9 Nyíl

Teljesült Mensur Suljovic álma

2019. szeptember 02. 09:13 - Denis Potvin

Austrian Darts Championship – 2019, European Tour 10. - Schwechat

Mindig fantasztikus érzés egy sportoló életében, ha hazai közönség előtt tud megnyerni egy tornát. Mensur Suljovic vesztes állásból fordítva Michael van Gerwen ellen vitte ezt véghez vasárnap, késő este a schwechati Multiversumban. Teljesen megérdemelten végzett az élen, és mint azt elmondta, ezzel valóra vált az álma, nyerni tudott a csodálatos közönség előtt.

edal0yaxkaau6s6.jpg

Negyeddöntőt

Az estét Vincent van der Voort és Cameron Menzies meccse nyitotta, így egyikük menetelésének biztosan vége lett. Most van der Voortnak jött ki jobban a lépés. Menzies csak az elején vezetett, utána a holland irányított, aki 12 nyilas 108-as kiszállójú leget is produkált. 5-2-nél még elengedett két leget, aztán behúzta a meccset. Nagy meccsre számítottunk, az is lett Mensur Suljovic és Ian White összecsapása. Az elején mindenki hozta a kezdését, White egyszer egy 100-as kiszállóval, 11 nyílból. Suljovic brékelt először, de White egy újabb 100-as kiszállóval, megint 11 nyílból visszavágott. White-nak voltak nyilai az 5-4-hez, aztán az 5-5-höz is, de döntő pillanatban hibázott, Suljovic pedig ezt kihasználta.

Rowby-John Rodriguez majdnem meglepetést okozott. Ehhez kellett, hogy Peter Wrightnak ezen a meccsen nem nagyon mentek a magas tömegek, 88-as átlaga lett a végére. A hazaiak fiatal tehetsége kétszer is kétleges hátrányból tudott visszajönni, 120-as kiszállót is dobott. De, hogy ilyen szoros lett, arról Wright is tehetett, aki 5-4-nél meccsnyilat rontott. A végére maradt egy brutális tarolás. Michael van Gerwen 106,09-es átlaggal lenullázta Ricky Evanst. A holland dobógép 16, 12, 14, 14, 14 és a végén egy 112-es kiszállóval 15 nyilas köröket produkált.

Elődöntők

Már az ekkor jól látszott, hogy mennyi jelent Mensur Suljovicnak a hazai pálya. Remek játékkal jutott a döntőbe Vincent van der Voort ellen. Az osztrák győztes legjei sorra 12-14 nyilasok voltak, 4-3 után brékelt először, és a két-három leges előnyét végig meg tudta őrizni. Az pedig egy hatalmas kép volt, amikor Van der Voort megnézte a telefonján az időt, míg Suljovic az asztalnál matatott. A másik elődöntő hatalmas meccset hozott, és Peter Wright alaposan összeszedte magát erre a találkozóra, vesztesként is 103,54-es átlagot produkált Michael van Gerwen ellen. Parádé volt, hogy egyetlen brék sem volt a meccsen, kiváló játékkal hozták saját kezdéseiket. Csak úgy röpködtek a négykörös legek. A végjátékban aztán nagyon fennmaradt Wright, van Gerwen pedig elsőre dobta ki a D12-öt. Wright összesen 10 darab 180-ast dobott, ez sem volt elég most a sikerhez.

Döntő

Ugyanilyen szoros volt a döntő is, bár ezúttal csak öt 180-ast láttunk. Egy 13, majd egy 11 nyilas körrel Michael van Gerwen kezdett jobban, de Mensur Suljovic egyenlíteni tudott. A holland egy 10 nyilas leggel válaszolt, majd utána 6-3-ra lépett el. Ekkor úgy tűnt, ennek a meccsnek már vége. De Suljovic másképp gondolta, megnyert egy veszett rossz kiszállózást, majd egy 121-es, bullos kiszálló után már az egyenlítésért ment, ami össze is jött. 6-6-ra álltak ekkor. Van Gerwené volt a következő, majd a világelső nagyon fennmaradt, így 7-7-ra alakult a meccs. A mindent eldöntő leget van Gerwen kezdte, egy 180-assal 84-re jött le, Suljovic pedig egy százassal 70-re. A hollandnak nem jött a végén piros, csak a zöld bull, Suljovic pedig a kedvenc szektorában, T14-el, D14-el megnyerte a meccset. Óriási végjáték volt. Az osztrák a 2018 júniusi, Danish Open óta először nyert tornát, tavaly elődöntős volt az Austrian Openen, a negyedik helyre jött fel az ET Order of Meritjén.

edaoemkwkaeecxs.png

d_4.jpg

Austrian Darts Championship, 2019

Negyeddöntők

  • Vincent van der Voort 6-4 Cameron Menzies
  • Mensur Suljovic 6-4 Ian White
  • Peter Wright 6-5 Rowby-John Rodriguez
  • Michael van Gerwen 6-0 Ricky Evans

Elődöntők

  • Mensur Suljovic 7-4 Vincent van der Voort
  • Michael van Gerwen 7-6 Peter Wright

Döntő

  • Mensur Suljovic 8-7 Michael van Gerwen

edan734wkaa3avj.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3415035666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása