9 Nyíl

Peter Wright megint bajba került a kiszállók miatt

2019. szeptember 07. 23:14 - Denis Potvin

European Tour 11 - European Darts Matchplay, Mannheim - második nap, este - összefoglaló

A mannheimi European Tour második napjának estéjén két esélyes, kiemelt is búcsúzott. Peter Wright és Nathan Aspinall sem tudott úgy felpörögni, hogy venni tudja az akadályt. Michael van Gerwen megint elintézte Michael Smith-t. A nap legjobbja Mensur Suljovic lett, aki kiváló meccsen verte a pénteken még vitézkedő Kim Huybrechtst. A délutáni sima meccsek után két kiemelt is búcsúzott.

ed40mrpxuaickfr.jpg

Amolyan esti bemelegítő meccsnek is fel lehetett fogni Ricky Evans és Karsten Koch találkozoóját. Az átlagok a kilencvenet sem érték el, még a győztes Evans részéről sem. Koch első lege talán emlékezetes marad, 1-0-ra vezetett és dobott egy 100-as kiszállót. Gabriel Clemens azárt már megizzasztotta Ian White-ot, de itt is simán nyert az esélyes. White ráadásul 98,55-ös átlagig jutott, négy ötkörössel, egy 12 nyilas leggel zárt. Nem sok idő kellett ahhoz, Krzysztof Ratajskit már a kiemelt, esélyesként emlegessük. Keegan Brown volt az ellenfele és nem sok kellett a „meglepetéshez”. Nyugodt magabiztossággal hozták mindketten a kezdéseiket. 5-4-es lengyel vezetésnél Ratajskinak meccsnyila volt, azt még elrontotta, de saját kezdését, 13 nyílból, nagyon pontos kiszállóval már hozni tudta.

Izgalmas összecsapásraszámítottunk az újabb Michael van Gerwen-Michael Smith meccsen. Végül a végeredmény sima lett, de azért nagyszerű dobásokat láthattunk. A holland egy 11 nyilassal kezdett, Smith egy 15, majd egy 13 nyilassal válaszolt és először, és egyben utoljára vezetett a meccsen. Smith többször is akkor kerekített le szép nagy tömeggel, amikor már késő volt, ráadásul kilenc lehetőségéből csak kétszer talált duplát.

Mensur Suljovic egészen káprázatosan dobált, 101,97-es átlagot érte el Kim Huybrechts ellen, de a belga is büszke lehet a 97,16-ra. Az 1-6-ra már nem annyira, és az 1/6-os kiszállókra sem. Mensurnak 11 és 13 nyilas köre is volt. A hétvége első kiemelt kiesője ezúttal Peter Wright volt. Megint meggyűlt a baja duplákkal, az 5/21-et nem tesz i az ablakba, így a 89,73-as átlagot sem. William O’Connor végig koncentrált volt, 0-2 után egy 118-as, majd egy 100-as kiszállót is dobott. 3-3 után vette át a vezetést egy D1-el, majd 5-5 után egy 105-ös kiszállóval döntöttel el a meccset.

Nathan Aspinall követte Wrightot, Wayne Jones ellen búcsúzott. Aspinall 103-as, Jones 141-es kiszállót dobott. Asp az első legben dobta, akkor vezetett utoljára, onan 1-4 lett és már nem tudta visszahozni a meccset. Zárásként Joe Cullen szép játékkal nyert Jamie Hughes ellen. Hughes dobta a nagyobb tömegeket, de a rosszabb kiszállókat (3/14) is.

2019 European Darts Matchplay

  • Ricky Evans 6-3 Karsten Koch
  • Ian White 6-5 Gabriel Clemens
  • Krzysztof Ratajski 6-5 Keegan Brown
  • Michael van Gerwen 6-2 Michael Smith
  • Mensur Suljovic 6-1 Kim Huybrechts
  • Peter Wright 5-6 William O'Connor
  • Nathan Aspinall 3-6Wayne Jones
  • Joe Cullen 6-3 Jamie Hughes

A vasárnapi program

Nyolcaddöntők, 13 órától

  • Michael van Gerwen vs Mensur Suljovic
  • Adrian Lewis vs Krzysztof Ratajski
  • Daryl Gurney vs Rob Cross
  • Dave Chisnall vs Ricky Evans
  • Ian White vs Jonny Clayton
  • James Wade vs Wayne Jones
  • Gerwyn Price vs Glen Durrant

Negyeddöntők, elődöntők, döntő 19:15-től

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6515050916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása