9 Nyíl

Lassan már hihetetlen portugál bravúr, és Suljovic kilencnyilasa Dublinban

2019. október 05. 19:35 - Dart Major

PDC Players Championship 28 - Dublin(összefoglaló)

Érdekes nap volt Dublinban, a Players Championship 28. versenynapján. Érdekes, mert egyrészt Geln Durrant ismételten bizonyította, hogy talán ha korábban csatlakozik a PDC-hez, már sokkal előrébb tartana. A portugál Jose De Sousa pedig alig egy hónap leforgása alatt a második Players Championshippet nyeri, ebben a szezonban a harmadik döntője volt. A hab a tortán pedig Mensur Suljovic kilencnyilas, aki egészen döbbenetes módon hét T20 után rábodott a T15...

egivowyw4aeijzr.jpg

Első forduló:
Nézzünk kik estek ki ideje korán a tornáról. Például Jeffrey de Zwaan akit David Pallett vert meg 6-4 arányban. Stephen Bunting 82-es átlaggal kapott ki a csak 80-as dobó José Justiciától. Steve West szintén tragikusan dobott, csak 81-es átlagot produkált, így persze kikapott James Wade ellen 6-1 arányban. Simon Whitlockot Luke Humphries verte el 6-4-re, Ricky Evanst pedig Jesus Noguera búcsúztatta. Kiszállt Adrian Lewis is aki csak 86-os átlagot dobott ez pedig Joe Murnan ellen kevés volt. Jelle Klaasen 6-4-re kapott ki Mark Webstertől, Steve Beaton 6-2-re Gavin Carlin ütötte ki. Dave Chisnall is elköszönt, Ő döntő legben kikapott Cody Harristől. Max Hopp is kiesett őt William O'Connor verte meg 6-3-ra. Mervyn King is kikapott, pontosabban feladta a mérkőzést Zoran Lerchbacher ellen...

Michael van Gerwen csak 87-es átlagot dobott de nyert Devon Petersen ellen. Mensur Suljovic 107-es átlaga kiváló volt, nyert is Alan Tabern ellen 6-3-ra. Ian White 102,2-t hozott össze és győzött Nils Zonneveld ellen. Peter Wright, Krzysztof Ratajski, Gerwyn Price és Michael Smith is túlélték ezt a kört.

Második forduló:
A fordulót nevezhetjük csillaghullásnak. Lássuk miért: Alan Norris (94) - MvG (96,9) 6-4. David Evans (96,7) - Gary Anderson (104,2) 6-3. Conan Whitehead (91,1) - Rob Cross (89,9) 6-4. Mark Webster (99)  - Krzysztof Ratajski (90) 6-3. Továbbá kiesett még Thornton, van den Bergh és Aspinall is.

Nem esett ki Glen Durrant aki 112-es átlagot dobott és 6-0-ra verte Cristo Reyest aki átlépte a 101-es teljesítményt. José de Sousa 107 fölé jutott és 6-1-re nyert Stephen Burton ellen. Price 102-es átlag mellett nyerte 6-4-re Pipe ellen, Wright pedig 101 fölé ért és győzött 6-2-re Schindler ellen.

Ami a legfontosabb ebben a körben, az Mensur Suljovic kilencnyilasa. Ami nem szokványos az az, ahogy Suljo kidpbta. Természetesen a kétszer 180 után próbálkozott rá, és a megszokott T20-szal kezdte. Aztán viszont T15-tel és D18-cal zárta. 

Harmadik forduló:
A kör egyik nagy vesztese Michael Smith volt akit Wattimena vert meg 6-4-re. Danny Noppert is fájó vereséget szenvedett pedig 102-es átlagot dobott. Pechjére Ian White 106 fölé ért és nyert 6-2-re.  Gabriel Clemens 107,9-et hozott össze átlagban és győzött Alan Norris ellen aki 104,4-et produkált. Daryl Gurney döntő legben kapott ki Richie Edhouse ellen. Wade legyőzte Hendersont 6-4-re, Wright elverte Evanst 6-2 arányban, Pric pedig 6-2-re győzött Humphries ellen.  Jonny Clayton 103-as átlag mellett lenullázta Jamie Hughest, Durrant pedig 100,2-vel verte Ryan Meiklet.

Nyolcaddöntők:
A kör rangadóján Mensur dobott egy 102-es átlagot és legyőzte Wrightot. Wattimena is átlépte a 100-as határt és megverte Clemenst 6-1-re. Kim Huybrechts döntő legben nyert Christian Bunse ellen, míg Price a walesi derbin Claytont verte meg szintén döntő legben. A harmadik 6-5 Wade és Justicia meccsén született aminek az angol örülhetett. de Sousa sima 6-2-es győzelmet aratott Noguera ellen így újra nyolc közé jutott.


"Duzza" újabb 100 feletti átlagot produkált ez pedig 6-4-es sikert ért Edhouse ellen. Ian White szintén két leges különbséggel nyert Whitehead ellen.
8d.jpg
Negyeddöntők:
Durrant folytatta a remeklést, most épp 103,7-es átlagot hozott össze ez pedig elég volt egy szoros győzelemre White ellen. A vége 6-5. James Wade elég rendesen kipukkadt és csak 83-as átlagot dobott, Price pedig ezt kihasználna és nyert 6-2-re. Jose de Sousa 103,3-as átlagot dobott és ennek nem örült az ifjabbik Huybrechts. A meccs vége 6-3 lett. Suljovic nem sok esélyt hagyott Wattimenának, konkrétan csak két leget engedett a hollandnak, ez pedig az osztrák elődöntőjét jelentette.


4d.jpg
Elődöntők:
Glen Durrant és Gerwyn Price meccs a várható nagy csatát hozta. Price két tizenöt nyilassal elment 2-0-ra, erre két öt körössel felelt Durrant. 3-3 után "Duzza" breakelt majd növelte előnyét 5-3-ra. Price ezt ledolgozta, ami után eljutottak 6-6-ig felek, jött a döntő leg. Durrant ezt tizennégy nyílból lehozta, így ő jutott döntőbe.


dp_2.jpg
José de Sousa és Mensur meccse nem lett szoros. A portugál elég rendesen bekezdett, 2-0-ra ellépett két öt körösnek hála. Mensur szépítgetett de ez csak 2-4-ig illetve 3-5-ig jutott el. Pedig dobott az osztrák tizenegy nyilast is. Ám a portugál nem engedte őt közelebb és 7-3-ra nyert és megint döntőbe jutott.
ss_1.jpg

Döntő:

A döntő hatalmas csatát, de nagyonnagy átlagokat nem hozott, így is volt a meccsen egy 12, két 13 nyilas leg is. A portugál nagyon belehúzott az elején, hiszen már 4-1-re is vezetett, gyakorlatilag meg is ágyazta ezzel a végső sikerét

Durrant viszont 12, majd egy 13 nyilas leggel visszajött a meccsbe, és 4-4-nél már egyenlő volt az állás. Lüktetett a meccs, 6-4-re megint José De Sousa ment el, majd jött Durrant, és máris 6-6 volt az állás. A lüktetésből sejteni lehetett, hogy ez után ismét De Sousa fog következni, és így is lett. A következő két leg a portugálé volt, ezzel 8-6-ra nyert, szeptember 10-e után már a második PC-versenyét nyerte meg.

„Számomra ez egy varázslatos pillanat. Ha tudom játszani a játékomat, mindenkit képes vagyok legyőzni. Nagyon keményen dolgozok a sikerért, minden nap gyakorlok. Meglátjuk, ez a jövőben mire lesz elég.” - mondta szimpatikusan José De Sousa a meccs után.

sousa-durrant.jpg

A hétvége legmagasabb átlagai. Határ a csillagos ég...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9515200494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása