9 Nyíl

A BDO világbajnoka kiverte a PDC világbajnokát

2019. július 22. 00:15 - Denis Potvin

Betfred World Matchplay - Blackpoool, második nap, esti program

Az izgalmas délután után, a World Matchplay második napjának esti programjában (a tornán ez volt az egyetlen nap, amikor délutáni program is volt) James Wade megköszönheti Jeffrey De Zwaannak, hogy ilyen bőkezűen szórta el a duplákat, és hagyta magát megverni. Mensur Suljovic majdnem lemásolta Ian White-ot. Michael van Gerwen pedig - fogalmazzunk úgy - bemelegített a tornára. A hétfő hajnalba átnyúló meccsen pedig a BDO korábbi, háromszoros világbajnoka legyőzte a PDC-ben kétszer is vb-első Adrian Lewist.

eaccgyrxoaewofo.jpg

James Wade-Jeffrey De Zwaan 13-12

Egy hihetetlen nagy csatával nyitott az este, James Wade csak a tie-breakben tudta legyőzni Jeffrey De Zwaant, azaz 13-12 lett az angolnak. Wade egy 160-as kiszállóval nyerte az első legét. Aztán a holland egy 11 nyilas körrel, majd egy bullos, 119-es kiszállóval már 3-1-re vezetett, de így is 3-2 előnnyel mehetett az első pihenőre. De Zwaan borzasztóan dobta a kiszállókat, majd Wade-nek összejött egy 116-is checkout, de így is 6-4-es holland előnynél jött a második pauza.

De Zwaan továbbra is megengedhette magának azt a luxust, hogy száz alatti kiszállókat csak az ötödik, hatodik nyilára dobjon meg, így is 9-6 volt a javára. A bukását aztán tényleg a duplák hozták. Két elhibázott D20, egy elhibázott bull után már Wade vezetett 10-9-re. De innen is sikerült visszajönnie, és 12-11-re már ismét ő vezetett. Megint két meccsnyíl, megint kétszer a D20-ra, és megint két elhibázott dobás, jöhetett a mindent eldöntő leg, amelyet ráadásul ő kezdett. 163-ról 32-re rakta le magát, de Wade nem adott több sanszot, és 80-ról két sima húszas után megmutatta, hogyan kell megdobni a D20-at.

wade_3.png

Mensur Suljovic-Jermaine Wattimena 10-1

A folytatás viszont nagyon sima lett, és közel jártunk Ian White délután 10-0-jához. Mensur Suljovic még csak nem is olyan eget verő, 96,76-os átlaggal intézett el egy másik holland játékost, Jermaine Wattimenát, akinek ezen a meccsen csak 82,02 jött össze. 3-0 után jött Wattimena egyetlen pontja, és Suljovicnak olyan nagyon nem is kellett megerőltetnie magát, hiszen csak elég volt a duplákat 55,56 százalékosan dobni. Két 13, és három 14 nyilas kör azért összejött az osztráknak.

suljovic_1.png

Michael van Gerwen-Steve Beaton 10-6

A torna előtt a holland világelső azt nyilatkozta, hogy ha jó formában van, nincs a világon olyan játékos, aki képes lenne megállítani őt. Nyilván, önbizalomtól duzzadó szavak ezek, és van is nem kevés alapja, de akkor szögezzük le, Steve Beaton ellen nem élete csúcsformáját mutatta. 93,45-ös átlagon zárt, végül 10-6-ra nyerni is tudott, de a kiszállói egészen a végéig siralmas százalékot mutattak (15 százalék alatt is álltak). Az 1-0-t például úgy érte el, hogy a 32-re öt nyilat is elpazarolt. Aztán 28-ra besokalt, majd megint öt nyilat dobott pocsékba. Ezzel együtt is 4-1-es előnnyel ment az első pihenőre, mert Beaton nem tudta ezeket a hibákat kihasználni. Aztán volt Beatonnak is egy-két szép köre, 6-4-re zárkózott a második etapban. A végére Michael van Gerwen némileg összekapta magát, 11, 13 és 14 körös lege is volt, végül behúzta a meccset. Mondjuk úgy, ez egy bemelegítő meccs volt.

gerwen_5.png

Adrian Lewis-Glen Durrant 4-10

Pikáns meccsel zárult a vasárnap éjszaka, vagy inkább a hétfő hajnal. Még a hét elején jött az – hát, hogy is mondjuk, inkább nem vicces, de bulvárnak feltétlen – megfelelő hír, hogy a BDO egykori királya, Glen Durrant 5000 fontot fizetett volna Adrian Lewis bevonuló zenéjéért. Persze, balga dolog ilyet nem csak kérni, de még az ötlet szintig is eljutni. Persze az angol sajtó által kreált viccet (amelyben mind a két játékos benne volt) a hazai média nagy része habzsolva vette át. Az egész csak egy geg volt, amit ketten találtak ki, éppen azért, mert a World Matchplay első fordulójában egymás ellen játszottak, és jó ötlet volt egy kis zrika.

A színpadon aztán már nem volt vicc. Bevonuló zene ide, vagy oda, Durrant remekül kezdett, vagy éppen Lewis ragadt be, hiszen az első szünetnél Durrant 4-1-re ment el, Lewis 83,45-ös átlagon állt, ami azért nagyon szokatlan tőle. Durrantnak 101-es kiszállója is volt. Lewis erősen nyitott aztán, 11 nyilas körrel szépített, de aztán beragadt. Durrant egymás után hat leget nyert, ötkörös legnél rosszabbat nem dobott, már száz felett is járt az átlaga, de mivel az utolsó 32-öt csak a harmadik nyílból dobta ki, így 99,98-cal. 8-2-es Durrant-előnnyel mentek a második pihenőre.

Lewis próbálta életben tartani magát, kétszer is 25-ról kiszállva 9-4-re jött fel. A hatodik 180-asát dobta, miközben Durrant élete első World Matchplay három T20-asát verte be, az utolsó leget Durrant kezdte, 40-re kerekített a végén, és másodikra jött a D20. A BDO korábbi világbajnoka legyőzte a PDC korábbi világbajnokát.

67573682_2346660712081565_7875358716638265344_n.png

Hétfőn az első forduló utolsó meccsei jönnek 20 órától, a Sport TV-n. A menü pedig:

Jonny Clayton-Keegan Brown

Simon Whitlock-John Henderson

Daryl Gurney-Ricky Evans

Peter Wright-Vincent van der Voort

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr614974160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása