9 Nyíl

Michael Smith fantasztikus átlaggal nyert

2019. november 11. 09:17 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 2. nap, összefoglaló.

Szombat délután még arról írtunk, hogy nem termett babér a BDO-soknak, majd szombat este Mikuru Suzuki nagyot küzdött, mégis kikapott Price-tól. Vasárnap már örülhettek a kisebb kategória képviselői is, Jim Williams meglepő magabiztosan nyert. Ami a PDC-s játékosokat illeti Michael Smith fantasztikus játékkal jutott 113-as átlag fölé. De Michael va Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright is száz fölötti átlaggal zárt. Sőt, még az a Daryl Gurney is, aki így is elveszítette a meccsét Gabriel Clemens ellen. Nézzük csoportról csoportra a vasárnap történteket.

ejbjy4bxkae0y6a.jpg

A csoport

Egy hatalmas BDO-s siker. Jim Williams kiütéssel nyert a rossz napot kifogó Ross Smith ellen. Williams nem csak 92,35-ös átlaga kiemelkedő, hanem a 118-as és 122-es kiszállója is. Az utolsó legben bemutatott kiszállózást azonban gyorsan el kell felejteni. Williams 8 pontról hat, Smith 40 pontról szintén hat nyilat rontott. Michael van Gerwen nem sok esélyt adott Adrian Lewisnak. A holland dobógép 104,53-as átlagon zárt, 11, 12, 13 nyilas legjei is voltak, pedig az első két játszmát még Lewis nyerte.

B csoport

Steve Lennon csak nagy csatában tudta legyőzni Wesley Harms. Itt az átlagok 90 alattiak voltak, ugyanakkor a döntő legben Lennon 167-es kiszállója igazán szép volt. Ugyan csak a kilencedik leg döntőtt James Wade és Ian White meccsén is. White 11 nyilassal nyitott, majd egy újabb 11 nyilassal már 4-2 is volt a javára, 4-3 nál meccsnyila is volt, gyakorlatilag kiengedte a kezéből a sikert, a 121-es kiszállót is dobó Wade pedig élt vele.

C csoportra

Mikuru Suzukinak ezúttal nem ment olyan jól, sima vereség lett a vége Dimitri Van den Bergh ellen. A különbséget jól tükrözi az az adat, hogy Suzukinak csak három lehetősége volt a kiszállóra dobni, egy bejött. Robert Thornton megint remekül helyállt, de a második meccsét elbukta Gerwyn Price ellen. Thorton 4-3-ra vezetett, Price pedig 40 ponton volt, amikor ellenfele még 380-nál járt. A walesi a 40 pontot végül csak 11. nyíllal dobta ki, Thornton is leért, meccsnyila is volt a végén, mégis elbukta a leget. Ahogy a következőnél is, 81 pontról T19 után sem a D12, sem a D6 nem jött. Price pedig 94-ről kiszállt végül.

D csoport

David Parletti ezúttal sem tudott jó teljesítményt nyújtani, Darren Webstertől is simán kikapott. Websternek 125-ös, Parlettinek 110-es kiszálló volt a legmagasabb. Gary Anderson viszont kiválóan teljesített, és 105,8-as átlagig meg sem állt, Ellenfel, William O’Connor is becsülettel helytállt, neki 158 volt a legmagasabb kiszállója. 3-3-ig szoros volt, Anderson akkor 124 pontról tudott kiszállni, 12 nyíllal. Utána viszont a skót egy 12, és egy 14 nyilas leggel lezárta a meccset.

E csoport

Jamie Hughes-nak nem okozott gondot a másik hölgy résztvevő, Lisa Ashton legyőzése. A BDO kiválósága 86,8-as átlagig jutott, míg Hughes 94,42-ön zárt. A csoport másik meccse viszont igazi rangadót hozott, amelyet végül Dave Chisnall nyert meg Rob Cross ellen. Crossnál volt az előny aztán viszont Chizzy hármat nyert egymás után, egyszer úgy is, hogy hiába dobott két 180-ast, csak 17. nyíllal tudott kiszállni. 4-2-es vezetésénél Cross még hárított egy leget. Chisnall aztán a saját kezdését már behúzta.

F csoport

Danny Noppert csak egy leget engedélyezett Wayne Warrennek, pont az elsőt. Noppertnek 12 nyilas lege is volt. Peter Wright sem kegyelmezett Ryan Harringtonnak, ráadásul Wright százas átlag fölé jutott (101,11). Nem mellékesen az öt legből háromszor is száz feletti kiszállóval (118, 124 és 153). Ha ezek mellé azt is hozzátesszük, hogy Snakebite kiszállózása 5/6 volt, akkor kijelenthető, kiváló teljesítményt nyújtott.

G csoport

Brendan Dolan sima sikere nem meglepetés, Richard Veenstra ezúttal sem tudta átlépni a 80-as átlag küszöböt. Az viszont vaskos meglepetés, hogy Daryl Gurney 5-4-re kikapott a német Gabriel Clemenstől. Pedig Gurney nem játszott rosszul, 100,8-as átlagig jutott, míg Clemensnek 97,43 jött össze. Gurney sorra dobta a 13 nyilas legeket, de Clemens sem fukarkodott a jó körökkel, 12 nyilas, 106-os kiszálló. SuperChiné volt az előny 4-3-nál, de nem tudott kiszállóra jutni a következő legben. Az utolsóban pedig esélye sem volt. Clemens 121, 180, majd 140 ponttal pillanatok alatt 60-ra jutott, ami a harmadik tűből ki is dobott.

H csoport

Nagy csatát, de alacsony átlagot hozott a Martin Schindler-Glen Durrant összecsapás. Egyikük sem érte el a 90-et. Schindler 4-2-re vezetett, majd 4-3-nál volt egy nyila a meccsért. Elrontotta, ahogy az utolsó leget is, hét kört dobott, de a száz pontot csak a legvégén tudta megközelíteni. Durrant pedig majdnem kiszállt 149-ről, a D16-ot rontotta el, majd még háromszor, mire be tudta fejezni a meccset. A másik ágon Michael Smith zseniális játékkal söpörte el Nathan Aspinall-t. 113,62-es átlaga a nap legjobb teljesítménye volt. Kétszer 11 nyílból, egy 12, majd 14-ből szállt ki, volt egy 100 pontos kiszállója is.

2019 BoyleSports Grand Slam of Darts

November 10., vasárnap

Délutáni szakasz, E-H csoportok

 • Brendan Dolan 5-1 Richard Veenstra (G)
 • Danny Noppert 5-1 Wayne Warren (F)
 • Jamie Hughes 5-1 Lisa Ashton (E)
 • Glen Durrant 5-4 Martin Schindler (H)
 • Gabriel Clemens 5-4 Daryl Gurney (G)
 • Peter Wright 5-2 Ryan Harrington (F)
 • Michael Smith 5-1 Nathan Aspinall (H)
 • Dave Chisnall 5-3 Rob Cross (E)

Esti szakasz, A-D csoportok

 • Steve Lennon 5-4 Wesley Harms (B)
 • Darren Webster 5-2 Dave Parletti (D)
 • Jim Williams 5-1 Ross Smith (A)
 • Dimitri Van den Bergh 5-1 Mikuru Suzuki (C)
 • Gerwyn Price 5-4 Robert Thornton (C)
 • James Wade 5-4 Ian White (B)
 • Gary Anderson 5-3 William O'Connor (D)
 • Michael van Gerwen 5-2 Adrian Lewis (A)

A hétfői menetrend, E-H csoportok, utolsó forduló

 • Gabriel Clemens v Richard Veenstra (G)
 • Michael Smith v Martin Schindler (H)
 • Dave Chisnall v Lisa Ashton (E)
 • Daryl Gurney v Brendan Dolan (G)
 • Peter Wright v Danny Noppert (F)
 • Ryan Harrington v Wayne Warren (F)
 • Rob Cross v Jamie Hughes (E)
 • Nathan Aspinall v Glen Durrant (H)

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8715301094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.