9 Nyíl

Michael van Gerwen idén már nem indul Players Championshippen

2019. július 31. 22:20 - Denis Potvin

A hollandok megasztárja a 2019-es szezonban az elsőt (109,45-ös átlaggal), illetve a harmadik (105,72) versenyt is megnyerte a Pro Tourba számító sorozatban. Ennek ellenére úgy döntött, hogy az idei szezonból hátralévő tíz versenyen már nem vesz részt.

maxresdefault_23.jpg

Ebben a szezonban eddig húsz versenyt rendeztek az értékmérőnek, felhozó versenynek tökéletesen megfelelő Players Championshipben. Van Gerwen az első négyen ott volt. Kétszer nyert, egyszer negyeddöntős, egyszer pedig nyolcaddöntős volt. Majd májusban újabb két versenyen (15-16) vett részt, itt egy elődöntő, majd egy 17. hely jutott neki. Idén a németországi Hildesheimben kettő, majd Barnsleyban hat, illetve Dublinban kér verseny lesz még, de ezeken már nem látja a nagyérdemű.

A hétvégén azért nem utazik Németországba, mert Zoé lánya a születésnapját ünnepli, és további versenyeken sem szívesen venne részt. Kitérő választ adott, hogy később esetleg indulna-e, inkább jobban jövedelmezőbb haknikon indulna a felszabadult idejében.

A Live Darts honfitársát, Vincent van der Voortot is megszólaltatta, akinek az a véleménye, hogy Michael van Gerwennek igeni szüksége lenne ezekre a Pro Tour versenyekre, hogy egy-egy komolyabb összecsapáson már felkészültebben tudjon versenyezni.

Erre van Gerwen is válaszolt. Szerinte az igaz, hogy tavaly több versenyt játszott, mint most, az eredményei is jobban voltak, mint most, de mindig próbál javítani a játékoán.

„Ezek a Pro Tour események továbbra is nagyon jó versenyek a ritmus megszerzéséhez. Talán kevesebbet játszok itt-ott, de nem fogok kevesebbet fellépni. Az igazi versenyeken nem veszek részt, de a formát karban tartom.” - zárta le a világelső.

Tény, Michael van Gerwen a világbajnokság elnyerése óta a The Masterst, két Players Championshippet, négy European Tourt és a Premier League-t is megnyerte. Május 23-a óta viszont semmit, pedig indult két ET-versenyen, a World Cup of Dartson, két World Series of Dartson és a múlt héten, a World Matchplayen is. Nem hisszük, hogy Gerwen leszállóágban van, de legutóbb 2013-ban fordult elő, hogy három hónap alatt egyetlen versenyt sem nyert meg.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2714989392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása