9 Nyíl

Sorra hullottak a kiemeltek Schwechatban

2019. augusztus 31. 23:27 - Denis Potvin

Austrian Darts Championship, European Tour 10. - Multiversum, Schwechat.

A csendesebb délután után igazi meglepetés-cunamival indult az este Schwechatban, az Austrian Darts Championship második napjának esti programjában. Nathan Aspinall, Daryl Gurney, Jonny Clayton egymás után hullottak el, aztán nagyjából helyre állt a világ rendje, de végül a pénteken majdnem kilencnyilast dobó Jeffrey De Zwaan még odaszúrt egy fricskát.

edvaixevuaal87t.jpg

Nathan Aspinall és a pénteken a Hannes Schniert nagy csatában legyőző Keegan Brown meccse nyitotta az estét. Brown pénteken csak 80,53-as átlagra volt képes, most azért egy 99,57 kellett a 6-4-es sikerhez. Brown 3-1-től kezdve folyamatosan tartotta a kétleges előnyét, az sem zökkentette ki, hogy Aspinall 121-es kiszállót is odavert neki. Már 5-3-as vezetésénél is volt meccsnyila, végül nagy előnnyel vezetve behúzta a meccset. Brown ebben a szezonban már ötödször jut el az utolsó napra, azaz a legjobb 16-ba European Touron. Estére is jutott egy Rodriguez testvér, de Rowby-John Rodriguez nagyobb sikerrel járt, mint délután a testvére. Pénteken még Josh Payne ellen nyert nagy csatában, most pedig a 101,05-ös átlagot dobó Daryl Gurneyt sikerült legyőznie. Röpdöstek a 12-13-14 nyilas legek, Rodriguez pedig a jobb kiszállózása miatt örülhetett.

Jonny Clayton volt az este harmadik kiemeltként búcsúzója. Őt a holland Mike De Decker tréfálta meg. Ez a találkozó nem a hatalmas átlagokról szólt (De Decker 80,01-vel ment tovább), de a siker így is siker. Clayton 19 duplát rontott el a meccsen, így nehéz nyerni, De Decker pedig egyik legben egy 158-as kiszállót mutatott be. Hatalmas meccs volt, talán az egyik legjobb Peter Wright és Dimitri Van den Bergh összecsapása, ami az utolsó legben dőlt el. Wright szépen kezdett, 3-0-ra ment el, sőt, 5-2 is volt Snakebite javára. Aztán a belga egyenlített, pedig Wrightnak már meccsnyila is volt. Végül a skót nagy előnnyel jutott le D8-ra, és egyből jött is.

Véget ért Adam Gawlas menetelése. A fiatal, még csak 17 éves cseh tehetség pénteken 99,2-es átlaggal nyert Ross Smith ellen. Gawlas Development Tour-elődöntős volt, a hétvégén, Prágában halászta el többek között a magyarok orra elől is a továbbjutást. A pénteki parádét már szombaton nem tudta megismételni, mindössze 84,08 jüött össze Mensur Suljovic ellen, de így is érdemes lesz a pályafutását ezután is követni. Annál is inkább, mert a PDC hivatalos honlapja szerint Gawlas fél éve foglalkozik komolyabban a darts-cal. Nem indult rosszul.

Luke Humphries is ott kopogtat már jó ideje a PDC küszöbén. Az első fordulóban Jamie Hughes-t győzte le egy kilencven körüli átlaggal, szombaton azonban elég simán kikapott Joe Cullentől. Az átlaga rosszabbak lettek, Cullen pedig a 6/21-es kiszállózása ellenére is hozta a kötelezőt. Ahogy Michael van Gerwen is. A holland megmutatta azért, hogy nem véletlen világelső, 102,7-es teljesítményével, és 6/7-es kiszállózásával az egész szombat legjobb teljesítményét produkálta Kyle Anderson ellen. Volt 11, 12 és 13 nyilas köre is.

Az estét Darren Webster és Jeffrey De Zwaan zárta. De Zwaan pénteken Christian Gödlt győzte le 6-3-ra. Az utolsó legben mindössze egyetlen egy tűre volt a kilencnyilastól, kétszer jött a 180, majd a T20, a T19 is, de szimpla 12 lett a vége. Webster ellen is jól kezdett, két hosszabb leg után nagyjából felvették a ritmust és kilencven közeli átlagon dobáltak. De Zwaannak volt egy csodálatos, 10 nyilas lege, de Webster 4-4-nél újra egyenlített. De Zwaan aztán újra megrázta magát, nagy előnnyel húzta be saját kezdését, aztán hátsó pályáról egy 180-nal, 123-mal, 140-nel kilenc nyílból 58-ra rakta le magát. Naná, hogy a másodikra, azaz a 11. nyilára kidobta, és ott lesz a vasárnapi programban is.

2019 Austrian Darts Championship

2. forduló, esti szakasz

  1. Keegan Brown 6-4 Nathan Aspinall
  2. Rowby-John Rodriguez 6-4 Daryl Gurney
  3. Mike De Decker 6-3 Jonny Clayton
  4. Peter Wright 6-5 Dimitri Van den Bergh
  5. Mensur Suljovic 6-2 Adam Gawlas
  6. Joe Cullen 6-2 Luke Humphries
  7. Michael van Gerwen 6-2 Kyle Anderson
  8. Darren Webster 4-6 Jeffrey de Zwaan

A vasárnapi program

3. forduló, 13 órától

  • Gerwyn Price v Vincent van der Voort
  • Adrian Lewis v Cameron Menzies
  • Mensur Suljovic v James Wilson
  • Ian White v Keegan Brown
  • Rowby-John Rodriguez v Mike De Decker
  • Peter Wright v Joe Cullen
  • Dave Chisnall v Ricky Evans
  • Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan

Este 19:15-től pedig jönnek a negyeddöntők, aztán az elődöntők, végül a finálé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4915033980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása