9 Nyíl

Menzies ezúttal a kétszeres világbajnokot verte ki

2019. szeptember 01. 17:08 - Denis Potvin

Austrian Darts Championship – PDC European Tour 11, Multiversum, Schwechat.

Nem kezdődött jól a vasárnap sem a menőknek. Előbb Gerwyn Price, majd Adrian Lewis esett ki, elég simán. Cameron Menzies a vb-döntős Michael Smith után a kétszeres világbajnokot verte. Rowby-John Rodriguez eddigi talán legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy már negyeddöntős. Peter Wright pedig öt meccsnyilat élt túl Joe Cullen ellen.

edyg5ecxsaanhow.jpg

Ha már a szombat úgy alakult, hogy hullottak sorban a kiemelt, a vasárnap is méltó folytatása volt ennek. Ahogy a verseny közeledik a vége felé egyre nagyobb átlagok röpködnek, és ebből rögtön az első párban is láttunk egyet. Vincent van der Voort 103,17-tel küldte haza Gerwyn Price-t. A hátfájós holland megmutatta, öreg ember nem vén ember. Háromszor dobott 13-as kört. Mondjuk Price 1/9.es kiszállója elég gyenge.

Aztán Cameron Menzis folytatta, amit pénteken elkezdett. Kevin Münch után egy vb-döntőst, majd egy kétszeres világbajnokot is kivert. Adrian Lewisnak már szombaton sem ment annyira, de szerencsésen túlélte a napot Bunse ellen. Most a szombatinál is gyengébb átlag (89,79) jött és egy vereség is. A Challenge Tour éllovasa, Menzies sokkal motiváltabb volt, megérdemelten is nyert, 122-es kiszállója is volt, először ET-negyeddöntős. Elsőnek Mensur Suljovic mentette meg a kiemeltek becsületét, 101,95-ös átlaggal nem nagyon szoktak kikapni, James Wilson pedig nem volt elég felkészült ma ehhez. Ötkörös legekkel simán jött a meccs, sorozatban másodszor ET-negyeddöntős.

Az idén háromszoros ET-győztes Ian White is simán vette az akadályt Keegan Brown ellen. White két brékkel, három saját kezdéssel 5-1-re lépett el, 109-es és 137-es kiszállót is dobott, 95,8-as átlaggal nyert a korábbi ifi világbajnok ellen. Rowby-John Rodriguez a második osztrákként jutott az elődöntőbe, miután legyőzte Mike De Deckert. Rodriguez 0-2 után indult be, 146-os kiszállóval már 3-2-re vezetett. Aztán egy 101-es kiszálló és egy 15 nyilas körrel már a győzelemért indult. De Decker két meccsnyilat még kivédekezett, a döntő legben pedig egy picivel mellé ment a bullra dobása, így végül Rodriguez hozta a leget és egyben a meccset is. Mindkét játékos átlaga 89 körüli volt.

Peter Wright még ennyit sem ért el Joe Cullen ellen, csak 85,98-ig jutott, 6/17-es kiszállózással. Így is 6-5-re nyert. Különösebb bravúrok nélkül, békésen folydogált minden a maga medrében, 5-5-ig mindenki hozta a saját kezdését. Ez a végére sem változott pedig Cullennek már 180 pontos előnye is volt, aztán előbb kettő nyila a D12-re, majd három a D6-ra. Egyiket sem dobta meg, persze, hogy kikapott.

Dave Chisnall mindössze 83,86-os átlagig, 3/17-es kiszállózásig jutott Ricky Evans ellen, így pedig nem lehet meccset nyerni, Chizzy sem tudott. A végére egy holland rangadó maradt, és egy kérdés. A hétvégén kiválóan játszó Jeffrey De Zwaan meg tudja-e szorongatni a világelső Michael van Gerwent. Megtudta. Van Gerwen 2-0-ás vezetése után fordított a honfitárs, aki ekkor majdnem tíz egységgel jobb átlagon ment, mint világhírű ellenfele. Na, de aztán beindult a világelső, és ha le nem is tarolta ellenfelét, azért nagyon magabiztosan 2-3 után nyert négy leget, és végül 93,75-ös átlaggal, simán továbbment. Folytatás este.

2019 Austrian Darts Championship

3. forduló, délutáni szakasz

  • Vincent van der Voort 6-1 Gerwyn Price
  • Cameron Menzies 6-2 Adrian Lewis
  • Mensur Suljovic 6-2 James Wilson
  • Ian White 6-2 Keegan Brown
  • Rowby-John Rodriguez 6-5 Mike De Decker
  • Peter Wright 6-5 Joe Cullen
  • Dave Chisnall 3-6 Ricky Evans
  • Michael van Gerwen 6-3 Jeffrey de Zwaan

Esti szakasz 19:15-től

Negyeddöntők

  • Vincent van der Voort v Cameron Menzies
  • Mensur Suljovic v Ian White
  • Rowby-John Rodriguez v Peter Wright
  • Ricky Evans v Michael van Gerwen

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3015034828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása