9 Nyíl

Walesi - Portugál döntőt játszottak Angliában

2019. szeptember 10. 18:41 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 23

Már a huszonharmadik etapjához érkezett az idei Players Championship sorozat. Idén is szép számmal születtek meglepetés győztesek, olyanok is komolyat alakítottak akiktől talán nem vártuk ezt. De ugye ezért is szép a sport, ezért is imádjuk a dartsot. Lássuk mi is történt ma a jól megszokott Metrodomeban.
players-championship_7.png

Első forduló:
Ha egy igen jó és parádés meccset kéne kiemelnem mondjuk a Glen Durrant - Christian Kist meccset venném elő. Mind a ketten 103 feletti átlagot dobtak, de jobban Duzza bírta és nyert 6-3-ra. Robert Thornton hasonló cipőben járt mint Kist, a méregzsák skót dobott egy 101-es átlagot, de döntő legben kikapott Cody Harristől. Steve Lennon sem járt jól, hiába a szép 102-es teljesítmény Dirk van Duijvenbode két ponttal jobbat átlagolt és nyerte a mérkőzést 6-4 arányban. Ted Evetts lett azonban a forduló egyik nagy vesztese, Ő egy 104-es átlaggal tudott kikapni Ryan Meikle ellen. Aki szintén 104-est hozott össze. A nap talán legjobb teljesítményét Justin Pipe szállította aki 112-es átlagot dobott, amiben volt három négy körös is és nyert 6-2-re Ryan Joyce ellen. Ja és Joyce 108 feletti átlagon fejezte be a mérkőzést. Lehet ezzel a mérkőzéssel kellett volna kezdenem?
Darren Webster 102,7-es átlaggal nyert 6-1-re Joe Murnan ellen, Jonny Clayton 102,5-t hozott össze és verte 6-4-re Luke Woodhouset. Steve Beaton jól játszott, kerek 103-as átlagot pakolt fel és 6-1-re elpáholta Mark Wilsont. José de Sousa szintén remekelt 102,5-et hozott össze átlagban és két leggel megverte Nathan Raffertyt. Martin Schindler 101 fölé tornázta magát és legyőzte 6-3 arányban Jamie Hughest. Krzysztof Ratajski átlépte a 102-es határt és 6-2-re elverte Brendan Dolant.
A nagy nevek közül kiszállt Daryl Gurney aki döntő legben bukott Steve West ellen. Raymond van Barneveld rangadót vesztett Simon Whitlock ellen, Dave Chisnall 6-5-re elvérzett Josh Payne ellenében, Nathan Aspinallt pedig Mark Webster győzte le három legnyi különbséggel.

Második forduló:
Skót rangadót játszott Peter Wright és Gary Anderson. A kétszeres világbajnok még nem az igazi, csak 89-es átlagot dobott ez pedig csak három legre volt elég a 100 fölött dobó Wright ellen. Két világbajnokot is összehozott a sors, nevezetesen Adrian Lewis és Jelle Klaasen csapott össze. A végén "Jackpot" örülhetett mivel 6-3-ra nyert. Steve Beaton hiába dobott 100-as átlagot sima 6-1-es verést kapott de Sousatól. Michael Smith is így járt, igaz Ő négy leget nyert és így bukott el Ron Meulenkamp ellen. Ross Smith sem járt jobban, hiába dobta meg szintén a 100-ast, döntő legben alulmaradt Kim Huybrechtssel szemben. A 100+-os győztesek közül James Wade viszont nyert 6-4-re William O'Connor ellen, Danny Noppert 6-3-ra verte meg Mickey Mansellt, Pipe 6-3-as sikert aratott Darren Webster ellen. Ian White 102-es átlaggal csak két leget engedett Kirk Shepherdnek, Gerwyn Price döntő legben nyert Davy van Baalen ellen. Durrant 6-3-ra győzött Robert Owen ellen, míg Chris Dobey 6-1-re nyert Barry van Peer ellen. Érdekesség, hogy itt mind a két játékos 102-es átlagot dobott. MvG "csak" 98,6-ot hozott össze de 6-4-re győzött van Duijvenbode ellen.

Harmadik forduló:
Csodák születtek a legjobb 32 között. Rob Cross például 114-es átlagot dobott és megverte 6-1 arányban a remek 103-as teljesítményt nyújtó de Zwaant. Chris Dobey 106,4-es remekművet alkotott ám 6-4-re kikapott a tíz ponttal kevesebb átlagot dobó Durrant ellen. Gerwyn Price sem vacakolt és odavert egy 108,8-at van den Berghnek aki csak egy leget tudott nyerni, pedig 101 fölött dobott ő is. van Gerwen is megérkezett és 6-2-re megverte az eddig remeklő Pipeot, most végre MvG is átlépte a tőle várt 100-as határt. Jermaine Wattimena is jó fordulót hozott össze és három leges különbséggel verte James Wilsont. A holland 102-es, az angol 100-as átlagot dobott. James Wade viszont pont a fordítottját hozta, alig 81-es átlaggal kapott ki John Hendersontól. Mervyn King is befejezte őt két leges különbséggel Payne verte meg. Wright, Lewis, White és Hopp szintén vették az aktuális akadályt és léptek tovább.

Nyolcaddöntők:
Michael van Gerwen nem kegyelmezett Luke Humphriesnak és 103 feletti átlaggal nyert 6-1-re. Peter Wright szolid 90-es átlag mellett nyert 6-5-re Noppert ellen, de Sousa 6-4-re győzött Henderson ellen, Wattimena pedig újra 100 feletti teljesítménnyel 6-1-re győzött Payne ellen. Martin Schindler döntő legben legyőzte Whiteot aki átlépte ugyan az álomhatárt de ez kevés volt. Adrian Lewis magabiztosan játszva 6-1-el intézte el van der Voortot. Glen Durrant szoros, döntő leges mérkőzésen nyert Hopp ellen, míg a kör rangadóján Price 1-4-ről fordított és nyert Rob Cross ellen.

Negyeddöntők:
A nap talán legnagyobb derbijén: Peter Wright - Michael van Gerwen 6-5! A meccset egy bravúros 116-os kiszállóval húzta be "Snakebite" aki 99,9-es átlagot hozott össze, míg a holland 98 felett zárt. Jose de Sousa és Jermaine Wattimena szintén elmentek döntő legig amit a portugál játékos tudott behúzni és ezzel bejutott a négy közé. Adrian Lewis továbbra sem viccelt, 101,4-es remek játékkal 6-2-re győzni tudott Schindler ellen. Gerwyn Price és Glen Durrant mérkőzése elég sima lett, Price 98-as átlaga ellen Durrant csak 88-at tudott felmutatni ez pedig 6-2-es vereséghez vezetett.

Elődöntők:
Adrian Lewist elhagyta eddigi jó formája. Gerwyn Price ellen már csak 87-es átlagra volt képes ez pedig nem sokra volt elég. 2-1-re még Lewis vezetett de Price ezután négy leget nyert zsinórban. 5-4-re még visszaküzdötte magát a kétszeres világbajnok de Price ekkor egy négy és egy öt körössel lezárta a mérkőzést. 97,6-os átlagon fejezte be a walesi ami szép eredmény.
Peter Wright elfogyott a de Sousa elleni elődöntőre mint a sör egy meleg nyári napon. Csak 33%-al dobta a kiszállókat, amikor sansza lett volna zárkózni nem jött neki semmi. A portugál pedig ezt kihasználta méghozzá kegyetlenül. 54%-al kiszállózott de Sousa ami miatt megérdemelten nyert 7-3-ra. Ezzel idén másodszor sikerült döntőbe jutnia. Wright szurkolói pedig legalább egy elődöntőnek örülhetnek.

Döntő:
Nehéz mit mondani. Beszéljenek a számok inkább. Jose de Sousa - Gerwyn Price 8-1!!! de Sousa áltaga 95,7 pont lett, 109,4-es első kilenc nyíllal. Ezzel szemben Price csak 84,8-as átlagot dobott, első kilenc nyila pedig 96,4 volt. A portugál remek 44%-os kiszállózást produkált, Price szégyenszemre csak 8%-ot. Tizenkét kísérletből csak egyszer talált a walesi, a portugál a nyolc győztes leget tizennyolc kísérletből hozta. Sousa négyszer dobott öt köröst, háromszor hat és egyszer hét köröst. Price egyetlen megnyert legjét tizennégy nyílból hozta. 
Summa-summarom, az első portugál tornagyőztes a PDC történelmében Jose de Sousa!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9315060702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása