9 Nyíl

Székely Pál három meccset hozott Luxemburgban

2019. július 30. 14:31 - Denis Potvin

Adósak vagyunk még egy hétvégi verseny felelevenítésével, amelyen négy magyar honfitársunk vett részt. Péntektől szombatig rendezték a Luxembourg Darts Opent, illetve a Luxembourg Darts Masters. A B-kategóriás BDO-versenyen Balogh Béla, Bús Ádám, Székely Pál és Pejó Balázs képviselte a magyar színeket. A versenyt amúgy Luxemburg legnagyobb fedett sport és kulturális csarnokában, a 8300 nézőt befogadó D”Coque-ben rendezték. Mindjárt meg is mutatjuk, milyen eredményekkel. Egy angol 13 éves majdnem sokkolta a tömeget.

coque.jpg

Szombaton a One80 Luxembourg Darts Opent rendezték. Balogh Béla erőnyerőként kezdett az 512 között, majd az angol Jason Marriott következett, aki 4-0-ra verte a Club501 dartsosát. Bús Ádám már az első körben búcsúzott, a lengyel Krzysztof Engel 4-0-val volt jobb. Székely Palinak sikerült egy meccset nyernie. Erőnyerőként kezdett, a 256 között a némyet Sebastian Theisingert 4-0-ra verte, utána azonban kikapott, egy végsőkig kiélezett csatában 4-3-ra, a holland Jitse van der Waltól, és nem jutott a legjobb 64 közé. Pejó Balázsban is csak egy kör jutott, kiemeltként az angol Jared Cole-t kapta, és 4-0-s vereséget szenvedett.

Egy győzelem és három vereség után jobb folytatásban reménykedtünk a Luxembourg Mastersen. Balogh Béla megint erőnyerő volt az 512 között, de aztán 4-1-re kapott ki az angol Adam Edgartól. Bús Ádám ezúttal nyert két leget, de ez is kevés volt a holland Gijsbert van Maisen ellen. Székely Pál ezúttal nagyot menetelt, igaz előbb erőnyerő volt, aztán nem volt ellenfele, majd 4-0-ra nyert a német Nico Wagner, 4-2-re a belga Sven Verdonck ellen. A tábladöntőben 4-1-es vereséget szenvedett a walesi Wayne Warren ellen, aki tavaly negyeddöntős volt a BDO-világbajnokságon. Pali három győzelemmel, vasárnap a 17. helyen fejezte be a versenyt. Pejó Balázs alaposan belehúzott, a kétszeres világbajnok, Scott Waites ellen kezdett, sajnos leget sem tudott fogni.

A magyarok tehát Székely három sikere mellett nyolc vereséget szenvedtek el (Székely statjait itt lehet megnézni). Nézzük, kiknek a sikerével ért véget a luxemburgi kaland. Nagyon kiemelnénk az angolok 13 éves játékosát, Leighton Bennettet, aki szombaton döntőzött, vasárnap a 129. lett, de ezzel is a BDO rangsorában a 32. helyre jött fel. Kalaplengetés.

One80 Luxembourg Open

  • Férfi egyes: 1. Martin Kleemaker (holland), 2. Leighton Bennett (angol), 3. Gary Stone (skót) és Cody Harris (új-zélandi).
  • Női egyes: 1. Alieen de Graaf (holland), 2. Laura Turner (angol), 3. Jo Clements (angol) és Deta Hedman (angol).
  • Fiú egyes: 1. James Beeton (angol)
  • Lány egyes: 1. Femke de Vuyst (belga)

Luxembourg Masters:

  • Férfi egyes: 1. Richard Veenstra (holland), 2. Luc Peters (holland), 3. Gary Stone (skót), Wayne Warren (angol).
  • Női egyes: 1. Alieen de Graaf (holland), 2. Deta Hedman (angol), 3. Kristy Hutchinson (angol) és Priscilla Steenbergen (holland).
  • Fiú egyes: 1. Pim van Bijnen (holland).
  • Lány egyes: 1. Femke de Vuyst (belga).

A férfi győztes 1800, a női 600 eurót vihetett haza. A férfiak mezőnyében 308-an, a nőknél 58-an indult.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4914987176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása