9 Nyíl

Lewis megint őrült meccsen jutott tovább

2019. november 14. 23:49 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 6. nap, összefoglaló

Kialakult a Grand Slam of Darts legjobb nyolcas mezőnye. Csütörtökön egyet leszámítva, őrült nagy csatákat láthatott a publikum, ami meg is hálálta most a nagyszerű meccseket. Lewis megint csak az utolsó legben tudott nyerni, de nyerni tudott. Price lesöpörte Webstert, míg Ian White sokáig állta a sarat Michael van Gerwennel szemben. Kicsit szubjektív, de nekem a nap hőse Robert Thornton, aki a tőle megszokotott vehemenciával játszott, de játszott és nem is rosszul. Végül a rutin, meg talán a nyugalom is Gary Anderson javára döntött. Tegyük hozzá gyorsan, nem érdemtelenül. Klassz nap volt ez is.

ejw9bdxw4aapjl.jpg

James Wade-Adrian Lewis 9-10

Rögtön egy nagy meccsel kezdődött a csütörtöki program, és Adrian Lewis csatlakozott a szerdai négy negyeddöntőshöz elsőként. Lewis megint egy végsőkig kiélezett csatában jutott tovább. Most is neki kellett futni az eredmény után. Az első szünetre 3-2-es Wade vezetéssel értek le a felek, mindenki hozta a saját kezdését. Aztán Wade elszórakozott egy kiszállót, Lewis viszont 11 nyilassal brékelt, de Wade azonnal visszavette egy csodálatos 161-es kiszállóval.

Sőt, a második szünetre már ő vezetett 6-4-re (88-as kiszálló, a végén bullal). A végjáték aztán brutálisan alakult, Wade 8-5, 9-6-ra is vezetett, azaz egy leg kellett csak a sikerhez. 9-7 és 9-8 után sem volt kiszállója Wade-nek, aztán viszont 161-re tette le megint magát. Wade újra megpróbálta, jött a T20, jött a T17, de csak a zöld bull a végén.

Lewis pedig egyenlíteni tudott. A döntő leget Wade kezdte, két kör nagy tömeg után jöttek a tripla nélküli (vagyis inkább alig triplás körök. Lewis 110-re maradt, és a sima 20 után nem úgy nézett ki, hogy összejön. De összejött, T18, D18, és megint meg volt a meccs. A két játékos között aztán történt valami nézeteltérés is. A lényeg, Lewis két év után jutott ismét major torna negyeddöntőjébe.

Az első videó Wade „majdnem 161-es kiszállója”

A második, pedig Lewis, ahogy megdobja a 110-es kiszállót, majd mutatja az egyik írónak, hogyan zavarta őt Wade dobás előtt, közben. Persze. Ez már történelem lesz, talán már mindenki lenyugodott azóta.

wade-lewis.PNG

Gerwyn Price-Darren Webster 10-1

Hiába a meccs előtt publikált izompóló, Webster alaposan beragadt a rajtnál. A címvédő Price nagyon magabizosan hozta a köröket, és az első szünetre magabiztos, 5-0-s előnnyel ment el pihenni. Tényleg minden jött neki. Főleg a kiszállókat dobta – még kevésbé erős körök után is – magabiztosan. Tegyük hozzá azt is, hogy sokszor nagy előnnyel.

Price-t akkor sem lehetett kizökkenteni, amikor Webster 180-ast dobott, vagy éppen szektort tévesztett. A walesi magabiztosan ment a cél felé. 8-1-re húzott el, majd a következő leget is hozta, 9-1-nél jött a következő szünet. Prie 97,3-as átlagon állt, de ami még ennél is fontosabb volt, 9/14-gyel dobta a kiszállókat. Ez a statisztika Websternél 1/3 volt. Visszajöttek a szünetről, majdnem végig egymás mellett haladtak, aztán Price dobott egy 140 pontot, amir csak 46 volt a válasz. Price-nak maradt 40 pontja, elsőre kidobta. Nagyon egyszerű meccs volt ez.

price-webster.PNG

Michael van Gerwen-Ian White 10-7

Következett a világbajnok, persze, hogy ő volt az esélyes, de Ian White már okozott ebben a szezonban komoly meglepetéseket, elég csak a European Tour 7. tornájának döntőjére gondolni, amikor White 8-7-re nyerni tudott a holland ellen. Van Gerwen úgy szállt ki az első körben – 12 nyilassal –, hogy White még csak 305-ön állt. De aztán mégsem alakult olyan egyértelműen a meccs. Bár a világbajnok 3-1-re ment el, jött White, és egy nagyon szép, 143 pontos kiszállóval szépített. Azt is hozzá kell tenni, hogy az első szünetnél, van Gerwen 108,41-es átlagon állt.

Aztán elég nagyot fordult a meccs a második szünetre, amikor White 6-4-es előnnyel ment le. 13 nyilas leggel egyenlített, majd egy 110-es kiszállóval már vezetett, aztán 6-4-ew ment el. A kiszállók azért egyik oldalon se nagyon mentek. 105,4-102,02-ra álltak az átlagokkal, de csak harminc százalék körül a duplákkal. 6-6-ról feszültek neki a hajrának. 7-7-nél Michael van Gerwen ráment a 9 nyílra. Hét nyíl jó volt, a nyolcadik a sima 20-asba ment, de így is nagy előnnyel hozta a leget, és 8-7-re vezetett. A holland aztán megdobta a 9. száznyolcvanasát, ezen az estén ennyi csak Adrian Lewisnak sikerült. 9-7-re vezetett, és a meccsért kezdett. White-nak maradt még egy esélye, de 97-ről csak 77 pontot dobott. Michael van Gerwen pedig harmadikra kidobta a D10-et. A közben száz alá süllyedő átlaga a végére 102,43-ra jött fel.

gerwen-white.PNG

Gary Anderson-Robert Thornton 10-8

Érdekes meccsnek ígérkezett. Anderson mostanában sérülésekkel bajlódott, voltak borzalmas meccsei is. Robert Thornton pedig legutóbb 2017-ben volt ilyen jó pozícióban, akkor a World Grand Prix-ben játszott negyeddöntőt. És, Thornton megérezte az idő szavát. Az első szünetig csak 89,24-es átlagig jutott el, ugyanakkor 4-1-re vezetett Anderson ellen. 100-as és 117-es kiszállót is dobott. Anderson jobban állt az átlagával (91,13), majd a második felvonásban már nem csak azzal. Anderson feljavult, de Thornton játékát is öröm volt nézni. Ugyanaz a Thornton volt, akit korábban is megismerhettünk, agyonbosszakondta magát egy-egy rossz dobás után, de ettől függetlenül, a tizedik legnél már öt 180-asnál tartott. Persze, a korábbi teátrális idegeskedései, a tábla előtti majdnem összeomlásai nem múltak el. Furcsa, de szenzációs figura még mindig. Ettől függetlenül Anderson 6-4-es előnnyel ment a második szünetre. Anderson öt leget nyert egymás után

Aztán Thornton újra beleerősített, tényleg hihetetlen motiváltan játszott. Megdobta a harmadik száz feletti kiszállóját 115 pontról és 7-7-re egyenlített. Anderson 8-7-re brékelt, de Thornton jött a hatodik 180-assal, majd kihasználta, hogy Anderson 110-ről nem tudott kiszállni és 40 pontról egyenlített ismét. Aztán Anderson brékelt, így már a győzelemért kezdhetett. Thornton elképesztő volt, folyamatosan spanolta magát, amikor hibázott bosszankodott, ahogy megszoktuk tőle. A végjáték megint drámai volt. Anderson négy majd egy újabb nyilat rontott el a kiszállóra, Thorntonnak is volt, a bull, de nem jött, végül a kétszeres világbajnok D10-et kidobta nyert. De talán fontosabb kiemelni, hogy e meccs után Thornton minden dicséretet megérdemel. Az átlagokat most hagyjuk.

anderson-thronton.PNG

Alább a nyolcaddöntők végeredményei. Az negyeddöntők pedig így következnek majd:

  • Péntek: Dave Chisnall-Peter Wright, Glen Durrant-Michael Smith (20 órától)
  • Szombat: Michael van Gerwen-Adrian Lewis, Gerwyn Price-Gary Anderson (20 órától)

ejxhtyvwoaagt0q.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4015306772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása