9 Nyíl

Michael van Gerwen megint letarolta a mezőnyt

2019. augusztus 24. 14:50 - Denis Potvin

World Series of Darts, New Zeeland Darts Masters 2019 – 2. nap, összefoglaló

8-5, 8-3, 8-1. Ez nem valamiféle fogadási kombináció. Ez Michael van Gerwen szombati eredményei Hamiltonban, amellyel egymás után másodszor nyert versenyt a World Series of Dartsban, ezúttal Hamiltonban, Új-Zélandon. Tavaly az Auckland Mastersen ugyanígy, hét legnyi különbséggel, 11-4-re győzte le Raymond van Barneveldet, aki megint megmutatta, hogy képes komoly eredményeket elérni utolsó profi évében is.

ecurzy3xuaatkfb.jpg

Negyeddöntő

A Peter Wright-rajongók legnagyobb bánatára, Snakebite még mindig nem találta meg önmagát. Viszonylag simán kikapott James Wade-től, aki már az elején eldöntötte a meccset. Nagyon gyorsan meglépett 5-0-ra, és onnan már nem nagyon volt visszaút. Wright egy 139-es kiszállóval szépített ugyan, majd egy 120-assal már 5-2-re jött fel. De Wade a kezdéseire nagyon figyel onnantól kezdve, 104-es kiszállója is volt, a korán megszerzett előnnyel behúzta a meccset.

Következett Raymond van Barneveld és Daryl Gurney meccse, és bár az északír hat 180-ast is dobott, Barney higgadtságát ezúttal nem tudta felülmúlni. Gyakorlatilag végig fej-fej mellett mentek, 6-6 után a holland hozta a kezdését, és hiába nyitott Gurney egy 180-assal, a végén ismét meggyűlt a kiszállóval a baja, Barney 207-ről egy 140-nel rakta le magát, majd a második tűvel kidobta a 67-et (T17, D8). Ennyi.

Úgy nézett ki, hogy a szombat délelőtt legnagyobb meccsén Gary Anderson képes lesz meglepni Michael van Gerwent. A skót világbajnok irányította az elején a meccset, 11 nyilas lege is volt, ahogy van Gerwennek is, 5-5-nél fordult aztán a kocka. Jött a világelső, 11, 15, 11 nyilas kör, és máris vége volt. Hiába dobált Anderson is kiválóan, nem sikerült megfogni nagy ellenfelét. A sort a végén Rob Cross és a pénteken meglepetésre továbbjutó Ben Robb zárta. Azért (is) fantasztikus ez a sorozat, mert megint megismertünk egy nagyon szimpatikus és tehetséges játékost. Ben Robb már 5-0-s vesztésre is állt, de úgy, hogy végig kiválóan jött fel, száz alatt, de bőven kilencvenes átlag fölött állt. Kicsit a kiszállókkal gyűlt meg a baja, de képes volt tartani így is a lépést egy világbajnokkal. Simán kikapott a végén, de nagyon jól játszott. Róla is hallani fogunk még a jövőben. Ez biztos.

Elődöntők

James Wade nagyot ment a negyeddöntőben, a fináléért azonban Barney Army kiváló játékkal állta az útját. A holland az elején brékelt, majd a szünet után ismét, így 5-2-es vezetéssel gyakorlatilag meg is ágyazta a döntőjét. A saját kezdéseire kellett csak figyelnie, de aztán Wade egyszer visszajött. 6-5-ös holland vezetésnél szépen lerakta magát 60-ra, de mielőtt még azon gondolkodhatott volna, hogyan dobja ki, Barney beleállt a 154-be, és két triplával, D20-szal kidobta. Szegény Wade már csak mosolygott rajta, ahogy azon is, amikor Barney egyszer véletlenül helyette akarta a leget kezdeni. A végén a kézfogás maradt neki, Barney egy idei Players Championship után ismét döntőt játszhatott.

Rob Cross sem tudta megállítani a száguldó Michael van Gerwnt, de azért hozzá kell tenni, hogy kezdeti hatalmas lendület után leült picit a meccs. Akkor még mind a ketten bőven száz feletti átlagnál jártak, a vége a 96 és 93, valamint egy sima holland siker lett. Van Gerwen elképesztő dolgokat művel így is. Volt, hogy 177-es kezdés után 170-nel tette le magát D8-ra, meg tudott olyan leget is nyerni, amikor 227 pontja volt a 72-vel szemben, dobott 118-as kiszállót is, a legvégén pedig könyörtelenül megbüntette, hogy Cross a 118-as kiszálló végén, két tripla 18 után, mellé dobott a D16-nak.

Döntő

Nagy várakozás előzte meg Raymond van Barneveld ilyen visszatérését, de sajnálatra nem tartott sokáig a lendülete. 15-17 nyilas legekkel Michael van Gerwen 5-0-ig meg sem állt, Barney a szünet előtt szépített, de aztán már csak gratulálni tudott. Az idén visszavonuló játékos kilenc lehetőségéből csak egyetlen duplát talált el, de talán ez is kevés lett volna az óceániai túrát két tornagyőzelemmel ünneplő honfitársa ellen.

d1_2.png

Negyeddöntők

  • James Wade 8-4 Peter Wright
  • Raymond van Barneveld 8-6 Daryl Gurney
  • Michael van Gerwen 8-5 Gary Anderson
  • Rob Cross 8-3 Ben Robb

Elődöntők

  • Raymond van Barneveld 8-5 James Wade
  • Michael van Gerwen 8-3 Rob Cross

Döntő

  • Michael van Gerwen 8-1 Raymond van Barneveld
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr715022782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása