9 Nyíl

Kialakult az elődöntők párosítása Leicesterben

2019. október 20. 17:53 - Dart Major

Champions League of Darts 2019 - Csoportkör, harmadik forduló (összefoglaló)

Tegnap az első két forduló után kiderült, hogy Peter Wright és Michael van Gerwen már biztos továbbjutott a csoportjából. Míg Rob Cross és Gary Anderson kiesett. Ilyen ez a pop szakma mondhatnánk némi képzavarral, de egy ilyen erős versenyen, ahol a világ legjobb nyolc játékosa vesz részt óhatatlan, hogy nagy nevek szállnak el már az első napon. Ma még voltak nyitott kérdések, lássuk mi is történt a csoportkör zárásán.
clodbanner.jpg

B csoport:
Peter Wright - Rob Cross 10-8
A tegnapi napot jól záró Wright és a már kieső Cross mérkőzése nem volt olyan sima mint a tegnapi nap sejtette azt. 2-2-ig mind a két játékos hozta a saját kezdését, Wright ráadásul négy köröst is dobott, igaz voltak jól elszórakozott kiszállók is. Cross csinált egy öt körös break leget, de Wright egy tíz nyilassal visszavette azt. Erre Cross dobott egy négy köröst hátulról, hogy aztán ismét Wright egyenlítsen. Ekkor Wright három leget elvitt egymás után (kettőt öt kör alatt lezárt) és 7-4-re vezetett. Cross erre felelt három öt körössel, ráadásul 140-ről kiszállt. A negyedik zsinórban megnyert legért is dobott Cross de elszúrta, így megint a skót vezetett. 9-8-as Wright előnynél Crossnak öt nyila volt egyenlíteni de mindet elpuskázta, Wright pedig a huszadik nyíllal lezárta a mérkőzést. "Snakebite" erős 99,44-es átlagot produkált, 40%-os kiszállózás mellett. 
wcr.jpg


Gerwyn Price - Daryl Gurney 10-6

A csoport sorsdöntő mérkőzésére Daryl Gurney új séróval érkezett. Konkrétan jótékony célból lenyíratta a haját, ezzel beállva a jó ügy mellé. Respect!
A mérkőzés elég hamar elbillenni látszott Price irányába, aki két hat körössel és egy tizenöt nyilassal 3-0-ás előnyre tett szert. A három leges előnyt növelni is tudta, miután a hatodik legben dobott tizenegy nyilasával már 5-1-re elhúzott. Következett két öt körös előről, aztán Price kihagyott egy lehetőséget a breakre, így 6-3-ra módosult az eredmény. A következő három leget mindenki hozta első pályáról öt kör alatt, ez pedig Price 8-4-es előnyét jelentette. Gurney próbált visszajönni és elcsípett két leget egymás után, de a walesi erre dobott egy tizenegy nyilast, majd a meccset is lezárta. Price 100-as átlag felett zárt ami szép eredmény, Gurney pedig tizenkét rontott dupla miatt bánkódhat, ha jobban céloz akár szorosabb is lehetett volna a meccs.
gg.jpg


A "B" csoport végeredménye:
1. Peter Wright 6 pont
2. Gerwyn Price 4 pont
3. Daryl Gurney 2 pont
4. Rob Cross  0 pont

A csoport
Michael van Gerwen - Gary Anderson 10-4
A már kiesett Anderson 2-0-al kezdett, ráadásként egy meseszép 152-es kiszállót is összehozott. A 3-0-ás előnyhöz azonban elhibázta a lehetőségeket, ettől pedig a holland elég rendesen tűzbe jött. 16-15-13-12-13 nyilasokat dobva 5-2-re fordított, míg Gary egyszer tudott csak kiszállóra dobni. 5-3-ra egy négy körössel feljött a skót, de utána nem tudott feljönni mert egyszerűen nem dobta meg a kiszállót se. van Gerwen se nagyon találta a duplát, jellemző, hogy 21 nyilast is dobott. 7-3 után egy négy körössel a holland lezárta a duplákon való szerencsétlenkedést, majd egy öt körössel egy legre került a győzelemtől. Anderson egy leget még behúzott, de a meccs simán a hollandé lett. Vagyis nem olyan simán, mert ha Anderson 19%-al dobja a kiszállókat nem kap ki hat leges különbséggel. A holland világelső pedig megint 100-as átlag felett zárt. Ezzel pedig kiderült, hogy az egyik elődöntő Price - van Gerwen csata lesz.
mv.jpg


Michael Smith - James Wade 10-8

A csoport ki-ki meccse a tétnek mérten kezdődött. Egy-egy első pályás öt körös után jött két-két break és 3-3 lett az állás. Wade csupa öt köröst dobott ráadásul. Wade 4-3-as vezetésénél jött a meccs mélypontja: 21 nyilas Smithtől. 5-5 után mind a ketten tizenkét nyilast dobtak, Smith pluszban kifogta a nagy halat is,  a két spíler még mindig nem engedte el egymás kezét. 7-7 után jött egy újabb fordulat: tizenöt nyilas break Smithtől. Ráadásul jött még egy tizenöt nyilas így 9-7-re elment Smith. Wade faragott egy leget a hátrányból, de az utolsó leget elrontotta, öt kör után ért csak le kiszállóra, Smith pedig a tizenhatodik nyíllal befejezte a meccset. Tehát Michael Smith lesz Peter Wright ellenfele a másik elődöntőben.
mw_1.jpg
Az "A" csoport végeredménye:
1. Michael van Gerwen 6 pont
2. Michael Smith 4 pont
3. James Wade 2 pont
4. Gary Anderson 0 pont

A csoportban negyedik helyen végzett játékosok 10.000 fontot kerestek, a harmadikoknak 15.000 fontot utal a PDC. Az elődöntők vesztesei 25.000 fonttal gazdagodnak majd. A döntőt elveszítő játékos bankszámlája 50.000 fonttal nő  majd, a győztes pedig 100.000-et szakít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5115240192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása