es átlagot és 35%-os kiszállózást ért el.
Krzysztof Ratajski és Ross Smith mérkőzése szoros találkozónak indult. 3-3-ig mindenki hozta a saját kezdését. Smith dobott tizenkét nyilast is 103-as kiszállóval, Ratajski pedig egy tizenöt nyilassal vétette magát észre. Aztán két tizenegy nyilast is dobott a lengyel ez pedig egy 6-3-as győzelmet hozott a számára. Smith átlaga 99,51 lett, Ratajski pedig 97,45-ös teljesítményt hozott össze.


Alan Norris és Steve Beaton izgalmas meccset játszottak.3-3-ig szépen ment minden a maga medrében, mindenki behúzta a kezdését. Norris játszott jobban, dobott öt köröst, az ötödik legben pedig 170-ről kiszállt a negyedik körben. Beaton eközben hat és és hét körösöket dobott. Ám a hetedik legben hátsó pályáról dobott egy tizenöt nyilast a Bronz Adonisz, méghozzá 110-es kiszállóval. Norris visszabreakelt, de aztán Beaton újabb öt körösével megint megszerezte a vezetést. A tizedik leget is elvitte Beaton egy maratoni kiszálló csata végén, így Ő jutott tovább.
Max Hopp és Nathan Aspinall mérkőzése ígérkezett a nap slágerének. Az is lett. Aspinall két tizennégy nyilassal 2-0-ás előnybe került, aztán Hopp dobott két öt köröst. Bár Aspinall mind a kétszer dobott a legért, de ezek nem jöttek össze. Így lett 4-0 helyett 2-2. Majd a német még három leget elvitt és ezzel 5-2-es tetemes előnybe került. Megrázta magát az angol, jött egy négy és egy öt körös is, sőt az egyenlítés is sikerült neki, jöhetett a döntő leg. Ezt tizennégy nyílból a német dobta meg és ő lépett tovább.


Székely Pál nagy napja is eljött, játszhatott ugyanis Raymond van Barneveld ellen. Sőt a vezetést is sikerült megszerezni egy hét körössel. A második leghez is voltak nyilai, de nem mentek be és a holland egyenlített. Pedig egy 2-0-ás előny sokat érhetett volna. A harmadik legben villant va Barneveld, jött egy tizenöt nyilas mégpedig 156-os kiszállóval. Majd kezdésből egy tizenhat nyilas, amit megfejelt egy négy körössel, amit 126 pontról fejezett be. A hatodik legben a bullt hibázta el Székely, ezt megbüntette a holland és egy legre került a meccstől. A hetedik legben ipari mennyiségben hagyták ki a kiszállókat, de a sors Pengének kedvezett és sikerült szépíteni. De a nyolcadikban megint jött egy nagy kiszálló a hollandtól, konkrétan egy 149-es, így a papírforma bejött és 6-2-vel van Barneveld ment tovább.

A nap eredményei egy csokorban:

Ryan Joyce 2-6 William O'Connor
Mickey Mansell 6-4 Kyle Anderson
Brendan Dolan 6-1 Wesley Plaisier
Florian Hempel 6-0 Ryan Harrington
Mike De Decker 2-6 Rowby-John Rodriguez
Keegan Brown 5-6 Danny van Trijp
Alexander Merkx 1-6 Glen Durrant
Danny Noppert 1-6 Harry Ward
Alan Norris 4-6 Steve Beaton
Dennis Nilsson 6-0 Erik Hol
Luke Woodhouse 2-6 Mervyn King
Ross Smith 3-6 Krzysztof Ratajski
Andy Boulton 2-6 Vincent van der Voort
Max Hopp 6-5 Nathan Aspinall
Pal Szekely 2-6 Raymond van Barneveld
Ritchie Edhouse 6-2 Jimmy Hendriks
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7814857134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása