9 Nyíl

Három világbajnok is elköszönt Gibraltár szikláitól

2019. szeptember 29. 17:15 - Dart Major

PDC European Tour 13 - Gibraltar Darts Trophy 2019 | nyolcaddöntők

Harmadik, záró napjához érkezett az idei European Tour utolsó állomása, ezáltal pedig véget ér az idei sorozat is. Marha gyorsan elrepült az idő, ám ahelyett, hogy szomorkodnánk emiatt örüljünk, hogy közelebb vagyunk az év egyik legjobb versenyéhez a European Championshiphez. Azért gondolom a legjobbnak mert ide az idén legjobban teljesítő 32 játékos jut el. Ám mielőtt kiderülne kik alkotják a mezőnyt, nézzük meg mi történt Gibraltáron szeptember utolsó vasárnapján.
71cb0bde7959cdd015dc8bd401ab49c1da904a25ca7599351abc0b0aac67fcb8-rimg-w526-h275-gmir.jpg

Nathan Aspinall - Michael van Gerwen 6-3
A forduló meglepetése elég gyorsan megszületett. Már amennyire Aspinall győzelme meglepő még. Itt azonban az történt, hogy Aspinall 5-0-ás előnyre tudott szert tenni. Ami még meglepőbb, hogy az első két leget csak hét körből fejezte be. Mvg és Ő is gyatrán dobták a duplát. "The Asp" ezután felébredt, dobott két öt és egy négy köröst illetve két 100 feletti kiszállót. MvG ekkor összekapta magát és nyert három leget de ez kevés volt. Mind a ketten 91-es átlagot értek el és mind a ketten 30% alatt kiszállóztak.


Peter Wright - Mensur Suljovic 6-3
"Snakebite" nem sokat vacakolt és gyorsan ellépett 4-0-ra. Mensur nem sok ellenállást fejtett ki, mondhatni kicsit bealudt a meccsbe. Wright két öt és két hat köröst dobott, illetve kiszállt 108 pontról. Suljovic ezután két leget behúzott egyet négy egyet öt körből. Ám Wright nem jött zavarba és nyert még két leget. Ráadásul még egyszer kiszállt 108-ról. Wright 97,69-es átlagot dobott 37,5%-os kiszállózással, Mensur pedig 96-os átlagot és 30%-os duplázást hozott össze.


James Wade - Kim Huybrechts 6-2
Ha az ember 101,19-es átlagot és 40%-aos kiszállózást produkál az több mint jó. Azzal nagyjából bárki ellen lehet esély a győzelemre. Kim Huybrechts ezt elérte, ám nyerni mégsem sikerült. Wade ugyanis 102,72-es átlagot dobott, ráadásul 66,7%-al szállt ki és dobott szét 110-es kiszállót. Jó meccs volt, sajnos videót még nem találtam. Pedig ezt meg kell nézni.

Dave Chisnall - Jermaine Wattimena 6-4

"Chizzy" remekül kezdett, egymás után két tizennégy nyilast hozott össze. A holland nem dőlt össze a 2-0-ás hátrányból, hanem kiegyenlített. 4-4-ig elmentek egymás mellett a felek, mind a ketten dobtak öt és hat köröst is. Chisnall ekkor előjött egy tizenkét nyilassal, aztán Wattimena óriási hibáját kihasználva megnyerte a tizedik leget is. Chisnall 101,44-es átlagot dobott szemben a holland 92,54-es teljesítményével.
 
Ian White - Michael Smith 6-4
Barátságos meccsnek is lehetne nevezni egy White - Smith meccset lévén két jó barátról van szó. Ám a tábla előtt mérsékelten van barátság. Ennek megfelelően White egy 12-15 nyilas párossal kezdett, pluszban két 100 feletti kiszállóval is sokkolta "Bullyboyt".  Ez a sokk csak addig tartott amíg Smith be nem vert két tizenöt nyilast egymás után. 3-3 után White tudott két leget hozni (mind a kettőt öt kör alatt) amire még felelt Smith, de a tizedik legben megint jött a menetrendszerinti öt körös és ez White sikerét hozta. "Diamond" nagyot játszott 101,35-ös átlaggal és 42% feletti kiszállózással. Smith sem volt épp gyenge 93,82-es átlaga és 50%-os kiszállózása korrekt, ám ma kevés volt.


Krzysztof Ratajski - Joe Cullen 6-3
Ha valaki 85-ös átlagot dob Ratajski ellen az nem sok jóra számíthat. Konkrétan szinte biztos a zakó. Itt is meglett a bukta, bár a zakó nem. Cullen 2-1-re még vezetett, azután viszont nem sok babér termett neki mivel a lengyel öt és négy köröst is dobott, míg Cullen csak sorra hagyta ki a lehetőségeket. Csak azért nem kapott még nagyobb verést az angol mert Ratajski tizenöt nyilat rontott duplára.


Daryl Gurney - Glenn Durrant 6-1
"Duzza" egy szép öt körössel nyitott, de aztán jött a rémálom. Legalábbis az ő szemszögéből. Gurney egy tizenhét nyilas után megszórta a háromszoros világbajnokot. Konkrétan dobott két négy köröst egymás után. Ez megviselte Durrantot, aki minden létező sanszot kihagyott ami adódott. A vége 6-1 lett, pedig Durrant 99,64-es átlagot dobott. Ám Gurney 100,78-at hozott össze és 40%-al szállt ki. Kellemes kis teljesítmény.


Gerwyn Price - Rob Cross 6-5
A végére egy komoly rangadó maradt, ami úgy tűnt tükörsima lesz. Cross egy öt körössel nyitott, de aztán a walesi négy leget elvitt zsinórban. Elég komoly volt amit Price csinált, csupa öt köröst hajított és 100-as átlag felett járt. 5-2 után jött némi reménysugár Cross számára amikor is csodálatos köröket dobott. Előbb egy tizenkét nyilast aztán egy tíz nyilast dobott. Sőt aztán egyenlített is. A döntő legben előbb a walesi rontott meccsnyilat, majd Cross a D8 helyett a D16-ot találta el. Ezt Price büntette így Ő ment tovább. A walesi remek 102 feletti átlagot hozott össze és a tizenötből hat duplát dobott be. Cross sem volt épp gyenge 97-es átlag, 41%-os kiszállózással bőven elfogadható. Csak ma épp kevés volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2115182112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása