9 Nyíl

Egyre erősebb az ET-selejtezők mezőnye

2019. augusztus 29. 10:46 - Denis Potvin

Egy picit még érdemes elemezni, a hétvégén, Prágában lezajlott négy European Tour-selejtezőket, amelyeken összesen hat magyar játékos próbált szerencsét. Sajnos, a tornagyőzelem, így az ET-főtáblára való kijutás most sem sikerült, de a két nap sok tanulsággal szolgált a versenyzőknek, akik közül páran meg is szólaltak a torna után.

69345679_2300207743432004_4471377902247608320_n.jpg

Az első versenyen az Austrian Darts Championshippért (ami hétvégén kezdődik) selejteztek. 28 induló volt, közte feltűnően sok, összesen hat orosz is. A versenyt végül Adam Gawlas nyert, aki néhány nappal korábban, a hildesheimi PDC Development Tour egyik versenyén hat meccset nyerve végül az elődöntőben esett ki. Gawlas a másik cseht, Martin Popelka ellen nyert 6-2-re, 79,68-as átlaga volt. A legjobb magyar a negyeddöntőig jutó Lakatos Gergely volt.

A második tornán a 11. ET, European Darts Matchplay volt a cél. Itt is Lakatos Gergely jutott a legtovább, egészen az elődöntőig, de ott Borisz Kolcov állta az útját. Az orosz a PDC Challengereken erősödik, és ez az erősödése ezen a hétvégén is kiütközött. Nem csak, hogy eljutott nem egyszer a százas átlagig, tornát is nyert (11. selejtezőjét elbukta Krzysztof Kciukkal szemben 6-5-re).

Kolcov a négy verseny mindegyikén eljutott a negyeddöntőig, egy tornagyőzelmet, egy finálét, és egy eldöntőt könyvelhetett el. Nyilván, itt csak a végső sikerért járt pénz. A magyaroknak is meggyűét vele a baja. Székely Pált háromszor, Balogh Bélát, Kovács Patrikot és Lakatos Gergelyt 1-1-szer győzte le. Nem csak ezek miatt, de Kolcov rövidesen nagyobb tornákon is komolyabb sikereket érhet el.

A vasárnapi első tornán, Kolcov a lengyel Sebastian Steyer ellen 6-0-ra nyerte a döntőt. Végső János pedig a legjobb magyarként eljutott az elődöntőig. Steyer állította végül meg. A sorozatot pedig a Gibraltar Darts Trophy selejtezője zárta. Itt már a mieink a negyeddöntőig sem tudtak eljutni. A finálét egy magas színvonalú meccs zárta, amelyben Kciuk 6-5-re győzte le Gawlast. Előbbinek 84,84, utóbbinak 88,64-es volt az átlaga. Gawlas 144-es kiszállót, 14 nyilas leget is produkált.

A mezőny a négy versenyen:

  • Austruan Darts Championship (Schwechat) (28 fő): 11 cseh, 6-6 magyar és orosz, 3 lengyel, 1-1 fehérorosz és horvát.
  • European Darts Matchplay, Mannheim (28 fő): 11 cseh, 6-6 magyar és orosz, 3 lengyel, 1-1 fehérorosz és horvát.
  • International Darts Open, Riesa (27 fő): 11 cseh, 6 orosz, 5 magyar, 3 lengyel, 1-1 fehérorosz és horvát.
  • Gibraltar Darts Trophy (26 fő): 10 cseh, 6 orosz, 5 magyar, 3 lengyel, 1-1 fehérorosz és horvát.

A szakmai tapasztalatokat nyilván mindenki levonta a torna után. Székely Pál arról mesélt, hogy nagyon erős, és kiegyenlített mezőny gyűlt össze. A saját teljesítményét értékelve megjegyezte, az újraépítkezés fázisában van, amelynek egyik állomása volt ez a négy verseny. A páros-vb utáni mentális visszaesésből próbál építkezni előre, és ezen a tornákon sem az átlagok voltak az elsődleges mérőpontok. Az előre vezető úton, voltak olyan meccsei, amik érdemesek arra, hogy a cél felé minél előrébb jusson.

Lakatos Gergely arra kérdésünkre, hogy milyennek értékelné a hétvégét, az alábbit válaszolta: „Keményen dolgozok azért, hogy vissza hozzam azt a játékomat amire én képes lehetek és ehhez ez a hétvége is fontos volt. Mindig motiválja az embert, ha ilyen közegbe játszhat. Az első napon voltak biztató dolgok amiből lehet építkezni. Ismét egy tanulságos hétvégén vagyok túl.”

Míg Végső János azt mondta tornákról, hogy: "Nem sikerült túl jól a kvalifikáció, elődöntős voltam ott kaptam ki. Voltak jó momentumok de sajnos most ez erre volt elég. Következő feladat körülbelül egy hónap múlva, Vecsésen a vb-selektező, remélem ott majd sikerül."

A magyarok hétvégi eredményei:

  • Lakatos Gergő: 5 győzelem, 4 vereség
  • Végső János: 5 győzelem, 4 vereség
  • Székely Pál: 2 győzelem, 4 vereség
  • Kovács Patrik: 2 győzelem, 4 vereség
  • Balogh Béla: 1 győzelem, 4 vereség
  • Balló Sándor: 1 győzelem, 2 vereség (vasárnap már nem indult)
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9615029510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása